1'İN KUVVETLERİ 1 'i kendisiyle kaç defa çarparsak çarpalım, sonuç her zaman 1 'e eşittir. Bu nedenle, 1 'in tüm kuvvetleri 1 'e eşittir.
Kuvvet, serbest bir cismin hareketinde bir değişikliğe veya sabit bir cismin üzerinde gerilime neden olan dış etkidir. Hem yönü hem de büyüklüğü olan kuvvet vektörel bir niceliktir.
Bütün tam sayıların birinci kuvveti, sayının kendisine eşittir. Sıfır hariç bütün sayıların sıfırıncı kuvveti 1'e eşittir. Tabanı pozitif olan bütün üslü sayıların değeri yine pozitif bir tam sayıya eşittir. Tabanı negatif olan üslü sayıların tek kuvvetleri negatif, çift kuvvetleri pozitif olur.
halde a⁰ ifadesi ise 1'in sıfır kere a ile çarpılmasını ifade eder. Sıfır tane a ifadesinin anlamı, 1'in yakınında herhangi bir sayının olamayacağı manasına gelmektedir. A⁰ = 1 x (0 adet a) = 1 olmasından dolayı 0 dışında tüm sayıların sıfırıncı olan kuvveti bire eşit olur.
02 =0.0=0 Sıfırın pozitif kuvvetleri 0'a eşittir. Sıfırın negatif kuvvetleri tanımsızdır.
İlgili 44 soru bulundu
1'in bütün kuvvetleri 1'dir. 0 dışındaki tüm sayıların 0. kuvveti: 1'dir. 0'ın 0 hariç bütün kuvvetleri 0'dır.
bir sayının 1.kuvveti yani 1 üssü kendine eşittir.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Örnek olarak 20 birdir. Bunun nedeni ise şudur: 22-2 de 20 anlamına gelir. Bu da 22.2-2 demektir. Yani 4/1.1/4 = 1'e eşittir.
0 sayısı tabanda olduğu yutucu bir sayı olma özelliği taşımaktadır. Bundan dolayı 0 üzeri 2 sayısı yine 0 sayısına eşit olmaktadır.
Nedeni basittir. Bir sayının içinde 0 (yokluk) bulunmaz ve bir sayıyı sıfıra bölemezsiniz. Tersi durumda ise örneğin sıfırı 5 bölmek gibi bir işlemde ise sıfırın içinde beş yoktur. Bu nedenle bu işlem tanımsal olarak sıfır yani yokluk ile sonuçlanır.
İsterseniz burada videoyu durdurarak, bunun üzerinde biraz düşünmenizi öneririm. Burada kullanılan matematiksel tanım, üssü 1 bölü 2'nin, o sayının karekökünü almakla aynı şey olduğudur. 4 üstü 1/2 eşittir karekök 4.
i^0 = 1 dir. i^1 = i dir.
1'in 5'inci kuvveti yani 1 sayısından 5 tane mevcut olacak. Fakat 5'in 1'inci kuvveti deseydi 5 ten bir tane olacaktı. Cevap: 1.1.1.1.1= 1'dir.
Cevap. -1 in 100 üncü kuvveti 1 dir. +1in 100üncü kuvvetide 1 dir.
Bu durumda 2 üssü 3 8 olmaktadır. 2 Üzeri 3 Sayısı Nedir? Üslü ifadeleri bulabilmek için verilen sayı ya da rakam üslü sayısı kadar yan yana yazılır ve çarpılır. Bu durumda 2 üzeri 3 = 8 olmaktadır.
2 üssü 6 sayısının sonucu 64 etmektedir.
Bütün pozitif sayıların sıfırıncı kuvveti 1 olmaktadır.
0'ın karesi yine 0'ın kendisiyle çarpılması ile bulunur. 0'ın hem kendisi ile hem de diğer sayılar ile çarpılması sonucunda 0 elde edilir. Bu durumda da 0'ın karesi yine 0'a eşit olmaktadır.
2 üssü 1 → 2¹ şeklinde gösterilir. Yani 2 sayısından 1 tane diyor. 2 sayısından bir tane demek yine 2 demektir. Bu yüzden cevabımız 2'dir.
Doğrulanmış Cevap
Yani ne ile çarpılırsa çarpılsın sonuç 0 olur. >> Üslü sayılar ve çözümleri ile ilgili örnekler ; >> Vb...
1'İN KUVVETLERİ
1 'i kendisiyle kaç defa çarparsak çarpalım, sonuç her zaman 1 'e eşittir. Bu nedenle, 1 'in tüm kuvvetleri 1 'e eşittir.
10'un kuvvetleri sorulduğu zaman kısaca hemen 1'inyanına üs kadar 0 eklenir. 1'in bütün kuvvetleri 1 olur çünkü 1 kendisi ile kaç defa çarpılırsa çarpılsın etkisiz eleman olduğu için sonuç hep 1 çıkar.
Üslü sayılarda bilinmesi gereken bilgiler bulunuyor. 0 üssü 1 sayısı her ne kadar şaşırtmalı bir işlem olsa da, cevap sıfırdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri