Bunun için makinenizin yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı sirke koymak yeterlidir. Pureal Çok Amaçlı Doğal Temizlik Sirkesi bunun için en iyi tercihtir.
Çamaşırların yumuşatılmasında sirkeye mesafeli duranlar ise karbonat veya çamaşır sodası kullanarak sirke ile aynı sonuca ulaşabilirler. Bunun için bir fincan kadar karbonat veya çamaşır sodasının yıkama öncesinde kullanılan deterjana karıştırılması yeterlidir.
Sirke ve karbonat çamaşırları yumuşatır
Çamaşırların yumuşatılmasında sirke sıklıkla tercih edilir. Çamaşır yumuşatılmasında renksiz sirke kullanılması gerekir.
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
Yumuşatıcı olmadan çamaşır yıkanır mı diye düşünüyor olabilirsiniz. Bazı kıyafetlerin yapılarını ve dokularını korumak için yumuşatıcı olmadan çamaşır yıkamak gereklidir. Mikrofiber bezler kiri mıknatıs gibi çeken özellikleri ile temizlikte harikalar yaratır.
İlgili 25 soru bulundu
Örneğin sirke, uçucu yağlar, gliserin ve kurutma topları güvenilir yumuşatıcı yerine kullanılabilecek ürünlerdir.
Yıkama sırasında kumaş yüzeyi sert bir şekilde eğilip büküldüğü için, yumuşatıcı kullanılmadığı takdirde sonradan havayla buluşan bu kumaşlar sertleşir ve giyildiğinde rahatsız edici bir his verebilir.
Önerilen miktardan fazla yumuşatıcı kullanımı da lekelere sebebiyet verebilir. Hassas bir cildiniz, alerjiniz ya da astım benzeri bir rahatsızlığınız varsa, yumuşatıcının kokusu ya da formülü size zararlı olabilir. Yeni bir yumuşatıcı kullanacaksanız, öncelikle bir ya da birkaç çamaşır üstünde denemeniz önerilir.
Giysilerdeki kötü kokuları çıkarıyor. Sigara, küf gibi kokuların sindiği çamaşırlar için de beyaz sirke birebir. Yumuşatıcı kısmına bir su bardağı beyaz sirke dökerek müthiş sonuçlar alabilirsiniz.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Sigara, küf gibi kokuların sindiği çamaşırlar için de beyaz sirke birebir. Yumuşatıcı kısmına bir su bardağı beyaz sirke dökerek müthiş sonuçlar alabilirsiniz.
Ev yapımı yumuşatıcıyı hazırlarken hangi yağı kullanacağınız, tamamen sizin zevkinize bağlıdır. Ancak kimyasal yumuşatıcılarda lavanta, gül, okaliptüs gibi kokuların yaygın olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden lavanta yağı, nane yağı, okaliptüs yağı, gül yağı veya portakal yağını tercih edebilirsiniz.
İşte böyle anlarda elma sirkesi ve su kullanarak makineyi temizleyebilirsiniz. Yapmanız gereken işlemler ise şöyle olacaktır: Bir kap içinde aynı ölçülerde elma sirkesi ve su karışımı hazırlayın. Bu karışımı biz bez yardımı ile alıp makinenin iç kısmını silin.
Yumuşatıcı Etkisi
Özellikle sert suların karşısında çamaşırlarını yumuşacık tutacak bir öneri beyaz sirke. Kullanımıysa oldukça basit. Yarım bardağa kadar beyaz sirkeyi makinenin yumuşatıcı bölmesine koyduğun zaman çamaşırlarında kokusuz bir yumuşaklık yaratabilirsin.
Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız.
Örneğin, çamaşırların yıkama işleminden sonra hemen makineden alınmaması ve bir süre daha nemli ortamda bekletilmesi, doğal olarak yumuşamasını sağlayabilir. Ayrıca, çamaşırları yıkarken makineye biraz sirke eklemek de, çamaşırların daha yumuşak ve tüylenme yapmadan kurumasını sağlayabilir.
Beyaz sirke, çamaşırların üzerine sinen küf ve sigara kokularını çıkarmak için de idealdir. Bunun için makinenin yumuşatıcı kısmına 1 bardak beyaz sirke dökebilirsiniz. Makinenin yumuşatıcı kısmına konan yarım bardak beyaz sirke, çamaşırlardaki deterjan kalıntılarının giderilmesine de yardımcı olur.
Çamaşırları durulamadan önce yarım bardak sirke kullanarak yumuşacık olmalarını sağlayabilirsiniz. Kıyafetlerinizde kedi, köpek gibi evcil hayvan tüyleri bulunuyorsa, durulama aşamasında makineye beyaz sirke dökebilir ve tüylerden kurtulabilirsiniz.
Çamaşır makinesi kazanı temizliğinde basit doğal karışımlar ile etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun için öncelikle yarım su bardağı karbonatın içine yarım su bardağı beyaz sirke ekleyin ve bu hazırladığınız doğal karışımı makinenizin deterjan gözüne dökün.
Elde Çamaşır Yıkarken Yumuşatıcı Kullanılır mı? Çamaşırlarınızı elde yıkıyorsanız durulama sırasında çamaşırları iyice ıslattıktan ve suya bastırdıktan sonra yumuşatıcıyı ilave edebilirsiniz. Bu aşamadan sonra çamaşırlarınızı tekrar durulamanız gerekmez.
Çamaşırları yumuşatma amacıyla, çamaşır makineleri için üretilen yumuşatıcılar haricinde sıvı deterjan veya temizleyici özellikli başka maddeler kullanmayın.
Genellikle çamaşır makinesi programları, yıkama işlemi tamamlanıp durulama aşamasına geçildiğinde bir sinyal verir. Bu aşamada, makinenin dolum çekmecesine yumuşatıcı eklemelidir. Yumuşatıcı dolum bölmesi genellikle makine üst kısmında veya çekmecenin en son bölümünde bulunur.
Beyazlar İçin Özel Deterjan Seçin
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Yünlü giysiler çamaşır makinesinde yıkanacak ise 40 derecenin altında ve hassas yıkama programında yıkanmalıdır. Yünlü kumaşları yıkarken elektriklenmesini önlemek ve toz toplanmasını engellemek için yumuşatıcı kullanılır. Ancak bebek-çocuk giysilerinde yumuşatıcı kullanılmamalıdır.
Beyaz çamaşırlar hangi programda yıkanır sorusunun cevabını da özellikle yeni bir makine almış kişiler merak eder. Bu noktada sentetik, yünlü veya pamuklu programı tercih edebilir, makinenizi gönül rahatlığı ile çalıştırıp yıkama işlemine başlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri