Bilgisayardan şarj olursa 2 saat.. Prizden şarj olursa 30-45 dk.. Pilin özelliklerine göre değişiyor...
Şarja takıldığında tamamen bitmiş bir cep telefonu, kullandığınız şarj aletinin orijinalliğine ve kapasitesine göre değişecektir. Buna karşın ortalama olarak bir cep telefonu en fazla 16 saat içerisinde tam dolu bataryaya sahip olacaktır.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
Telefonun tamamen şarj olması içinse 2 saat gerekiyor. Xiaomi'nin Redmi Note 12 Pro Plus modeliyle denen bu şarj 300W altyapısı üzerine kurulu ve 4 dakika 59 saniye içinde telefonu yüzde 100 şarj edebiliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Bu süreleri Android tarafındaki bazı cihazlarla da kıyaslamak gerekirse; Samsung'un en güçlüsü Galaxy Note 10 Plus 65 dakika da tam şarja ulaşabilirken OnePlus 7 Pro 76 dakika, Huawei P30 Pro ise 59 dakika da tam şarja ulaşabiliyor.
Cihaz; kullanım süresi kriterinden 81, şarj olma için 80 ve verimlilik noktasında 81 puan almayı başardı. Diğer yandan telefonun bataryası 2 gün 21 saat kullanım sağlıyor. Ayrıca model; 52 dakikada yüzde 80, 1 saat 29 dakikada tam şarja ulaşıyor.
Özellikle bataryaların ilk kez şarj işlemi sırasında tam dolmadan şarjdan çıkarılması ya da batarya tamamen boş değilken şarja takılması gibi durumlarda pil ömrü ciddi şekilde azalabiliyor. Bu nedenle yeni telefonlarda ilk şarj oldukça önemlidir.
Özet olarak, 5000mah üzeri telefonları yoğun kullanımlar sonucunda yüzde 100 şarj ile 10 ila 12 saat arasında kullanabilirsiniz. Ancak siz tek bir uygulama ve oyun kullanıyorsanız veya telefonunuza ara sıra bakıyorsanız, çoğu işiniz için bilgisayar kullanıyorsanız telefonunuzun şarjı 2 güne kadar dayanacaktır.
Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor. Her ne kadar akıllı telefonların günlük kullanımda tam şarjı önerilmese de ayda bir kez tamamı boşalmış bir bataryanın yüzde 100'e kadar şarj edilmesi, faydalı olarak görülüyor.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Yavaş şarj için geceler tercih ediliyor
Bu da enerji tasarrufuna katkı sağlar. Bir cihazı hızlı şarj etmek, enerji tüketimini artırırken, aynı zamanda batarya ömrünü de etkileyebilir. Hızlı şarj, bataryanın daha hızlı ısınmasına ve bu da bataryanın ömrünü azaltmasına neden olabilir.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
Bu nedenle telefonu satın aldığınız ilk gün veya daha sonrasında tamamen şarj etmenize gerek yok. Hatta telefonların şarjı tamamen tükenmeden, yaklaşık %20-%30 civarında şarja takmak pil sağlığı açısından çok daha iyi. Yani telefonunuzu güvenle dilediğiniz zaman şarja takabilirsiniz.
Kilopat. 5W olan şarj aleti 3 saat 15 dakika civarında dolduruyor. 12W olan ise 1 saat 20 dakika civarında.
Aynı zamanda şarj aletinin çıkış gücü de powerbank çeşitlerinin şarj süresi üzerinde belirleyici olabiliyor. Örneğin Xiomi marka, 10.000 mAh powerbank modeli orijinal standart kablosu (5volt/2A) kullanılarak şarj edildiğinde 5,5 saatte doluyor.
20000 mAh'lik büyük bataryası ile pek çok cihazı en az 5 defa tam şarj edebilecek kapasitedir.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Güç oranı, telefonun bataryasının kapasitesiyle orantılı bir sürede dolar. Bunun yanı sıra USB kablo kalitesi ve adaptör orijinalliği gibi konular da şarj süresini doğrudan etkiler. Hızlı şarj teknolojisine sahip yeni nesil akıllı cep telefonlarında ise aktarılan watt oranı yükselir.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Uzmanlar, akıllı telefonların pil kapasitelerini ideal olarak %20-80 aralığında tutmamızı tavsiye ediyor. Bataryayı sonuna kadar "şarj" etmek yeni batarya teknolojisine öre hiç doğru değil. Zira Li-ion bataryaların belirli bir şarj döngü kapasiteleri vardır.
Note 12 Pro ise 67W hızlı şarj desteği sunuyor. Bu da 15 dakikada telefonun bataryasını 0'dan yüzde 50'ye, yaklaşık 50 dakikada ise 0'dan yüzde 100'e doldurmamızı mümkün kılıyor. Redmi Note 12 serisi Android işletim sistemi üzerine kurulu Xiaomi'nin geliştirdiği MIUI yazılımıyla geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri