Genellikle 1 ml ve 0,5 cc'lik enjektörler olarak mevcutturlar. İlk dudak dolgularında sıklıkla 1 ml'lik dolgular kullanılırken, devamında gereken ek uygulamalar için 0,5 cc'lik dolgular ile ekleme yapılabilir.
1 tüp veya 1 enjektör dolgu sadece 1 cc ( 1 mlt dir )
Genellikle 1 ml'lik enjektörlerde bulunan dolguların, bazı firmalarca 0,5 cc'lik enjektörlerde olanları da var. Benim ilk uygulamada tercihim 1 ml olanıdır. Takip eden uygulamalarda 0,5 cc'lik olan kullanılabilir. Dudak dolgusu herkeste aynı standart yerlere yapılmaz.
1 ml yani bir tüp dolgu ile ördek dudak görünümü oluşmaz. Dudak dolguları düzenli aralıklarla yapılmak zorunda değildir.
Dudak dolgusunda normal hacimli bir dudakta 1 cc yeterli olabilirken, ince dudaklarda 2 veya 3 cc uygulamak gerekebilir. Ancak tüm dozu 1 seansta değil, 3 ile 4 hafta sonra 2. dozu uygulamak sağlıklı olandır.
İlgili 43 soru bulundu
Gümüş amalgam dolguların dayanıklık süresi 15-20 yıl arasındadır. Altın dolgular ortalama 20 ila 30 yıl kadar sağlıklı bir şekilde kullanılabilir. Kompozit dolguların ömrü 7 ila 10 yıl arasında değişir ve bu süre sonunda değiştirilmesi gerekebilir.
Aynı bölgede bulunan dişlere aynı seansta rahatlıkla dolgu yapılabilir, ancak dolgu yapılacak dişler aynı bölgede değilse örneğin bir diş sağ altı çenede diğeri sol alt çenede ise ve dolgu anestezi altında yapılacaksa aynı seansta iki dişe dolgu yapmaktan kaçınmak gerekir.
1 ml dudak dolgusu yeterli mi? İstenen dudak dolgunluğunun miktarına göre 1 ml'lik dudak dolguları yeterli ya da az gelmektedir. Dudak dolgu uygulamalarında ilk seferde genellikle 0,5-2 ml arasında dolgu enjeksiyonu yapılmaktadır.
Bir diş dolgusu işlemi ortalama olarak 30 dakika sürer. Diş hekimi öncelikle tedavinin uygulanacağı bölgeyi lokal anestezi enjekte edilmesi yoluyla uyuşturur.
Bir günde kaç dişe dolgu yapılabilir? Bu konuda her hekimin bir uygulama şekli olabilir. Ancak genellikle bir gün içerisinde en fazla iki dişe dolgu yapılmaktadır. Tek dişin ortalama yarım saat sürdüğünü düşünürsek en doğrusu da bu şekilde yapmak olacaktır.
Doktor tecrübesi, kullanılacak olan dolgu miktarı, dolgu markası gibi durumlar fiyatlar üzerinde etkilidir. Geçmiş yıllara ait veriler incelendiğinde 1 ml dolgu fiyatı 1000 TL ile 2000 TL arasında değişir.
Plastik cerrahlar, detaylı bir incelemeden sonra kaç ml dolguyu, yüzün tam olarak hangi noktalarına uygulaması gerektiğine karar verir. Genellikle 2 ile 10 ml arasında dolgu kullanılır. 1 ml dolgu bile çok büyük ve olumlu bir fark yaratabilir.
Kısa sürede biten bir işlem olarak öne çıkan jawline dolgu için gereken miktar kişiden kişiye değişmektedir. Ancak ortalama bir miktar verecek olursak, bu işlem ortalama 1-3 ml arası dolgu kullanılarak uygulanır.
Kaç cc dolgu kullanmak gerekir? Jawline dolgu uygulamalarında ortalama olarak 2 ila 6 cc dolgu uygulaması yapılır.
Masaj her zaman dolgu sonrası istenmeyen durumların çözülmesinde yeterli olamamaktadır. Her dolgu eritilebilir mi? Hemen söylemek gerekir: Hayır!
Yüz dolgu maddelerinin içerikleri ve çapraz bağların yoğunluğuna göre kalıcılıkları değişmektedir. Hyaluronik asit içerikli dolgular 6 ay ila 1,5 sene arasında kalıcılık gösterirler.
Dişlerin fırçalanabilmesi için dolgunun genel sertliğe ulaşma süreci tamamlanmış olması gerekmektedir. Dolgunun genel sertliğe ulaşması 24 saatte olur.
Diş dolgusu sonrası yenen yemek ve içeceklerden sonra, yeni dolgulu dişlerin fırçalanması, iple temizliği veya gargara yapılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Dişin sinirlere yakın bölgesinde yapılan dolgu işlemi sonucunda, düzelmesi biraz daha fazla zaman almaktadır.
Yanak bölgesi içinde 0.5-2 cc uygulama yeterli olur. Tercih edilen dolgu Voluma'dır. İyi bir hacimsel kazanım sağlar. Yanak ve elmacık kemiği bölgesine uygulanan dolgu kaybedilen hacimleri kazandıracak ve yüzün orantısal harmonisini geri kazandıracak şekilde doğal ve estetik ölçütlerde yapılmalıdır.
ORTA YÜZ DOLGUSU - ELMACIK KEMİĞİ DOLGUSU
Orta yüzde derin bölgede işlem yapıldığı için 3. kalınlıkta dolgu yapılabilir. Dolgu uygun hastada elmacık kemikleri üzerine doğru da yayılabilir. Ancak burada yüzü istenmeyen şekilde genişletmemeye dikkat etmek gerekir.
Profesyonel şekilde yapılan yüz dolgusu sonrasında ilk birkaç saat yatmamak ve uzanmamak gerekir. Aksi halde dolgunun göz bölgesine doğru kayması ve göz kapağının sarkması gibi durumlar görülebilir.
2 Yüzlü Dolgu: Dişin iki yüzeyine uygulanan bir dolgu türüdür. Örneğin, dişin ön ve arka yüzeyleri veya dişin yan yüzeyleri dolgu malzemesi ile restore edilir. 3 Yüzlü Dolgu: Dişin üç yüzeyine uygulanan bir dolgu türüdür. Bu tür dolgu, dişin ön, arka ve yan yüzeylerini içerebilir.
İnlay ve onlay dolgu ile birlikte en dayanıklı dolgudur. Diğer dolgu malzemelerinin içine altın katılarak yapılır. Altın dolgu laboratuvarda hazırlanır ve dişe yapıştırılarak uygulanır.
Diş etlerinde yoğun biçimde görülen hassasiyet de hatalı dolgu işlemi ile alakalı olabilir. Hassasiyetler hastanın özelliğine göre değişir. Diş etlerinin yapısı, ağrı eşiği vb. kriterler bu durumu daha da arttırabilir. Hassasiyet geçmiyorsa hatalı diş dolgusu belirtileri söz konusu olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri