1'in bütün kuvvetleri 1'dir. 0 dışındaki tüm sayıların 0. kuvveti: 1'dir. 0'ın 0 hariç bütün kuvvetleri 0'dır.
1'in bütün kuvvetleri 1'e eşittir. Negatif sayıların çift kuvvetleri pozitiftir. O'ın bütün kuvvetleri 0'dır. O hariç her sayının 0. kuvveti 1'dir.
– 1 'in tek kuvvetleri – 1 'e eşittir.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Özetlersek, sıfır olmayan herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti birdir. Ancak sıfır sayısının sıfırıncı kuvveti ise belirsiz yani soru işaretidir.
İlgili 33 soru bulundu
1'in bütün kuvvetleri 1'dir. 0 dışındaki tüm sayıların 0. kuvveti: 1'dir. 0'ın 0 hariç bütün kuvvetleri 0'dır.
Bütün tam sayıların birinci kuvveti, sayının kendisine eşittir. Sıfır hariç bütün sayıların sıfırıncı kuvveti 1'e eşittir. Tabanı pozitif olan bütün üslü sayıların değeri yine pozitif bir tam sayıya eşittir.
1'İN KUVVETLERİ
1 'i kendisiyle kaç defa çarparsak çarpalım, sonuç her zaman 1 'e eşittir. Bu nedenle, 1 'in tüm kuvvetleri 1 'e eşittir.
Herhangi bir sayının karesini almak için, o sayının kendisiyle çarpmak gerekir. 0'ın karesini alırken kendisiyle çarpmak ve ona göre sonucu bulmak doğru olacaktır. Yani 0×0=0 işlemi bize gerçek cevabı verecektir. Bu durumda 0'ın karesi her zaman 0 olarak hesaplanır.
Sıfır tane a ifadesinin anlamı, 1'in yakınında herhangi bir sayının olamayacağı manasına gelmektedir. A⁰ = 1 x (0 adet a) = 1 olmasından dolayı 0 dışında tüm sayıların sıfırıncı olan kuvveti bire eşit olur.
Soruda da olduğu gibi bir sayının 0. kuvveti 1dir. Bu bütün sayılarda geçerlidir. 0'dan farklı olmak kaydıyla.
Doğrulanmış Cevap. Cevap: i¹ = i eşittir.
çünkü bir sayının negait bir kuvveti olamaz. üssü poztif yapmak için de sayıyı ters çeviririz yani sayının carpma işlemine göre tersini alırız. 1 üzeri -1'in çarpma işlemine göre tersi 1/1¹ olur. 1¹ de 1 yapar yani sonuç 1/1 = 1 olur.
ÖRNEK: 5.5.5=53 (3 tane 5'in yan yana çarpılması, 5 üssü 3 veya 5'in 3. kuvveti diye okunur.) Pozitif bir sayının bütün kuvvetleri pozitiftir. Negatif bir sayının çift kuvvetleri pozitif, tek kuvvetleri negatiftir.
0'ın doğal sayı kuvvetleri de yine 0 sonucunu vermektedir. Ancak 0 bir üst kuvvet olarak kullanıldığı takdirde sonuç her zaman 1 olur. Örneğin 1000 üzeri 0 dendiğinde, 0 kere 1000 çarpımı 1 sonucunu verir.
Üslü sayılarda bilinmesi gereken bilgiler bulunuyor. 0 üssü 1 sayısı her ne kadar şaşırtmalı bir işlem olsa da, cevap sıfırdır.
i sayısı karesi -1 olan sayıdır. Dolayısıyla, x2 = -1 eşitliğinin bir çözümüdür.
Eksi bir sayısının karesi, yani (-1) ile (-1)'in çarpımı, 1'dir. Küpü, yani üç adet (-1) sayısının çarpımı ise, -1'dir. Bu çarpımlardan genel olarak: "(-1) sayısının çift tam kuvvetleri 1'e, tek tam kuvvetleri ise (-1)'e eşittir." sonucu çıkar.
Bir doğal sayının kendisi ile çarpımı, bu sayının karesine eşittir. ÖRNEK: 1'in karesi: 1 × 1 = 1.
i^0 = 1 dir. i^1 = i dir.
10'un kuvvetleri sorulduğu zaman kısaca hemen 1'inyanına üs kadar 0 eklenir. 1'in bütün kuvvetleri 1 olur çünkü 1 kendisi ile kaç defa çarpılırsa çarpılsın etkisiz eleman olduğu için sonuç hep 1 çıkar.
yani bir sayının birinci kuvveti o sayının kendisine eşittir.
3 rakamının kuvvetleri arasında 3 üzeri 1 ifadesi 3'e eşittir. 3 üzeri 2 yani 3'ün karesi 9 sayısıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri