10 tonluk plastik su deposu ölçüleri; çap: 235 cm - yükseklik: 264 cm'dir. 10 tonluk plastik su tankı ölçülerimiz standarttır ve değişmez.
ÜN PLAST 10 Tonluk dikey su deposu (10000 lt) Ürün Özelliklerimiz: Tüm dikey su depolarımız geri dönüşümlü polietilen malzemeden üretilmiştir, Sağlık Bakanlığından onaylı, TSEK kalite belgelidir.
10 tonluk su deposu özellikleri arasında önemli bir yeri olan teknik özellikleri de bulunmaktadır. 10 tonluk su deposu ölçüleri kilogram bazında ortalama olarak 180 kilogramdır. Diğer 10 tonluk su deposu ölçüleri ise depo tasarımına göre değişkenlik göstermektedir.
Su deposunun tonajı yani m³'nün hesaplanması;
Örnekle açıklamak gerekirse ölçüldüğünde eni 5 metre, boyu 3 metre, yüksekliği 2 metre olan bir su deposunun tonajı 5 x 3 x 2 = 30 m³'dür yani bu depo 30 Ton su saklama alanına sahiptir.
Her konut için 0.50 metreküp su deposu ayrılacak ve yapı brüt inşaat alanı 500 metrekareden az olanlarda en az 2 metreküp, 500-1000 metrekare olanlarda ise en az 10 metreküp hacimli su deposu bulundurulması zorunlu olacak.
İlgili 23 soru bulundu
1 metreküp su 1000 Litre olarak kabul edildiği göz önüne alınırsa, 1 metreküp su 1 ton etmektedir. Yalnız maksimum yoğunluk 3,98 ve hava basıncının da 101.325 kPa olması gerekmektedir. Metrik sistemde hesap yapılırken litre birimi kullanılmaktadır. 1 M3 (Metreküp) Su Kaç Ton Eder?
5 tonluk Yatay Su Deposu (5.000 lt) Ürün Özelliklerimiz:
Tüm ürünlerimiz U.V.Işınlarına karşı dayanıklıdır.
Su Deposunun Rengi
Çünkü güneş ışınlarına karşı korunmasını sağlar. Yani açık alanda duracaksa koyu renkli su depolarının, kapalı alanda duracaksa beyaz su depolarının tercih edilmesi önem arz eder. Bu şekilde depo ve depo içerisinde yer alan su zararlı güneş ışınlarından daha az etkilenecektir.
Deponun ana yapı maddesine dikkat edin.
Bu doğrultuda Polietilen adlı maddeden üretilen su depolarını tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Sağlıklı olmasıyla bilinen bu madde, deponuzun içine güneşin zararlı maddelerinin girmesini engelleyecek ve suyunuzun her daim sağlıklı kalmasını sağlayacaktır.
Deponun kurulacağı zemin sert ve düzgün olmalı, zeminde girinti – çıkıntı olmamalı , zemin depoya zarar verecek taş, metal, kesici ve delici materyallerden temizlenmiş olmalıdır. Depo altına bir platform oluşturulacaksa bu platformun kurulacağı zemin de düzgün, sert bir zemin olmalı.
Su deposu dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biridir. Depoda su kalmadıysa, şamandıranın gücünü keserek hidroforun arızalanmasına neden olabilir. hidrofor çalışmıyorsa, hidrofor otomatiği depodaki suyu kontrol ettiğinizden emin olun ve su boşsa dolana kadar bekleyin, pompaları boşaltın ve tekrar çalıştırın.
1 ton su deposu ürünlerimizin dış çapı genellikle 100-120 cm arasındadır ve yüksekliği genellikle 100-140 cm arasında değişir. Daha yüksek ve geniş modellerimizde bulunmaktadır. Bu depolar ağırlığı, malzeme türüne, boyutlarına ve depolama kapasitesine göre değişebilir. Genellikle 30-70 kg arasında bir ağırlığı vardır.
Su deposu modelleri üretim şekline göre de adlandırılır. Yatay dikdörtgen, dik silindirik, yatay silindirik su depoları çeşitleri gibi. Polyester, polietilen ve paslanmaz ürünlerin tamamında dikdörtgen ve silindirik depolama tankı çeşitleri üretilmektedir.
Polietilen toprak altı su deposu kurulurken, çukurun iş makinası yardımıyla kazılıp, deponun konumlandırılacağı alan beton dökülerek düz bir zemin elde edilir.. Ardından bu zemine depo yerleştirilir. Ardından yer altı su deposu kenarlarında kalan boşluklar ince kum ile doldurulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri