1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Ama kredisi düşük derslerde başarısız olduysanız GANO bundan daha az etkilenir. Bu yüzden kimi öğrenci 6 dersten kalınca sınıfta kalır kimi öğrenci 8 dersten kalınca sınıfta kalır.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok. Genel not ortalaman 1.80'in altına düşerse de şartlı olarak geçmiş olduğun (DC, DD ile) dersleri tekrar almak zorunda kalırsın. Kaldığın dersleri seneye tekrar alırsın.
İlgili 33 soru bulundu
Herhangi bir dersten öğrenci not ortalamasının altında karlırsa ders başarısız sayılıyor. Bir dersten kalınca Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz. Yine 2,3,4,5 desten kalınca da öğrenci başarısız sayılır ve Takdir, Teşekkür belgesi alamaz.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.
Öğrenciler maksimum üç tane başarısız dersleri olduğunda sorumlu olarak sınıf geçebiliyorlar.
Centipat. 2. dönem kaldığın dersi 1. dönem veremezsin. Seneye aynı şekilde 2. dönem alttan alabilirsin.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Başarısız ders sayısı en fazla üç ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçebiliyor. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam altı dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrarı yapıyor. Sınıf tekrarı hazırlık hariç, ortaöğrenim süresince en fazla bir defa yapılabiliyor.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
1 DERSTEN KALINCA BELGE ALINIR MI? Herhangi bir dersten not ortalamasının altında kalınan ders başarısız sayılıyor. Bir dersten başarı notunun altında kalan öğrenciler Takdir veya Teşekkür belgesi alamaz.
Bunun dışında, özürsüz devamsızlığı 10 günü aşan öğrenciler ve 3'ten fazla zayıfı bulunanlar da sınıfta bırakılacak.
Lise eğitimi süresince 3 zayıfı olan öğrenciler sorumlu olarak sınıfı geçerken, 3 dersten fazla dersin zayıf olması durumunda sınıfta kalıyor. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da yine sınıf tekrarı ediyor.
Karne günü yaklaşırken, sınıfta kalma ihtimali olan öğrenciler, kaç zayıfla sınıfta kalındığını araştırmaya başladı. Ortalaması 50'nin üzerinde olan öğrenciler direkt sınıf geçerken, ortalaması 50'nin altında kalan ve 3 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak durumunda kalacak.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
Yüzlük puan sisteminde 0-44,99 puanlar başarısız, 45,00 ve üzeri puanlar başarılı olarak değerlendirilir.
Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
Bu derslerin yıl sonu ortalamasını 50 ve üzeri tutman durumunda sorumluluğa kalmazsın. 3 ya da 5 zayıfınız olması sizi sorumluluk sınavına bırakmaz.
Edebiyattan kalırsan otomatik kalıyorsun. Tabii sorumluluktan geçemez isen. Edebiyattan kalırsan 12. sonuna kadar sorumluluk olur son sorumluluğu da geçemessen diploma alamazsın.
Ayrıca, 50 ortalamayla sınıf geçme uygulamasına da son verildi. Lisede kaç kez sınıfta kalma hakkınız olduğu ise okul türüne göre değişiyor. Meslek liselerinde 4 yıl içinde en fazla 2 kez sınıf tekrarı yapabilirsiniz. Anadolu liselerinde ise 4 yıl içinde en fazla 1 kez sınıf tekrarı yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri