Tüm liseler için geçerli olan temel dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi ve Spor, Felsefe, Yabancı Dil gibi derslerdir.
Anadolu liselerinde öğrenciler; türkçe, matematik, sosyal bilimler ve yabancı dil alanlarında eğitim görürler.
Felsefe Dersi Öğretim Programı 10 ve 11. sınıflar düzeyinde verilecek olan felsefe dersini kapsamaktadır.
Liseye giden öğrenciler 9. sınıf itibarıyla biyoloji dersleri almaya başlar. Özellikle YKS sınavına hazırlanan öğrencilerin karşına çıkan alanlardan bir tanesidir.
İlgili 26 soru bulundu
Tüm liseler için geçerli olan temel dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi ve Spor, Felsefe, Yabancı Dil gibi derslerdir.
Sayısal bölüm dersleri lisede matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji olmak üzere 5 tanedir.
İlkokul 2. veya 3. sınıftan itibaren Almanca eğitimine bağlanmalıdır. 5. sınıfta Almanca hazırlık okultulmalıdır.
Yeni programa göre Almanca dil dersi zorunlu ders olmaktan çıkarıldı.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Çoğu lisemizde (meslek liseleri dahil) sadece toplam dört saatlik coğrafya dersi zorunludur. Bu dersler de dönemlik oldukları için iki dönem halinde ve ikişer saatlik dersler olarak okutulmaktadır. Zorunlu ders sayısı ve toplam saat son derece azdır.
Coğrafya eğitimi, 1. sınıfta hayat bilgisi dersi ile başlamakta, fen ve teknoloji dersi ile 8. sınıfın sonuna kadar sürmektedir. İkinci kademede ise öğrencilere, genel coğrafi bilgiler ile ülkemizin coğrafi özelliklerine ilişkin temel bilgilere yer verilmektedir.
Yeni Ortaöğretim Modeli'nde liselerde toplam ders sayılarının yanı sıra, zorunlu olan ortak ders sayıları da azaldı. 2020 yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak sistemde, Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar, Müzik, Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü ortak dersler arasından çıktı.
İlköğretim 8. sınıfta okuyan öğrenciler ise eğitim sisteminden ayrılamayacaklar ve zorunlu eğitimlerine devam edeceklerdir. Bu öğrenciler 2012 – 2013 öğretim yılında lise 1 (9. sınıf) öğrencisi olarak öğrenimlerine devam etmek zorundadırlar.
Conversation. Yeni alınan kararla 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren 9. Sınıftan başlamak üzere Almanca dersi kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacak.
Sözel öğrencilerinin sınavın ilk oturumu olan TYT sınavına girmesi gerekir. Bu sınavda Türkçe, Fen Bilimleri, Matematik ve Sosyal Bilimlerini içeren testler bulunur.
Eşit ağırlık bölümünü seçtiğin takdirde 11. sınıftan itibaren ağırlıklı olarak Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Matematik, Coğrafya, Geometri, Tarih, Felsefe, İngilizce derslerini görürsün.
FEN BİLİMLERİ (SAYISAL) ALANINI KİMLER SEÇMELİ? Öğrencinin ilköğretimde ve 9. ve 10. sınıfta Matematik Ve Fen Bilimleri derslerinde başarı göstermesi, bu dersleri öğrenmede ve çalışmada herhangi bir güçlük yaşamamış olması gerekir.
Buna göre, kamuoyunda ''süper lise'' olarak bilenen yabancı dil ağırlıklı liseler, Anadolu liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri ve fen liselerinin hazırlık sınıflarındaki haftalık 24 saat yabancı dil dersi kapsamında, 4-6 saat ikinci yabancı dil eğitimi yapılacak. Toplam ders saati sayısında değişme olmayacak.
Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu.
Almanca Eğitimine Dair:
Sınıfın başında) sınavlarıyla GIB programlarına (11. &12. sınıf) dayandırılmaktadır. Bu doğrultuda geliştirilmiş olan sistemimiz öğrencilerimizi Hazırlık sınıfında A1-A2 seviyesinden başlatarak ileri düzey olarak kabul edilen C1 seviyesine kadar getirmektedir.
Lisede Bölüm Seçimi Ne Zaman Yapılır? Öğrencilerin sıklıkla sordukları “Lisede alan seçimi ne zaman?” sorusunun cevabını sen de merak ediyor olabilirsin. Lisede alan seçimi 9. sınıfta yapılmaktadır. 9. sınıfın bitmesiyle birlikte genel olarak Haziran ve Temmuz aylarında alan tercihinde bulunulur.
Sayısal derslere bakıldığında fizik, kimya, biyoloji, matematik ve geometri görülmektedir. Bu dersler arasından biyoloji biraz daha öğrencilerin sözel bulduğu ve biraz daha soğuk durduğu bir alandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri