a) (Değişik:RG-10/7/2019-30827) Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim dönemine yönelik bazı değişikliklerin olduğunu belirtti. Ancak, derslerin süresinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Dersler hala 45 dakika olarak devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim ve öğretim yıl içerisinde öğrencilere sunulan seçmeli derslerin tümünde değişikliğe gitti. Ders saatlerinde ise henüz bir değişiklik yapılmadı. Haftalık açıklanan ders çizelgesine göre din dersleri 16 saatte çıktı.
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
ANADOLU LİSESİ / DERS SAATLERİ Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
İlgili 37 soru bulundu
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor.
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.
MEB, 2021-2022 yılında ders sürelerinin 40 dakika olduğunu açıklamış, okullar haftada 5 gün tam eğitime başlamıştı. Yüz yüze eğitimin başlaması ardından bazı illerde ders saatlerinde farklı uygulamalara gidildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin "Ders saatleri" başlıklı 69. maddesindeki; "(1) Kurumlarda teorik derslerde bir ders saati süresi 40 dakikadır. Ancak dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz.
Son haftalarda iller bazında ders saatlerinin azaldığı açıklanınca, ders saatleriyle ilgili kafa karışıklığı yaşandı. MEB, 2021-2022 yılında ders sürelerinin 40 dakika olduğunu açıklamış, okullar haftada 5 gün tam eğitime başlamıştı.
MADDE 12 – (1) Bir ders saatinin süresi elli dakikadır. (2) Dersler; zorunlu ve seçmeli olmak üzere iki türlüdür.
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı.
Yani 4 saatlik bir dersin ortalamanıza katkısı oldukça fazladır. Yaklaşık olarak 9 puan götürüsü vardır.
* Liselerde ise yönetmeliğe göre blok ders yapılabilir fakat yukarıda da bahsettiğim gibi “Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi ”ndeki “Ders sürelerinin sınıf boyutları ve öğrenci sayısı da dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanması uygun olacaktır.” İfadesinden dolayı blok ...
Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır. b) Normal öğretim yapılan okullarda yemek ve dinlenme için en az 40, en çok 90 dakika süre verilir.
Dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz. Ancak ikili öğretim yapan okullarda bu süreler daha kısa belirlenebilir.
14 haftada 14 x 60 = 840 dakika İngilizce dersi işlenir.
Öğrenci tek başına özel ders alacak ise paket programları tercih edebilir. 1 Ders saati 40 dakikadır. Özel Ders evde alınacak ise 2 ders şeklinde yapılır. 1 ders saati 40 dakikadır.
İlköğretimde ve liselerde ikili öğretim uygulamaları genellikle blok dersler yoluyla gerçekleştirilmektedir. 265 belirlenmiştir”(Erden, 2001 s.19). İki dersin birleştirilerek öğretimin yapıl- dığı blok ders uygulamalarında bu süre 80-85 dakikaya kadar çıkmaktadır.
Alan öğretmeni tarafından okutulan derslere özel eğitim öğretmeni de ders işlenişine destek vermek üzere katılır. ç) Bir ders saati süresi 40 dakika olup ders saati ve derslerin dağılımı haftalık ders çizelgesine göre uygulanır.
LİSELERE GÜNDE 8-10 SAAT DERS
- Tüm sınıflarda öğrenciler ikiye bölünecek ve eğitim her grubun iki gün okula gideceği şekilde planlanacak. - Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati eğitim yapılacak.
Üniversitede de lise gibi hafta içleri ders vardır. Ama haftanın 5 günü ders olacak diye bir zorunluluk yok. Zorunlu dersler ve seçmeli dersler okulunuzun belirlediği gün ve saatlerde olur. Zorunlu dersleri seçmeme gibi bir lüksünüz olmadığı için o gün ve saatte okula gelmek zorundasınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri