Ortalama bir boyuttaki haşlanmış mısır 1 dilim ekmek yerine geçer.
Aşağıdaki listenin kullanılışına şöyle bir örnek verilebilir : 1 ince dilim ekmek yenilmediği zaman, onun yerine 1 adet orta boy patates veya yarım su bardağı pilav veya makarna yenebilir.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
En yaygın tüketilen somun ekmeğini yani beyaz undan yapılan klasik ekmeği baz alacak olursak: 1 ince dilim (25 gr) ekmek 64 kcal. 1 orta dilim (30 gr) ekmek 77 kcal. 1 kalın dilim (35 gr) ekmek 90 kcal.
Ekmek tüketiminin miktarı kişinin kilosuna, cinsiyetine veya çalışma temposuna göre değişkenlik gösterebiliyor. Sağlıklı bir insanın her öğünde ortalama ikişer dilim ekmek tüketmesi fazla olmayacaktır. Gün içinde bir kişi en az 6 dilim tüketebilir.
İlgili 37 soru bulundu
Hiç ekmek yememek zayıflatabilir, ancak zayıflama nedeni ekmek tüketimini kesmek değil gerekli miktarda sağlıklı karbonhidrat tüketimidir.
Karbonhidratlı yiyeceklerin başında gelen ekmeği bırakarak ayda ortalama 4-5 kilo verebilirsiniz. İlk aşamada tümüyle ekmeği bırakmak yerine her öğünde sadece 1 dilim ekmek tüketilebilir. Ekmek yemeyi bırakmaya çalışırken gözden kaçabilen en önemli nokta ise ekmekteki karbonhidratın başka yiyecekten karşılanmasıdır.
Tam buğday ekmeği
Rafine edilmemiş bir ekmek türü olan tam buğday ekmeği çok miktarda buğday özü içerdiği için de tokluk hissi sağlıyor ve kolay acıkmayı önlüyor. Kalori bakımından da tam buğday ekmeği beyaz ekmeğe oranla daha az kalori içerdiği için diyet listelerinin de gözde besinleri arasında yer alıyor.
1 simit kaç dilim ekmek? Simit de kilo aldırır Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir.
Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır. Gece ekmek yemeniz kilo almanıza neden olabilir. Gece mideniz hemen uyuyacağınız için ekmeği hemen eritmeyecektir. Bu da kilo almanızı sağlar.
Yulaf ezmesi vücuttaki kanser riskini azaltır. İçeriğindeki bol miktarda lif seviyesiyle öncelikle bağırsak kanseri ve sonrasında tüm sindirim sistemi kanserleri riskini minimize eder. Doyurucu ve tok tutucu özelliği sayesinde diyet yapan sporcuların tercih ettiği önemli bir besin kaynağıdır.
Galeta, leblebi, grissini, çorba, makarna, patatesi, yulaf ezmesi, kahvaltılık gevrek, leblebi, mısır, kestane, etimek, Wasa gibi besinler, ekmek yerine geçen sağlıklı alternatifler…
Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor. Kahvaltı ve ana öğünler için ekmek tüketmek isteyenler tam buğday ekmeğini tercih edebilir. Sandviç ve hamburger ekmeklerinde de tam buğday ekmeği tercih edilirse; alınacak kalori bir nebze düşer.
Tam tahıl ürünleri günde 6 porsiyon (6 dilim ekmek veya 3 dilim ekmek, 1 kepçe unlu çorba, 4 yemek kaşığı pilav gibi) tüketilebilir.
Pilav. Her yemeğin yanına yakışan, sofralarımızın vazgeçilmezi pilavdan iki kaşık tüketildiğinde bir dilim ekmeğe tekabül ediyor.
Simit de kilo aldırır
Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir.
Porsiyonu doğru ayarlandığında ufak bir atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz simit kilo aldırmaz ve üzerindeki susam sayesinde kalori yakılmasını hızlandırır. Fakat tek başına karın doyurmak için ana öğünlerde simit yemek kilo almaya neden olur. Diyette simit yemenin bir sakıncası yoktur.
Kısır, içeriğindeki zengin vitamin, mineral, lif ve kompleks karbonhidrat sayesinde diyette de tüketilebilir. Ancak unutmamak gerekir ki porsiyon kontrolü yapılmadığında kilo almaya yol açabilir. Bu sebeple küçük porsiyonlarda tüketilmelidir. Zayıflamak isteyen bireyler kısırı az yağ ile yapılabilir.
Alışkanlık haline getirilmediği sürece normal beslenmede arada bir poğaça yemenin bir zararı olmaz. Diyet esnasında hamur işlerini sevenler poğaça tüketmek isteyebilir. Fakat diyette poğaça yemek oldukça risklidir. Kalorisi yüksek olduğu için diyet yaparken tüketilmesi tavsiye edilmez.
Mısır ekmeği karbonhidrat değeri bakımından güçlü bir ekmek türüdür. Diyet ve spor yapanlar için tavsiye edilmektedir. Tabii ölçülü olmak şartı ile. Protein de barındırdığı için kas artışına destek olur.
- İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sağlıklı bir besindir. - Mısır ekmeği içerisinde doğal mısır yağı bulunmaktadır. Bu nedenle vücuttaki kolesterol seviyesini dengeler. - E, B1 ve B2 vitaminleri bakımından zengindir.
Herkesin en sağlıklı bulduğu tam buğdaylı ekmekler, diğer ekmek türlerine göre daha çok vitamin, tahıl ve lif içeriyor.
4.70 Kiloya Göre Diyet Listesi ile 1 ayda kaç kilo verilir? 70 kiloyum, 1 ayda kaç kilo verebilirim? Diyorsanız 70 kiloya göre ücretsiz diyet listesi ile 1 ayda 4-6 kilo verebilirsiniz. 1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
ÜÇ: Vücut enerji kaynağı olarak karbonhidratları bulamadığında, kendiliğinden beslenmeye başlar.. Yani kasların yıkımına neden olur.. Kalp kasını bile yakabilir.. DÖRT: Ekmek, makarna, pilav, patates ve meyveyi reddedip ete ve yağa ağırlık verildiğinde gut hastalığına ve organ harabına neden olabilir..
Bir hafta ekmek tüketilmediğinde vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat oranı azalır. Aynı zamanda karbonhidratsızlıktan deforme olan sinir sistemi; yorgunluk, stres ve sinirilik hali gibi sağlık sorunlarına neden olur. - Ekmek vücudun aynı zamanda şeker oranını dengeler. Şeker oranı düşen kişi tatlı krizleri yaşar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri