100 Kat Vernik Nerelerde Kullanılır? Ahşap ve polyester tepsi boyama yapanların ve şeffaf yüzük ve kolye gibi takı tasarımlarıyla uğraşanların ilk tercih ettikleri vernik çeşididir. Genellikle ahşap, seramik, cam, mdf, tuval, polyester, metal, taş, heykel, imitasyon takı malzemelerinde kullanılır.
Rich 100 Kat Vernik, 130 derece sıcaklığa kadar dayanıklı, hava kabarcığı oluşturmayan, kokudan arındırılmış, her türlü yüzeyde ve materyallerle kullanılabilen, yüksek parlaklıkta ve çizilmeyen çok özel bir üründür. Hacimsel olarak 2 ölçü reçine ile 1 ölçü sertleştirici kullanılır (+-%10).
CADENCE 100 KAT VERNİK CAM GİBİ PARLAKLIK VE GÖRÜNÜMÜ VEREN BİR VERNİKTİR, AHŞAP POLYESTER TEPSİ BOYAYANLARIN VE TAKI TASARIM İLE UĞRAŞANLARIN SIKLIKLA KULLANDIĞI VERNİKTİR. DAYANIKLILIĞI VE SU GEÇİRMEZLİĞİ ARTTIRIR.
Simli Vernik Yüksek kalitede koruma ve film tabakası oluşturan su bazlı simli verniktir. Tüm yüzeylere homojen şekilde sim dağılımı sağlar. Su geçirmez özelliğe sahiptir. Koruma yapılan yüzeyler ıslak bez ile kolaylıkla temizlenir.
Vernik, genellikle ahşap yüzeyler üzerine uygulanan ve bu yüzeylere parlaklık, koruma sağlayan bir tür kaplama malzemesidir. Ahşap dışında metal, cam, plastik gibi birçok farklı yüzeye de uygulanabilir. Vernik; çeşitli reçineler, solventler ve bazen kurutucu maddeler kullanılarak üretilir.
İlgili 17 soru bulundu
Vernik uygulaması yapılırken yüzeylerde en iyi sonuç veren Kadife Rulo Fırça kullanabilirsiniz. Rulo fırça yüzeyde fırça izi bırakmadan eşit miktarda verniği yüzeye dağıtacaktır. Bu ürün yerine sentetik zemin fırçası da tercih edebilirsiniz. Özellikle dar ve küçük alanlarda fırça kullanımı tercih edilebilir.
Su bazlı olduğundan dolayı iç mekanlarda rahatlıkla kullanılabilen taş vernik uygulamasını doğal taşların yanı sıra, seramik, karo, fayans gibi alanlarda da kullanabilirsin. Suya karşı koruduğu için balkon, bahçe gibi açık alanlarda da bu uygulamayı rahatlıkla yapman mümkün.
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
Solvent bazlı vernik, ahşap vernik, tahta vernik, ahşap koruyucu vernik, kokusuz vernik, mat vernik, oto boya vernik, araç vernik ve plastik vernik bu duruma örnek bazı vernik çeşitleri olarak listelenmektedir.
Reçine ve sertleştiricinin tamamen karıştığına emin olduktan sonra vernik uygulama yapılacak zemine düzgün bir şekilde fırçaya gerek kalmadan objenin zemini sağa ve sola eğilerek malzemenin köşelere kadar ulaşması sağlanır. Verniğin yüzeyde tam kuruması için 24 saat bekletilir. 48 saat sonra tam sertleşme olur.
Verniğin çabuk kuruması için ne yapılmalı? Soğukta bekletmelisiniz. Sıcak verniği nemli tutar ve kurumasını güçleştirir. Su bazlı vernik ise daha çabuk kurur ve fön makinesi uzaktan tutularak kurutulabilir.
Dolaplarımızı sağlamlaştırmak için kullandığımız vernikler akrilik, su bazlı ve sağlığa zararlı maddeler içermeyen vernikler olmalıdır. Bunun sebebi gerek mutfak dolapları olsun, gerek kıyafet dolapları olsun sağlamlaştırmak istediğimiz tüm dolap çeşitlerinin evlerimizin içinde bulunmasından kaynaklanmaktadır.
Ahşabın doğal görünümünü ve verdiği hissi daha iyi korumak istiyorsanız su bazlı vernik en uygunudur. Kuruduktan sonra tamamen su geçirmez hale gelir ve çizilmelere karşı korur. Su bazlı vernik temiz, doğal bir görünüm sağlar.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Vernik tenekenin içerisinde uzun süre kaldıkça içinde kirlenmeler ve parçalar oluşabilir. Verniği tülbentle eleyerek başka bir kaba geçirmek, filtrelemek, bayan çorabı kullanarak süzmek bu problem için iyi çözümlerdir. Hiçbir zaman doğrudan tenekeden uygulamayın, bu kirlenmeye neden olur.
Su bazlı vernik özellikleri arasında kokusuz olması öne çıkar. Ürünlerin rahatsız edici bir kokusunun bulunmaması, kapalı alanlarda kullanıma uygun hale getirir. Uygulama aşamasında ve kuruduktan sonra hiçbir şekilde koku hissedilmez. Bu ürünlerin özellikleri arasında birbirleri ile karışım yapılabilmesi de bulunur.
Mat Vernik ve Parlak Vernik Kullanım Alanları
Genel olarak mobilya ve parkelerde parlak vernik kullanımı tercih edilir. Profesyonel mobilyacılarda daha müşterileri daha fazla etkilemek için parlak vernik çeşidi kullanılır. Ama dekoratif olarak daha zengin ve farklı tonlar elde etmek için mat vernik de tercih edilir.
Çabuk kuruyan, elastik, iyi yapışan sararmayan vernik Akrilik, yağlı boya resimlerde ve hobi çalımalarında kullanılır.
Vernik, ahşaba sert bir kaplama verirken, ahşap yağları ahşabın derinliklerine nüfuz eder. Yağ uygulama süreci bazen bir vernik veya koruyucu işlemle kaplamaktan daha zahmetli ve zaman alıcı olabilir. Ekstra koruma için genellikle bazı ahşap yağlarının üzerine vernik uygulanabilir.
Vernik İçin Hangi Rulo Kullanılır? Su bazlı akrilik vernikler için kadife rulo fırça veya sünger rulo fırça kullanılmalıdır. Sentetik vernikler için ise kadife rulo fırça kullanmanızı öneririz. Su bazlı vernikler için plastik fırçalar kullanabilirsiniz.
Motor yağlarının ömrü genellikle beş yıldır. Bu süre dolduktan sonra yağ bileşenlerine ayrılmaya başlar ve hem aracınızdan performans almanızı engeller hem de sizi tehlikeye atar.
Taş vernik ısıya dayanıklıdır.
Mermerlerinizin derz aralarına farklı renk boyalarla işlem yaparak daha renkli yüzeyler elde edebilirsiniz. Boyama işlemleriniz tamamlandıktan sonra su bazlı taş vernik, sır vernik veya akrilik vernikleri uygulayarak boyanızı koruyabilir, daha sağlam mermer yüzeyler elde edebilirsiniz.
Dekoratif amaçla kullanılan şeffaf yapıya sahip çift bileşenli koruma verniğidir. Uygulandığı yüzeye doğal parlaklık kazandırır. Tezgah, fayans, seramik, mermer, granit, doğal taş, ahşap, beton vb. yüzeyler üzerinde kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri