10 Teker Kamyon Tonaj Sınırı 10 teker kamyonların uzunluğu 7.20 olup, genişliği 2.45 metredir. Yüksekliği 2.70 olup toplam hacmi 47 metre küptür. 15 ton yük alma kapasitesi vardır. 10 teker kamyonlarda yönetmelik taşıyacağı yükün ağırlık birimini 15 ton olarak sınırlandırmıştır.
10 teker kamyonlar taşıma kapasitesi olarak; brüt (toplam) ağırlığı 25 tonu geçmeyen, boş ağırlığı (dara) 10 ton, yük kapasitesi (net) 15 ton olan araçlardır. Adından da anlaşılacağı gibi, aracın tekerleklerinin toplam sayısı 10 adettir.
10 Teker Kamyon
Uzunluk = 7,20 m. Genişlik = 2,45 m. Yükseklik = 2,60 m.
Kamyonet ve Kamyonların Yük Kapasitesi
İki dingilli kamyon ya da kamyonet: 13.50 m ölçülere sahip olan araç, 11- 20 ton arası yük alabilmektedir. Üç dingilli kamyon: Ölçüsü 15 m olan aracın alacağı yük 21 ila 24 ton arasındadır. Kırkayak: 15 m ölçüye sahip olan araç, 32 ila 38 ton yük alabilmektedir.
kapsar. uygun) olmak üzere iki sınıftır. Damperli kamyonlar damper kapasitelerine göre; Tip 1 : 6 m3 kapasiteli Tip 2 : 8 m3 kapasiteli Tip 3 : 12 m3 kapasiteli Tip 4 : 14 m3 kapasiteli Tip 5 : 16 m3 kapasiteli Tip 6 : 18 m3 kapasiteli olmak üzere altı tip olarak belirlenmiştir.
İlgili 45 soru bulundu
3 DİNGİL KAMYON (10 Teker): 3 dingilli, ön dingil bir lastikli, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 15 ton olan yük taşıma aracıdır.
10 teker kamyonların uzunluğu 7.20 olup, genişliği 2.45 metredir. Yüksekliği 2.70 olup toplam hacmi 47 metre küptür. 15 ton yük alma kapasitesi vardır. 10 teker kamyonlarda yönetmelik taşıyacağı yükün ağırlık birimini 15 ton olarak sınırlandırmıştır.
Ülkemizde bir tırın en fazla yük taşıma kapasitesi 24 tondur. Ancak mega tırlarda 26 tona kadar yükleme yapılabilir. Tırlar genellikle açık ve tenteli olarak tanımlanır. Boş ağırlıkları ise ortalama 15-16 ton civarındadır.
Kırkayak Kamyonlar dört dingilli kamyonlardır. Boyutlarının ufak olmasına rağmen dingil sayılarının yüksek olması, bu araçların yüksek yük taşımaya uygun olmasını sağlar. Kırkayak araçlarda uygulanan tonaj sınırı ise 32-38 ton aralığıdır.
Temel olarak 10 teker kamyon kasa ölçüleri; 7.20 metre uzunluk, 2.45 metre genişlik ve 2.60 metre de yükseklik olmak üzere bilinmektedir.
Böylece şehir içi taşımalar içinde kullanılabilmektedir. Kırkayak kamyonlarda 12 tane tekerlek bulunmaktadır. Ancak kamyonun çift tekerleklerinde bulunan hidrolik sistemi de vardır. Bu hidrolik sistem, aracın yük taşırken ki ihtiyacına bağlı olarak 12 ya da 10 tekerlekli olarak yolculuk yapmasını da mümkün kılıyor.
TIRA KAÇ PALET YÜKLENEBİLİR? Standart komple tıra istiflenemez tek sıra halinde 33 euro palet yüklenebilmektedir. Standart komple tıra istiflenemez tek sıra halinde 26 Standart palet yüklenebilmektedir.
Nakliye aracında üst üste yüklenemeyen yüklerde tonaj hesabı lademetre (Ldm) üzerinden yapılır. Yükün boyutları ne olursa olsun aracın uzunlugunda kapladıgı yer olarak “ 1 mt boy =1 Ldm =1,750 kg “ formulu ile hesaplanır.
Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır. Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar.
6×2 araçlar
Araç, altı lastik grubunu haizdir ve bu lastik gruplarının sadece ikisi tahrikli dingile bağlıdır. (Altı lastik grubu, aracın üç dingilli olduğunu gösterir).
6 teker kamyon tonaj sınırı 21 ile 24 ton arasında değişmektedir. Saygınlar Nakliyat, araçların kapasitelerine uygun olarak yükleme yapmakta ve sorunsuz bir lojistik hizmeti sağlamaktadır.
Sonuç olarak, Krone dorselerin ayaklarının taşıma kapasitesi, dorseye bağlı olarak değişebilir ve genellikle 25 ton ile 50 ton arasında olabilir. Ancak, kesin taşıma kapasitesini doğrulamak için her bir dorse modelinin teknik belgelerine başvurmak önemlidir.
Antalya - İstanbul arasının yaklaşık 800 kilometre olduğunu, dönüşle birlikte 1.600 kilometre kat edildiğini belirten Yalım, halden ürün taşıyan kamyoncularla birlikte şu hesabı yaptı: “20 ton sebze taşıma kapasitesine sahip olan, kırkayak diye tabir edilen bir kamyon veya bir TIR 100 kilometrede yaklaşık 40 litre ...
'The Human Centipede II' Yasaklandı! 'Human Centipede II', İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu'ndan içeriğindeki "cinsel şiddet ve müstehcenlik" nedeniyle geri çevrildi...
Kamyonların branda vs. gibi eşyalarını istifledikleri ve alacakları yükün yüksekliğinin kolayca ifade edilmesini sağlayan, kamyon kasasında sürücü kabininin üstüne denk gelen bölmedir. Basar tonaj olarak da ifade edilir. Aracın istiap haddi (azami yük miktarı) anlamına gelir.
Hafriyat işlerinde genellikle 1 metreküp hafriyat ağırlığı 1,5 ton ile 1,7 ton arasında değerlendirilmektedir. Hafriyat piyasasında ortalama 1 metreküp hafriyat 1,6 ton olarak kabul edilmektedir.
Dört dingilli, ön ve orta dingiller bir, arka dingiller iki lastikli, istiap haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma aracıdır.
Tır ve kamyon taşımacılıkta kullanılan iki araç türüdür. Ancak kamyonlar 18-32 ton ağırlığında yük taşıyan motorlu araçlar iken, tırlar ise uluslararası yük taşımacılığında kullanılan uzun, kapalı araç biçiminde ve kamyon büyüklüğünde motorlu taşıtlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri