Bir rasyonel fonksiyonu tanımsız yapan değerler paydasını sıfır yapan değerlerdir. f ( x ) = P ( x ) Q ( x ) olmak üzere, Q ( x ) = 0 denkleminin çözüm kümesi olan değerleri fonksiyonunu tanımsız yapar.
Bir tanımdan yoksun olan. Tanımsız, matematikte tanımı olmayan ifadeler için kullanılır. Matematik ve matematiksel analizin diğer dallarında, belirsiz bir formun belirli sınırlar bağlamında cebirsel ifadesidir. Bazı durumlarda vatansızlığı tanımlamak amacıyla kullanılan ifade.
Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durum demek.
Matematiksel işlemlerde sonucu tanımlanamayan ve anlamlandırılamayan ifadeler tanımsız olarak adlandırılırlar. En sık karşımıza çıkan tanımsız ifade sıfırdan farklı bir reel sayının sıfıra bölünme durumudur.
Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durumdur. Örnekle anlatacak olursak: 0'dan farklı bir a sayısı için a/0 tanımsızdır.
İlgili 21 soru bulundu
Hiçbir zaman 1'e varamadığımız için 00 tanımsız olarak kabul edilir.
Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir.
Aslında 0'ın kuvvetlerinin 0 olması gerekiyor. Ancak 1/0 tanımsızdır.
ifadesinin tanımlanmamış olmasındandır. Bir sayının sıfıra bölümü tanımsızdır.
Cevap. payı 0 oluyorsa tanımsız olur.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
Tanımsız terimler, tanımlanamayan, ancak sezgi yolu ile saptanabilen sözcüklerdir. Nokta, küp, düzlem gibi kelimeler tanımsız terimler arasındadır. Kullanımları farklı dallarda, günlük konuşma dilinde de bulunduğundan anlaşılması zor veya sezgi yolu ile mümkündür.
Böyle bir ikilemde kalmak yerine tanımsız demek daha mantıklıdır. 0 = 0 üssü 0 = 1 olması lazım ancak Bununla 0=1 demektir. Matematikteki 0 kavramı esasen mantıksal olarak hatalıdır. 0 herhangi bir şeyin karşılığı olmamak demektir. Bu yüzden 0 bir sayı değil esasen 'yokluğu' ifade eden bir kavram veya terimdir.
Bu durumda, 0/3 kesrinde 0'ın 3'e bölümünü alırız. 0'ın içinde kaç tane 3 vardır demektir bu bölme işlemi. Dolayısıyla sonuç 0'a eşit olacaktır. Tanımsız olan kesirler, paydası 0 olan kesirlerdir.
İki noktadan yalnızca bir doğru geçer. Nokta, eni, boyu ve yüksekliği bakımından ölçülebilir bir yanı olmadığı için boyutsuz olarak tanımlanan bir uzaydır. İki noktadan yalnız bir doğru geçer.
Cevabımız;Tanımsız olmalıdır. Çünkü; Bir sayıyı 0'a böldüğümüzde sonuç “Tanımsız” çıkar fakat 0'ı bir sayıya böler isek sonuç “0” olarak çıkar.
paydası 0 olan kesirler tanımsızdır.
Zaten sorunuzda da belirttiğiniz gibi bu limit probleminin cevabı 0'dır çünkü 1/x fonksiyonu sonsuza doğru ilerlerken grafiğinden de anlaşılacağı üzere sayı aşırı derecede küçülür ve artık neredeyse 0'a eşit denilebilir.
Doğrulanmış Cevap
Sorumuzun yanıtı "hayır" olucak cünkü tanımsız olabilmesi için payın değilde paydanın 0 sıfır olması gerekmektedir bu durumda sorumuzda bize paya 0 paydaya 2 değerini vermiş bu nedenle sorumuz tanımsız değildir.
Örnek olarak 20 birdir. Bunun nedeni ise şudur: 22-2 de 20 anlamına gelir. Bu da 22.2-2 demektir. Yani 4/1.1/4 = 1'e eşittir.
0 sayısı tabanda olduğu yutucu bir sayı olma özelliği taşımaktadır. Bundan dolayı 0 üzeri 2 sayısı yine 0 sayısına eşit olmaktadır.
0 ⋅ ∞ belirsizliği limiti 0 olan bir ifade ile limiti pozitif ya da negatif sonsuz olan bir ifadenin çarpımının limiti alındığında oluşur. lim x → a [ f ( x ) ⋅ g ( x ) ] limitinde, lim x → a f ( x ) = 0 ve lim x → a g ( x ) = ± ∞ değerleri elde ediliyorsa, bu limit için 0 ⋅ ∞ belirsizliği vardır.
Örneğin, nokta, doğru, düzlem, üzerinde, düz, yüzey, eşdeğerli,... matematiğin tanımsız terimlerindendir. Öte yandan, üçgen, işlem, rasyonel sayı, karekök, bö- lüm,... gibi terimler ise, tanımlı terimlerdir.
0' ın yarısı 0' dır. Çünkü 0 sayısı çarpma ve bölme işleminde yutan elemandır ve hep 0 olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri