– Bir paket : 5.76 m2 'dir. – Kaplamasız taşyünü plakadır.
70 yoğunluk 8cm taş yünü 1 pakette 5 plaka vardır. 1 paket 3,60M² ısı ve ses yalıtımı sağlar.
Taşyünü , 50 yğunlukta 3 cm kalınlığında , 60 x 120 ebatlarında . Paketi 11.52 m2 kapatır.
Çatı Şiltesi (folyosuz) 120 cmx8 mt (9,60 M2/rulo)
– Bir paket : 5.76 m2 'dir. – Kaplamasız taşyünü plakadır. Shrink ambalajlar halinde piyasaya sürülür.
İlgili 22 soru bulundu
70 yoğunluk 8cm taş yünü 1 pakette 5 plaka vardır. 1 paket 3,60M² ısı ve ses yalıtımı sağlar.
Ode Evomineral 8cm Taş Yünü Ara Bölme Levhası 60X120X8CM 7.2m2.
Taşyünün daha fazla avantajının olmasının sebebi malzemenin yanmaz, ses yalıtım, ısı yalıtım, izolasyon vb. gibi bir çok özelliği strafora göre daha fazla olması sebebiyle taşyünü malzemesini daha öncelikli malzeme olmasını sağlamaktadır. Taş yünü yangına karşı çok dayanıklı bir malzemedir.
Cam yünü 250 dereceye kadar yangına dayanıklıdır. Taş yünü ise 650 dereceye kadar yangına direnç gösterir. Esnek bir malzeme olan cam yününün basınç ve kopma direnci taş yüne göre daha düşüktür. Taş yününün kesilmesi, taşınması ve montajı daha kolaydır.
Yapıların dış cephelerinde sıvalı mantolama sistemlerinde uygulanmak amacıyla yüksek yoğunlukta üretilmiş taşyünü levhadır.
Oldukça yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanan taşyünü mantolama m2 fiyatı 80 ila 120 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Düzgün uygulanıldığı takdirde, yangın gibi felaketlerden insanların hayatını kurtarabilecek bir malzemedir.
İlk bakışta ekonomik gibi görünen taş yünü ceketler kısa ömürlüdür. Bu nedenle, sadece birkaç yıl içerisinde ürünlerin yalıtım performansında düşüş yaşanabileceği gibi tüm ürünleri de yenilemek zorunda kalınır.
Fakat yük altında ki taşyünü ıslandığında ezilerek kalıcı kalınlık düşüşü sergileyebilmekte, havalandırma imkanı olmadığından su ve rutubeti bünyesinden atamamaktadır. Su iyi bir iletken olduğundan mineral yün elyaflarının arasında yer aldığı sürece malzemenin yalıtım özelliğini azaltmaktadır.
Taşyünü ile yalıtılmış yapılar daha sağlıklı ve konforlu hale gelir. Uzun lif yapısı sayesinde, kesim ve laminasyonda, düzgün kenar ve yüzeye sahip ürün elde edilmesine olanak tanır. 1000˚C sıcaklığa dayanabilmesi sayesinde yangın yalıtımında büyük rol oynar. Elyaflar sayesinde ses yalıtımı sağlar.
Bazalt taşının 1350-1400 °C'de ergitilmesiyle elde edilen taş yünü, elyaf hâline getirilerek yalıtımda kullanılmaktadır. Çok sert bir yapıya ve siyah bir renge sahip olan bazalt taşı, işlem gördüğünde şilte levha ve boru şekillerinde taş yünü elyafına dönüşmektedir.
Taş yünü inşaat, gemi ve tesisat gibi sanayi alanları ile evlerde de ısı ve ses yalıtımı sağlar. Çatı, dış cephe, iç duvar bölmeleri, pencere ve kapılarda meydana gelen ısı kayıplarını büyük oranda engeller. Oda sıcaklığını ortalama bir seviyede tutarak konfor şartlarının devam etmesine yardımcı olur.
Mantolama uygulaması yapılamyacaksa taş yünü kullanımı yerine kanuf mineral plus ürünleri kullanımı daha uygundur. knauf mineral plus taşyünü ne oranla çok daha iyi ısı ve ses yalıtımı özelliklerine sahipken çatılarda ve giydirme cephelerde uygulamsı da daha kolaydır.
TAŞYÜNÜ: Doğada bulunan volkanik kayaçlardan elde edilen mineral, inorganik taşların 100-1500 derece arasında eritilip, elyaf haline gelmesiyle oluşturulan ve %97 oranında doğal elyaf içeren ısı yalıtım malzemesidir.
Diğer malzemelerden daha yüksek ısı iletim katsayısına sahip taş yünü malzemeler, su emme oranı yüksek olduğu için zamanla su alıp şişerek çatlaklara neden olabilmektedir. Bu yüzden dış cephede kullanılması pek tercih edilmemelidir. Tavan ve tabanlarda ise kullanımı daha uygundur.
Taşyününün ömrü genel olarak 10 – 15 yıl arası değişiklik göstermektedir. Dış cephe ve farklı alanlarda izolasyon amacıyla tercih edilen taşyünü, minimum 10 yıl oldukça üst düzey bir şekilde istenilen performansı vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri