Yani günlük 850 adet yumurta.
Her altı tavuk için 1 metrekarelik bir alan oluşturulması gerekir. Bunu 1000 tavuk için hesaplarsanız 16 metrekare 500 tavuk için 83 metrekare, 1000 tavuk için ise 166 metre kare şeklinde düşünebilirsiniz.
Bu nedenle yüksek verim alabilmek ve para kazanabilmek için herşeyin doğru yapılması gerekmektedir. Ancak genel anlamda "kar'lı bir iş" olduğunu söyleyebiliriz. 2021 yılı itibariyle yaklaşık olarak 1000 tavukluk bir tesis masrafları çıktıktan sonra 6000-7500 TL arasında kar bırakabilir.
150 TAVUK AYDA KAÇ PARA KAZANDIRIR ? ~ 25.000 ₺ye Kendi İşinin Patronu Ol - YouTube.
Ülkemiz şartlarında bir tavuğun günlük yem tüketimi 120 -130 gr arasındadır.
İlgili 29 soru bulundu
Organik etlik piliç yetiştiriciliğinde hızlı gelişen civcivler 81.gün, yavaş gelişen genotiplerin kullanılması durumunda asgari kesim yaşı 72 gündür.
Sindirim atıklarının eliminasyonuna yardımcı olur, Aynı zamanda kanın ve dokuların ana unsurudur. Tavuklar yedikleri yemin yaklaşık 2 katı su tüketirler.
En çok yumurta veren ve en verimli tavuk cinsleri; Lohman Brown, Ligorin ve Atak-S tavuklarıdır. Bu yumurta tavukları ise, yıllık olarak ortalama 320 yumurtaya kadar yumurtlayabilir. Soğuğa en dayanıklı olan tavuk türleri ise; Brahman, Australop, Ameraucana ve Easters Egger'dır.
500 TAVUK AYDA KAÇ PARA KAZANDIRIR ? 50.000 ₺ye Kendi İşinin Patronu Ol - YouTube.
Sağlıklı bir tavuğun ömrü 8 ila 12 yıl arasında değişmektedir. Elbette bu yaş sınırlamalarına hakkında değişik istisnalar var. Tavuklar, 5-6 aylık yaştan itibaren yaşamlarının son yıllarına kadar yumurta üretirler. Ancak, çoğu tavuk, 3 yaşına geldiğinde daha az yumurtlamaya başlar.
Yumurta başına 10 kuruş demek. Yumurtanın markete, satış yerlerine gönderilerken konulduğu box (12x 30'luk koli) geçen sene 11 liraydı bu sene 32 lira. Nakliye, işçilik, yem ve diğer maliyetleri hesaba katınca 1 adet orta boy yumurtanın maliyeti 1 lira 7 kuruş civarında.
Ne Zaman Salmaya Başlayacaklar? Cinslerin çoğunluğu yaklaşık 16-20 hafta aralığında salmaya başlayacaktır. Eğer çok yakında başlamazlarsa, umutsuzluğa kapılmayın!
Tavukların en fazla tükettikleri arpa, mısır ve buğday gibi tahıl ürünlerini ana besin olarak tüketirler. Bunların haricinde meyve ve sebzeleri de tüketebilirler. Tavuklar, solucan gibi yer altında yaşayan canlılarla da kendileri bularak beslenirler.
Kafes sisteminin bir diğer “avantajı”, daha az işgücü gerektirmesidir. Tüm hayvanlar kafeste olduğu için kümesin bakımı ve işletmesi daha kolaylaşır. Üretici şirket daha az işçi çalıştırdığı için daha çok kar eder. Öte yandan bu sistem hayvanların kendileri açısından hiç de karlı veya avantajlı değildir.
Serbest sistem gezen tavuk beslemek, hiç yem verilmeyeceği anlamına gelmemektedir. Çünkü %100 doğal yöntemlerle hiç yem vermeden hayvan beslemek olanaksızdır. Bu şekilde hayvanlar sağlıklı yumurtlamayacağı gibi, sağlıklı da olmazlar.
"Tavuklar kış aylarında gün ışığından yeteri kadar yararlanamadığından yumurta verimleri düşüyor. Kış aylarında günler kısa ve güneş ışığı az oluyor. Tavukların yumurtlama döneminde en az 15 saat gün ışığına ihtiyaçları var. Kışın bu ışık süresi 9-10 saate düştüğü için yumurta verimleri düşüyor.
Suluk ve Yemlikler:
75-100 tavuk için bir otomatik askılı suluk kullanılır. Sulukların yüksekliği tavukların sırt hizasından 2-3 cm yüksekte olmalıdır. Suluklarda daima temiz, taze ve yeterli su olmalıdır. 25-30 tavuğa bir yemlik hesaplanır.
1 kilo pirinç: 4.17 ABD Doları 12'li yumurta: 4.62 ABD Doları 1 kilo tavuk fileto: 11.96 ABD Doları
Kurulacak çiftlik 500 tavuktan oluşacak çiftlikse ortalama 25-55 bin TL, 1000 tavuktan oluşacak çiftlikse 45-200 bin TL ve 2000 tavuktan oluşacaksa çiftlikse 85-300 bin TL aralığındadır. 5000 ve üzeri tavuk kapasiteli tavuk çiftliği maliyeti ise 500 bin TL ve üzerindedir.
Günde kaç tane yumurta yumurtlar detayları ile derledik. Tavuklar 5-6 aylık olduklarında yumurtalamaya başlarlar. Genç tavuklar 3-4 günde bir yumurtlar ve sonra da 3 günde 2 yumurta bırakırlar.
Eğer uygun şartlar sağlanır ve tavuklar iyi bakılırsa, her tavuk her gün ortalama 1 adet yumurta üretiyor. Ancak hormonlar, mevsim ve iklim şartları, tavuğun yaşı ve cinsi gibi etkenlere bağlı olarak üretim miktarı değişiyor. Bir tavuğun yılda ortalama 300 yumurta verdiğini aklınızda tutabilirsiniz.
Buzlukta saklanan tavuk yaklaşık 2-3 ay boyunca tazeliğini korur. Soslu çiğ tavuğu aynı gün pişirmeyi düşünmüyorsanız buzdolabında hava almayacak şekilde muhafaza etmeniz mümkündür ancak en fazla 1 gün dolapta bekletmek sağlıklı bir tercih olacaktır.
Bölge şartları ve hastalıklar göz önüne alınarak iyi bir aşı programı yapılmalıdır. Civciv kümese alınır alınmaz ilk 3 saatte şekerli su verilir. İçme sularına uygun vitaminler katılır.
Bu nedenle alt zeminin kümes içerisinde oluşabilecek olan su ve pislik gibi durumlara karşı dayanıklı yalıtım malzemesi ile kaplı olması önemlidir. Bununla birlikte kolayca ulaşılabilen ve temizlenebilir bir yapıda olması daha kolay bir kullanım imkanı sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri