Turbo sistemi motorun daha çok yakıt ve hava karışımını yakmasını sağlar. Turbo sisteminin normal etkisi kare başına 6 ya da 8 psi basınçtır ve %30-%40 arası güç artışı sağlar.
Turbo motorun en büyük avantajı, çok düşük motor hacimleriyle bile yüksek performans verebilmesidir. Örneğin 1.0 litrelik bir turbo motorlu araç, genel olarak 1.0 litrelik atmosferik motorlu bir araca göre daha yüksek beygir ve tork gücü yakalar.
Nispeten küçük olan boyutuna ve 15.000 rpm devir limitine rağmen, direkt yakıt enjeksiyon sistemi, tek turbo ve olağanüstü mühendislik bu motorların 600 beygir civarında güç üretmelerini sağlıyor. ERS ise motora ek olarak 160 beygir civarında güç üretiyor.
Turbolar, içten yanmalı motorlarda yanmanın optimize değerlerde olmasını ve motorun performansı arttırmak için kullanılırlar. Bir turbo doğal havalandırmalı motora göre güç çıktısını %15-25 artırabilir.
Big Turbo Setup Yazılım ile 173 Hp 321 Nm kaydettik. kazandığımız anlaşılıyor. Hangi turboyu kullandık ? uydurma kaydırma turbo değil.
İlgili 39 soru bulundu
Stage 1 olarak adlandırılan sağlık lı bir şekilde yapılan yazılım aracınıza Ortalama 30-40 Hp güç kazandırır.
Yakıt eknomisi verileri kullanım ve hava koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Seat Leon model benzinli aracınızın ürettiği 265hp / 350nm motor gücünü, Türkiye normlarında hazırladığımız chip tuning (ecu) yazılım uygulaması sonrasında, 350hp / 460nm 'lik performansa ulaşmasını sağlamaktayız.
Turbolarda meydana gelmesi muhtemelen arızaları ve sebeplerini anlamak için öncelikle araçlarda turbo ne zaman devreye girer konusuna bakmak gerekiyor.Bu her ne kadar aracın modeline ve yaşına bağlı olarak değişim gösteren bir durum olsa da ortalama 1500 ila 1750 devir sonrasında turbo devreye giriyor.
- Aracın yaşı ve kilometresi: Her ne kadar turbolar aracın kullanım ömrü boyunca dayanacak şekilde tasarlanmış olsalar da zamanla aşınmaları ve arıza çıkarmaları mümkündür. Bir turboşarj tipik olarak 150.000 ila 250.000 kilometre arasında sorunsuzca kullanılabilir.
Turbo motorlu bir araba doğal hava basıncının sağladığı beygir gücünün çok daha üstünde bir performans sunuyor. Turbo motorlar daha küçük yapıda olduğu için daha az yakıt tüketiyor.
Chip tuning işlemini yapanlara ve bu işlem için kullanılan süper çipleri üretenlere göre; chip tuning işlemi sonrası benzinli araçlar fazladan 35 beygir gücü, dizel araçlar ise fazladan yaklaşık 50 beygir gücü kazanıyorlar.
1 beygir gücü 0,745 kw etmektedir. Bu sebeple yapılan işlemlerde katsayı olarak 0,745 alınır. Ayrıca 1 kw 1,341 hp'ye eşit olmaktadır. Birbirlerine sıklıkla dönüştürülen bu ölçü birimleri, matematik ve fizik alanında önemli yerlere sahiptir.
Aracınız ile yüksek hızlara çıkacaksanız da beygir gücü'nün yüksek olması gerekir. Şehir içerisinde araç kullanacaklar için 90 HP ila 100 HP aralığında beygir gücü yeterlidir.
Turbolar, gücü arttırmanın yanı sıra, özellikle düşük devirlerde torku - bir motorun gücünü - arttırır. Bu, turbo olmadan yüksek devirlerde fazla tork üretmeyen küçük benzinli motorlarda faydalıdır. Doğal emişli dizel motorlar, aksine, düşük devirlerde çok fazla tork üretir.
Evet. Kısmen yanlış. Turbo takıp silindire giden yakıtta hiç bir değişiklik yapmazsan sadece motorun nefes alma probleminden kaynaklı güç kaybını telafi edersin.
* Turbo modifiye yapılan araç görselliği ve motor performansıyla öne çıkıyor. 560 beygir gücüne ulaşabilen araç 0 kilometreden 400 kilometre hıza 11.4 saniyede çıkabiliyor.
Ortalama bir motor 6000-7000 devir/dakika hıza çıkabilirken turbo sistemi içerisindeki türbin ve kompresör 150.000 devir/dakika üstü hızlara çıkabilir. Bu nedenle de türbin ve kompresörün bağlı olduğu milin yatakları ısıya ve sürtünmeye karşı çok hassastır.
Turbo Arızası Nasıl Kontrol Edilir? Turbo motorlu araçlar arızalandığında bazı belirtiler sürücüler tarafından fark edilebilir. Örneğin; araç yakıt tüketimi artar, turbodan ıslık sesi yükselir, rampalarda performans düşüklükleri meydana gelir. Bu belirtilerin dışında araçta arıza ışığı yanar ve yağ dumanı oluşur.
Tamamen yanlış bir bilgidir. Sadece bakım gerektirir, normalinde motorlar 6000-7000 devir bandında çevirirken, Turbolar çok daha yüksek devirlere çıkabiliyor 200 bin 300 bin devir çevirebiliyor Turbo panalleri.
Turbocharger, Supercharger, ve Nitro hepsi yüksek silindir basıncı yapar.Turbo ve Supercharger daha fazla ısı üretirler ve ısıda motor ömrünü kısaltır.
Turboşarj arızalıysa ve düzgün çalışmazsa, motorun çalışması için gerekli olan takviye basıncını üretemez. Bu durum motorun güç kaybetmesine ve sonunda durmasına neden olur. Daha yaygın neden tıkanmış bir atık kapısıdır. Tahliye kapağı gerektiğinde açılmazsa, turboşarjın ürettiği takviyeyi serbest bırakamayacaktır.
Kontağı kapatmadan önce turboşarjın soğumasını bekleyin. Yüklü bir motorla, turboşarj çok yüksek devirlerde ve yüksek sıcaklıklarda çalışır. Kontağın hızlı bir şekilde kapatılması veya “sıcak kapatılması”, türbine hızlı bir geçiş sağlar ve turboşarjın ömrünü kısaltır.
DSG ve Manuel vites 1.4 Litre 122 HP TSI araçlar için Stage 3+ Kit sadece bizde. Aracınızı 122hp olarak alıyor ve size garantili bir şekilde 210HP+ olarak teslim ediyoruz. Aracın tüm mekanik işlemleri Tork Garaj tarafından garantili ve tekrar standarta dönülebilir şekilde yapılmaktadır.
Stage 1 soft yazılım sebebiyle herhangi bir dumanla karşılaşılmaz.
Stage 2'ye ekstra olarak araçta methanol kit, toluen, ethanol ve çeşitli yarış yakıtları kullanılmalıdır. Stage 2'ye ekstra olarak araçta hybrid turbo veya büyük turbo bulunmalıdır. Stage 3'e ekstra olarak araçta methanol kit, toluen, ethanol ve çeşitli yarış yakıtları kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri