4. haftaya gelindiğinde ise yavru kedinin 550 - 600 gram arasında olması idealdir. Kedi artık annesinden ayrılmaya hazır hale geldiğinde yani 8 haftalık olduğunda ise ideal kilosunun 900 - 1000 gram aralığında olması gerekir. 3 aylık kedinin ideal kilosu ise 1,5 kilograma yaklaşması beklenir.
– 7. hafta; insanlar ve diğer hayvanlarla sosyalleşmeye başlar. hafta; yaklaşık bir kilodur ve tüm dişleri çıkmış ve sütten tamamen kesilmiştir.
Ortalama ağırlık: Kediniz 6 haftalık iken 650-750 gram civarında olmalıdır. Bakım: Yavru kediniz, sütten kesilirse bol miktarda yaş kedi maması almalıdır.
Yetişkin ve sağlıklı bir kedinin vücut ağırlığı, ırklara göre farklılık göstermekle birlikte ortalama 3-6 kilodur. Bir kedinin ideal kilosunun belirlenmesinde öncelikle ırk özellikleri ve yaşı göz önünde tutulmalıdır.
Yavru kedinizin yetişkin bir kedi olmasına giden adımlar
Bir haftalıkken yavru kedinin gözleri açılmıştır ve annesinden süt emiyordur. Ayrıca günde 10 ila 30 gram kilo alır, bu nedenle sağlığını kontrol altında tutmak için günlük olarak tartılması önemlidir.
İlgili 15 soru bulundu
Kedi artık annesinden ayrılmaya hazır hale geldiğinde yani 8 haftalık olduğunda ise ideal kilosunun 900 - 1000 gram aralığında olması gerekir. 3 aylık kedinin ideal kilosu ise 1,5 kilograma yaklaşması beklenir.
Kediler 3-4 aylıkken bebek dişlerini dökmeye başlarlar. Neredeyse 6 aylıkken diş değiştirme süreçlerini tamamlarlar. Eğer kedinizin bebek dişleri varsa, 6 aydan küçük demektir. Kalıcı dişleri çıkmış ve renkleri beyazsa kediniz 1 yaşında demektir.
Yani yavru bir kedi 2. aydan itibaren 4 aylık oluncaya kadar 5 - 7 gramlık porsiyonlar ile beslenmelidir. 16 - 24 hafta arasında ise kedinin büyümesi ile birlikte mama tüketiminin artması gerektiği göz önünde bulundurularak porsiyonların artması önerilir. Porsiyon başına 7 - 10 gramlık bir artış yapılabilir.
Annesinden ayrılmış ve yeni doğmuş bir kediye sunulacak en iyi besin bebek muhallebisi, kedi sütü tozları ve yavru kedi mamasıdır. Yavru kedilere verilen besinlerin küçük lokmalarla verilmesi gerekir. Hindi, geyik eti, sığır eti ya da tavuk gibi besinlerin yağsız etlerini pişirerek 1 aylık kediye verebilirsiniz.
Göz renkleri kıl renklerine bağlı olarak değişiklik gösterir, genellikle bakır ve altın renkli gözlere sahip olsalar da mavi veya yeşil gibi farklı göz renkleri de görülebilir. Scottish Fold kedilerin gözleri orta büyüklükte, kafaları yuvarlak biçimlidir. Ağırlıkları ortalama 3–5 kg arasındadır.
Yavru kedilerin yürümeye başlaması ise 3 haftalık olmaları ile ortaya çıkmaktadır. 3 haftalık olan yavru kediler yürümeye başlarlar ve 4 haftalık olduklarında oynamaya başlarlar.
Kedilerde fiziksel büyüme genellikle kedi 12 aylık olduğunda sona erer. Ancak bu her kedi için geçerli değildir. Kedilerde 12 aylık olana kadar meydana gelen değişimler insanlardaki 15 yaşına kadar olan değişimlere benzetilebilmektedir. Kediler 18 aylık olduğunda ise tam yetişkin olarak kabul edilirler.
Evde hazırlayacağınız yarı sulu yarı katı mamalar ya da hazır yaş mamalar kullanılabilir. 3 aylık olduğunda artık rahatlıkla kuru mama yiyebilir hale gelirler. 2 haftalıkken yavru kedilerin kulakları dikilmeye başlar. 2 aylık olduklarında tam şeklini alır. 3 haftalıkken yürümeye, 4 haftalıkken ise oynamaya başlarlar.
Üç haftalık olduklarında yürüme girişimleri başlayacak, 4 haftalık olduklarındaysa süt dişleri çıkmaya ve oyun oynamaya başlayacaklardır. Sağlıklı bir yavru kedi iştahlıdır, uyuduğu saatler dışında hareketlidir ve düzenli olarak tuvaletini yapar.
1 kg / 70 gram = 14.3 gün (yaklaşık 14 gün) gidebilir. Bu sebeple kediniz 1 kg mamayı ortalama 15 günde tüketir.
2 aya kadar yavru kedilerin anne sütü ile beslenmeleri gerekir. Anne sütünden ayrılmak durumunda kalan yavru kediler için anne sütüne benzer olan kedi sütü tozu sağlıklı bir seçim olacaktır.
Kedilerin mama tüketimi günlük 30 – 50 gram arasıdır. Bu durum kedinin iştahına, yavru ve yetişkin olup olmamasına göre değişkenlik gösterir. Ortalama olarak ayda bir kedi 1 – 3 kg kadar mama yiyebilir.
Yaşamının ilk 4–5 haftasında, yavru kediniz ihtiyaç duyduğu tüm besinleri annesinden alacak. Normal şartlar altında 7 haftalıkken sütten kesilir ancak 4'üncü haftasına girdikten sonra Whiskas® Yavru Kedi Poşet Maması gibi özel olarak hazırlanmış bir mamayı yemeye alıştırabilirsiniz.
Yavru kediler yaklaşık 12 aylıkken yetişkinliğe ulaşırlar, daha büyük kedi ırkları ise 15 aylığa kadar yetişkinliğe ulaşmazlar. Yavru kediniz yetişkin bir kedi olmaya geçiş yaparken, onu yavaş yavaş, ırk ve yaşam tarzının beslenme gereksinimlerini destekleyen yetişkin mamasına geçirmenin zamanıdır.
Hemen hemen her evde beslenen bu sevimli hayvanlar yaklaşık olarak 2 ile 16 yıl civarında yaşarlar. Kedilerin Ortalama Yaşam Süreleri Nedir? Kediler ortama olarak 10 yıl kadar yaşayabilmektedirler. Bunun yanı sıra sağlık ve iyi beslenen bir kedi 20 yaşına kadar da yaşayabilme şansı bulunmaktadır.
Yüksek Kalorili Kedi Mamaları: Kediniz için yüksek kalorili ve besin açısından zengin mamalar tercih edebilirsiniz. Veteriner hekiminizin önerdiği markalar ve çeşitler hakkında bilgi alabilirsiniz. Yağlı Balıklar: Taze somon, uskumru veya sardalya gibi yağlı balıklar, kedinizin kilo almasına yardımcı olabilir.
Zayıf Yavru Kedi Nasıl Beslenir? Henüz 1 haftalık olan yavru kediye verilebilecek en iyi besin anne kedi sütü tozudur. Süt tozunu yavru kedi biberonu ile verebilirken, mamayı hazırladıktan sonra bir bebeği kucağınıza alır gibi kediyi de alarak içmesine yardım edebilirsiniz.
Kediniz kilo almakta zorluk yaşıyorsa, ona çok daha yüksek enerji içeren, Bonacibo Yavru Kedi Maması vermek daha uygun olacaktır. Ayrıca kedinizin dikkati çabuk dağılıyorsa ve pakette belirtilen miktar kadar yemeye niyetli değilse, genelde sakin bir yerde beslemek daha iyi bir fikir olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri