Kapasite : Her 1 kalem ortalama 40 metre boyar Fayans aralarını boyamanızı sağlari aynı zamanda beyaz gerektiren Buzdolabı, Ahşap, duvar, her türlü yüzeyde kullanılır.
Derz Dolguya Ne Kadar Su Konur? Derz dolgusu hazırlanırken 20 kg derz dolgusuna 6 lt su ilave edilmektedir ve “1 kg derz dolguya ne kadar su katılır?” 0.30 lt su konulmaktadır.
İşlevsel Derz Kalemi Modelleri
Kullanım olarak hiçbir uzmanlık gerektirmeden her bireyin uygulayabileceği bir şekilde üretimi yapılan bu ürünler sayesinde evlerde derzlerin temizlenerek parlak bir hale getirilmesi ve dökülen kırılan kısımlarının doldurulması da mümkün hale gelir.
Derz kaleminin iyi sonuç vermesi içi, uygulanacağı derz alanının kuru ve temiz olmasına dikkat edilmelidir. Bir kalem kullanır gibi derzlerin üzerinden çizilerek geçilir ve kurumaya bırakılır. En az 10-12 dakika beklendikten sonra derzler kullanıma hazır hale gelir.
1- kapak kaplıyken 1 dakika boyunca çalkalayın. 2-kapağı çıkarınız keçe uçta boya görünene kadar pompalayın. 3-Boya keçe uca geldiğinde fazla bastırmadan derz dolgularına uygulayınız. 4-Ortalama 8 ila 12 m2 alan yapılır.
İlgili 31 soru bulundu
Çift taraflı kullanılabilir dayanıklı uca sahiptir. Suya dayanıklıdır.
Seramik derz kalemleri kirli derz sorunlarına kalıcı bir çözüm olmasa da evinizi dönüştürmenize yardımcı olacak ekonomik bir derz yenileme yöntemi sunar.
Fayans aralarında temiz bir görünüm sağlamanıza da yardımcı olan derz kalemleri, kalem şeklindeki tasarımı sayesinde pratik bir kullanıma sahiptir. Derz yenileme veya temizleme işlemlerinde kurtarıcınız olan bu ürünler, suya dayanıklı olma özellikleri ile mutfak ve banyolarda sorunsuz bir deneyim sunar.
Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinere son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.
Flex Sereko Silikonlu Derz Dolgu Siyah (1 Torba) 20 kg SİVARSİYAHSEREKO. Peşin Fiyatına 3 Taksit! 1 saat 47 dakika içindesipariş verirsen en geçyarın kargoda! Kurumsal faturaya uygun!
Ortam sıcaklığına göre yaklaşık 20 dakika beklenildikten sonra, yüzeyde kalabilecek ince derz tabakası nemli bir sünger ile iyice temizlenmelidir. Temizleme ardından, yüzey düzgünleştirme işlemi kuru bir bez yardımıyla derz dolgu malzemesi tam kurumadan yapılmalıdır.
Derz üstüne derz uygulaması yapılabilmektedir. Önceden yapılmış olan derz üzerinde lekeler ve pislikler oluşmuş olabilir. Eski derzin üzerine derz yapmak için üzerinde biriken pislik ve kirin temizlenmesi gerekir. Derz sökme işlemi sırasında fayansların zarar görme ihtimali yüksektir.
Derzmatik derz dolgusunun kuruma süresi oldukça düşüktür, kuruduktan sonra sertleşir ve çökme yapmaz. 380 gram derz dolgusu ile 5 metrekare alanı onarıp beyazlatabilirsiniz. Daha pratik açıklamak gerekir ise, bir tüp ile 45-50 metre arası derz onarabilirsiniz.
Deprem için bırakılan derz boşluğu 6m yüksekliğe kadar olan yapılarda 3cm'den az olamaz. Bu aralığa her 3mt yükseklik için 1 cm ilave edilir. Bu derzlerle ilgili uygulamalar, temel, duvar, döşeme ve çatıda olduğu gibi uygulanır.
Derz aralarında oluşan su kaçırmalarını engeller. Fayans arası derzi kaç saatte kurur? Sorusunun cevabı ise; iki saat içerisinde kurur. Ancak tam kurumanın sağlanması için 24 saat beklenmelidir.
Bir yapı market mağazasından önceden karıştırılmış harç satın alabilir veya macun benzeri bir kıvama gelene kadar tozu suyla karıştırarak kendiniz yapabilirsiniz. Her bir karonun her tarafını harçla kapladıktan sonra, suyla durulamadan önce en az 24 saat bekletin. Daha sonra derz dolgusu işlemi tamamlanmış olur.
Eskimiş ve kirli görünen fayans aralarına veda ederken derz kalemi nasıl kullanılır diye endişe etmenize gerek yoktur. Kalemi fayansların arasında siyahlaşmış bölgelerin üzerinde kalem gibi çizgiler çekerek uygulayabilirsiniz. Kapağını açarak derzlerin arasında gezdirmeniz yeterlidir.
– Derz uygulamasından 24-48 saat sonra mekan kullanıma açılabilir.
Derz dolgular, banyo ve mutfak başta olmak üzere pek çok yaşam alanında kullanılır. Ancak diğer tüm yapı malzemelerinde olduğu gibi bu ürünler de zaman içerisinde yıpranabildiğinden derz yenileme gerekebilir.
Tuz ruhu fayanslara döküldüğünde, derz dolgu ile hemen reaksiyona girer. Bu reaksiyon sonucunda derz dolgu tahrip olur. Tuz ruhu kullanımı devam ettikçe nihayetinde derz dolgu özelliğini tamamen kaybeder ve fayansın altına su sızmasına izin verir. Su kaçağı olayı çok sık rastlanılan tesisat sorunlarındandır.
Silikon derz özellikle ıslak alanlarda kullanılır. Bu sayede fayans aralarına su sızması engellenir. Normal dolgu yapılması durumunda bazen sızmalar olduğundan dolayı özellikle banyo ve teras gibi zeminlerde silikonlu kullanılması tavsiye edilir.
Tüketiciler tarafından merak edilen silikonlu derz dolgu su geçirir mi, sorusunun cevabı ise hayır, silikon dolgunun su iticilik düzeyi oldukça yüksektir ve bu nedenle su geçirmez olarak verilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri