Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
İlgili 35 soru bulundu
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
90 günlük sınır aşıldıktan sonra AB'ye dönüş
Ülkeler 90 gün sınırını aşanlara yeniden giriş yasağı getirebiliyorlar ve genellikle de getirirler. Bu yasağın süresi birkaç ay kadar kısa veya birkaç yıl kadar uzun olabiliyor.
Mesela; maddi kaynaklarınızı gösteren, araç ruhsatı, arsa tapusu ve kira kontratı gibi belgeler sizin Türkiye ile bağınızı güçlü göstereceğinden Schengen vizesi almanızı kolaylaştırabilir. Vize evraklarından en önemlisi de vize talep dilekçesinin yazılmasıdır.
“C” kategorisi, sahibine vizenin geçerliliğine bağlı olarak belirli bir süreyle bir Schengen Ülkesinde (Schengen Bölgesi) ikamet etme izni veren Kısa Süreli bir vizeyi temsil eder.
İtalya, Schengen vize işlemleri için en hızlı ve en çabuk yanıt veren vize sistemine sahiptir. Ekspres Schengen vize başvuruları için 48 saatte sonuç garantisi veren İtalya Konsolosluğu, standart vize işlemleri için ise 3-10 gün aralığında hizmet sunmaktadır.
Vize sahibi, geçerlilik süresinin uzatılmasının ciddi kişisel nedenlerle haklı olduğunu kanıtlarsa, vizenin geçerlilik süresi uzatılabilir.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
kendi durumlarına uygun olanları ve sponsora ait ekonomik durumunu gösteren son 3 aylık güncel ve bakiyeli, bankadan ıslak imza ve kaşeli, bakiyeli banka hesap dökümü.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli.
Çok girişli Schengen vizesi, vizenin geçerlilik süre aralığı boyunca kişiye birden fazla Schengen bölgesi girişi hakkı tanır. Çok girişli vizede “Number of Entries” (Girişlerin Sayısı) başlığının altındaki “02”rakamı veya “mult” ibaresi Schengen vizesinin çift girişli veya çok girişli olduğunu göstermektedir.
- Tüm vize başvuru sahiplerinden, ülkemizde kalacağı süreyi kapsayan geçerli sağlık sigortası yaptırmaları şartı aranmaktadır. - Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez.
Vize alınan ülkeye gitmeyenler için yeniden vize başvurusu şansı bulunmakta olup vize alıp gitmeme durumu genellikle büyük bir sorun olmamaktadır. Vize alınan ülkeye gitmemek bazı ülkeler için sonraki vize başvurularında sorun teşkil etmektedir.
Evet AB ülkelerinde geçerli olan aşı pasaportunuz varsa bir ülkeden aldığınız Schengen vizesiyle bir başka ülkeye gidebilir misiniz? Bu soruya 'Evet' yanıtını verebiliriz.
Schengen vize rejimi yönetmeliği gereği, vizenin alındığı ülkeye ilk giriş yapma mecburiyeti bulunmaktadır. Örneğin, İtalya için alınan vize ile önce Almanya'ya gitmek mümkün olmamaktadır. Ancak bir kere İtalya'ya gidildi ise İtalya'yı takip eden seyahatlerde diğer Schengen ülkelerine seyahat etmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri