Su izolasyonunda kullanılan membranlar yapıların su geçirmeye ve rutubete karşı korunmasında önemli bir rol üstlenirler. 1 top PVC membran 44 m2 , TPO membran ise 32 m2 yer kaplamaktadır. Ancak bini mesafelerinin dikkate alınmasıyla yaklaşık olarak bu değerler PVC membranda 38 m2 TPO membranda ise 28 m2 olmaktadır.
1 top 33 mm membran 10 mt2'dir. ( 10 cm bindi yapılarak yapıştırıldığı için faydalı alan 9 m2 olarak hesap edilmelidir.) P300 Membran Özellikleri: P300 membran polyester keçeli bitümlü su yalıtım membranıdır.
Zift gibi eriyerek zemine iyice yapışan membran, spatula ya da mala yardımıyla bastırılarak sabitlenmelidir. 3 mm membran kaç metrekare? SİM 3Mm Membran, Pengen, Fok, Panda Su Yalıtım Memranı, Çatı Memranı 10 M2.
Alteks 2Mm Membran Ac 200, Su Yalıtım Membranı,15 M2.
Membran ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır. En İyi Membran Hangisi ? Satmakta olduğumuz SİM Membranlar, TSE, CE, DIN, Broof vb. kalite belgeleri ile desteklenmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Hangi Membran Filtre daha iyi? Dünyaca bilinen En iyi kaliteli mebran filtrelerden birisi Filmtec Membran Filtre 75 Gpd'dir. Aynı zamanda Türkiye'nin en iyi membran filtre olma özelliğine sahip olan Buzsu Code Membran Markasıda en iyi ve kaliteli membran filtresidir.
Çatılarda bitüm esaslı likit membran, bitüm esaslı rulo membran çeşitleri sıklıkla tercih edilmekte ve yine çatı izolasyonunda kullanılan en bilindik ve ekonomik, aynı zamanda performansı yüksek ürünler arasında yer almaktadır.
Çatı ve temel uygulamalarında üste gelen ikinci kat örtü tam yapıştırma yöntemi ile birinci kat örtülerin ek yerlerini ortalayacak şekilde yapıştırılmalıdır. Yalıtım malzemesi örtüsünün enine bindirmeleri en az 10 cm, boyuna bindirmeleri ise, en az 15 cm olmalıdır.
Rulo halinde temin edilen membran, tamamen açılarak zemine serilir. Boyuna en az 10 cm, enine yani birleşme noktalarına da en az 15 cm ek parça bırakılmalıdır. Membranlar hizalı bir biçimde ayarlanmalı ve üst üste gelecek şekilde yere serilmelidir.
3 – 3,5 ve 4mm kalınlığındaki membranlar, 1m eninde, 10m boyunda rulo şeklinde üretilmektedir. 3mm kalınlığındaki membranların paletinde 30 rulo bulunurken, 3,5 ve 4,5mm kalınlığındaki membranların paletinde ise 23 rulo bulunmaktadır.
Uygulama iki kat şeklinde yapılır: İlk membranın yüzeye serilip, ısıtılıp yapıştırılmasından sonra ikinci bir membran daha 10 cm binili olacak şekilde ilkinin üzerine uygulanır. Böylece tüm çatı yüzeyinin membran ile kaplanması sağlanır.
Membranlar 2-3-4 mm kalınlıklarındadır. 3.5 ve 4.5 kalınlıklarında bazı özel membran türleri de vardır.
Çatı izolasyon başta olmak üzere tüm izolasyon çalışmalarında kullanılacak olan membran ürünlerinin seçiminde membranın kalınlığı, hava ısısından etkilenme riski bulunan kırılma sıcaklığı, donatı tipi, soğukta bükülme durumu ve sıcaklık dayanıklılığı gibi özellikler değerlendirilmelidir.
Dayanıklı olması kumlu kaplama çatı türlerinin öne çıkan avantajları arasındadır. Siyah yüzey üzerine su yalıtımı amacıyla uygulanan kumlu membran çeşitleri sıvıya karşı geçirmez bir bağa sahiptir.
1 mm kalınlık için yaklaşık 1.1 kg/m2 sarfiyat ile kullanılmalıdır. Yapının maruz kaldığı su etkisine göre 6 mm kalınlığa kadar uygulanabilir. Isı yalıtım levhalarının yapıştırılmasında 2.0 kg/m2 sarfiyat ile kullanılmalıdır.
Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır. Sprey püskürtme yöntemi ile çatı izolasyonunda kullanılan poliüretan köpük sayesinde yapıların çatı üzerinden ısı kaybı en aza indirilmektedir.
Arduazlı membran 3 ile 5 mm arasında olabilir. Hem membran hem de kumlu membran kullanıldıkları yere( yerin çevresel özellikler) göre özellikte olmalıdır. Sıcak bölgeler için kullanılan kumlu ile soğuk bölgelerde kullanılan kumlu membran farklılık göstermektedir.
20 - 30 m2 (zemine göre değişmektedir.)
Membran, yapıları suyun neden olduğu olumsuz etkilere karşı korumaya yarayan bir su yalıtım malzemesidir. Yaşam alanlarına konforlu bir su yalıtımı sağlanması amacıyla kullanıllanılır. Yapıların taşıyıcı bölümlerindeki donatıların korozyona uğraması sistemin yük taşıma kapasitesinin önemli ölçüde azalmasına neden olur.
BTM Kiremit Altı, cam tülü veya selüloz elyaf taşıyıcılı, okside bitümden üretilmiş, alt yüzeyi polietilen film, üst yüzeyi polipropilen kanaviçe kaplı, geniş başlı çivi ile uygulanan bir su yalıtım membranıdır.
Bir membran sarsıntı çatının ömrü de yaklaşık 30 yıldır, ancak kaliteli malzemelere yatırım yaparsanız ve doğru koşullara sahip bir bölgede yaşarsanız muhtemelen 50 yıla kadar çıkabilirsiniz. Biraz daha fazla dayanıklılık arıyorsanız, kiremit çatı (40-50 yaş) ve dik dikişli metal çatı (50 yıl) doğru seçimdir.
GPD Değerinin Önemi
GPD değeri yüksek olan membranlar daha az atık su atmaktadırlar. Ayrıca yüksek GPD değerine sahip olan filtreler suyu çok daha iyi arıtır. Çünkü sarım sayıları çok daha fazla olur. Bu durum membranın kalınlığından da anlaşılabilir.
Membranlar yüksek debili ve kimyasallı sular ile yıkanarak katılardan arındırılabilir. Üretim suyu debisinde %10-15 azalma, üretim suyu iletkenliğinde %20-25 artma, ters ozmoz kademelerinde gerçekleşen basınç kayıpları %30-40 arttığında membran yıkaması yapılmalıdır.
Su kalitesi ve kullanıma bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte ortalama verilerde sistem ön filtrelerinin yılda iki kere, son filtrenin de yılda bir defa ve membranın ise ortalama 2-3 yılda bir değişmesi tavsiye ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri