Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir sorusunun cevabı soru ve sual kelimeleridir. Soru ve sual kelimeleri aynı anlamı taşır. Bu iki kelime de cevap kelimesine karşıt anlam olarak kullanılabilir. Soru ve sual kelimeleri cevap kelimesinin zıt anlamlarıdır.
Bu bakımdan soru kelimesinin ilk zıt anlamlısı olan kelime; cevap olup ikinci zıt anlamlısı yani karşıt anlam içeren sözcük yanıt kelimesidir.
Dilimize Arapçadan geçen cevap kelimesi, bir soruya verilen karşılık demektir.
Soru kelimesinin bilinen ve en sık kullanılan eş anlamlısı 'sual' kelimesidir. Sual kelimesi, dilimize Arapçadan geçmiştir. Soru kelimesi kullanılarak kurulacak bir cümlede, sual kelimesi de rahatlıkla kullanılabilir. Zıt anlamlısı bulunmamaktadır.
Şamdün kelimesinin zıt anlamlı kelimesi tümsektir.
İlgili 16 soru bulundu
Diş kelimesinin Türkçe üzerinden bir zıt anlamlısı olmadığını ifade etmek mümkündür.
Keksüy kelimesi diye bir kelime yoktur. Kelimeyi değiştirip yüksek yaparsak. Yüksek kelimesinin zıt anlamı alçak'tır.
Cevap kelimesinin zıt anlamlısı nedir sorusunun cevabı soru ve sual kelimeleridir. Soru ve sual kelimeleri aynı anlamı taşır. Bu iki kelime de cevap kelimesine karşıt anlam olarak kullanılabilir. Soru ve sual kelimeleri cevap kelimesinin zıt anlamlarıdır.
Bu durum cevabı öğrenme konusunda birine yöneltilen yazı şeklinde ifade edilmektedir. Verilen bu ifade doğrultusunda soru kelimesi, aynı zamanda sual yanıt ile eş anlamlı olarak ön plana çıkar. Türk Dil Kurumu dahilinde kural olarak bu iki kelime eş anlamlı biçimde kullanılabilir.
Cevap kelimesi ile eş anlamlı olan yanıt kelimesidir.
Soru işareti çoğunlukla cümle içerisinde soru bulunduğu zaman soru sorulduğunu belirtebilmek için kullanılan bir işarettir. Aynı zamanda cevabı cümlenin içinde olan fakat soru anlamına benzer bir ifade barındıran cümleler içerisinde de duyguları ifade etmek için kullanılabilen bir semboldür.
Soru anlamı taşıyan, merak uyandıran cümlelerin sonuna eklenen noktalama işaretine soru işareti (?) adı verilmektedir. Soru işareti bazı durumlarda bilinmeyen tarihleri, rakamları ve durumları bildirmek için de kullanılabilir. Bu durumlarda genellikle parantez içinde verilmektedir.
İçinde soru eki veya sözü olduğu halde soru anlamı taşımayan cümlelerin sonuna soru işareti konmaz.
Soru kelimesinin eş anlamlısı olan kelime sual kelimesidir. Bu kelime dilimize Arapça dilinden geçmiştir. Soru kelimesinin anlamı ile aynı anlamı taşımaktadır.
Cevap kelimesinin yerine eş anlamlısı olan 'yanıt' kelimesi kullanılabilir. Aynı anlama gelen yanıt kelimesi, kimi zaman cevap kelimesi yerine tercih ediliyor.
Yanıt kelimesinin zıt anlamı olan iki farklı kelime bulunmaktadır. Bunlardan ilki sual olurken, ikincisi ise soru olmaktadır. Hem soru hem de sual kelimeleri ise dilimizde isim grubunda yer alan kelimeler arasında yer almaktadır.
Soru eş anlamlısı sual kelimesidir. Soru kelimesi ile kurulacak bir cümle de soru kelimesinin yerine sual kelimesi de kullanılabilir.
Öykü kelimesinin eş anlamlısı hikaye olarak tanımlanmıştır. Öykü ve hikaye aynı anlama gelen sözcüklerdir.
Yazılış ve okunuşları farklı fakat anlamca aynı olan kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Eş anlamlı kelimeler, cümlede birbirleri ile yer değiştirdikleri zaman cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik ve bozulma olmaz.
Cimri kelimesinin zıt anlamlısı olan sözcük, "Cömert, eli açık, bonkör, eli selek" şeklinde gösterilebilir.
İleri kelimesinin ifade ettiği anlamların zıttı olan manada kullanılan iki adet kelime bulunmaktadır. İlerinin zıt anlamlısı olan bu sözcükler ise "geri ve art" sözcükleridir. Bu sözcükleri gerekli hallerde ileri kelimesinin zıttı olarak kullanabilirsiniz.
Seyrek sözcüğü için zıt anlamlı olan sık kelimesi vardır.
Mucize kelimesi, kudretin zıddı olan “acz” kökünden türetilmiştir.
Keksüy kelimesinin zıt anlamlısı sorusunun cevabı alçaktır.
Yok kelimesinin zıt anlamlısı Var kelimesi olarak kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri