Adana'nın Aladağ ilçesinde saat 17.05'te 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
20 Şubat 2023'te Türkiye saatiyle 20.04'te merkez üssü Defne ve Samandağ ilçeleri olan 6,4 Mw (± 0,1) ve 20:07 5,8 Mw büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.
Deprem ile ilgili son dakika haberleri 17 Ağustos 2023 Perşembe günü de yakından takip ediliyor. Bulundukları yerde sarsıntı hisseden vatandaşlar deprem haberlerini arama motorlarında sorguluyorlar. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş 3.6 şiddetinde deprem ile sallandı.
20 Ağustos 2023 Pazar günü meydana gelen son depremler Kandilli Rasathanesi ile AFAD tarafından paylaşıldı. İki kurumun aktardığı verilere göre bazı bölgelerde peş peşe depremler gerçekleşti. Kahramanmaraş'ta ise şiddeti 4'ü aşan deprem meydana geldi.
Akdeniz, Düzce, Adıyaman, Adana, Bingöl, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya ve Aydın hafif çaplı depremlerin meydana geldiği bölgeler oldular. Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 16.08'de Malatya'da 3.3 şiddetinde, saat 17.04'te Adıyaman'da 3.1 şiddetinde ve saat 17.36'da Adana'da 4.5 şiddetinde depremler oldu.
İlgili 16 soru bulundu
AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan Malatya Ortaköy Akçadağ merkezli deprem çevre illerde de hissedildi. Malatya, saat 16:08'de 3.3 büyüklüğünde sarsıldı.
İşte 18 Ağustos 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi... Şurada Paylaş! MALATYA'DA KORKUTAN DEPREM! AFAD tarafından açıklanan verilere göre saat 06:58'de Malatya Yeşilyurt'ta 2.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
4 büyüklüğünde deprem: Bu büyüklükteki depremlerde eşyalar yerinden oynar, zayıf binalar hasar görebilir. 6 büyüklüğünde deprem: Orta çaplı ve binaların dayanıklılığına bağlı olarakbüyük hasara neden olurlar, duvar ve bacalar yıkılır. 7 büyüklüğünde deprem: Bu büyüklükteki depremler binalarda büyük hasara neden olur.
Şurada Paylaş! 1 ve 2 büyüklüğünde depremler: Bu büyüklükteki depremleri insanlar hissetmezler sadece ölçüm için geliştirilen cihazlar yakalar. Şurada Paylaş! 3 büyüklüğünde deprem: Kapalı mekânda bulunuyorsanız, evinizin önünden kamyon geçmesi gibi küçük sarsıntılar hissedersiniz.
1-7 Mart Deprem Haftası - 2023.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 11.37 sıralarında 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Ege Denizi'ndeki depremin yerin 12.59 kilometre derinliğinde yaşandığı kaydedildi.
Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3.7 olarak duyurdu. Deprem Gaziantep, Adıyaman gibi çevre illerden de hissedildi. Korkutan deprem sonrası vatandaşlar Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?
Türkiye'de deprem riski az olan yerler arasında; Giresun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Rize, Artvin, Edirne, Adana, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya bulunmaktadır. Deprem riski düşük yerlerin, diğer yerlere göre daha güvende olduğu söylenebilmektedir.
Deprem tehlikesi yüksek olan iller
İstanbul(1 ve 2.bölge), Şırnak, Bitlis, Adıyaman, Kahramanmaraş, Van, Tekirdağ, Zonguldak, Antalya, Afyon, Samsun, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Adana, Kütahya, Eskişehir, Uşak, Ağrı, Çankırı, Çorum.
Avrupa Akdeniz Sismik Tehlike Modelinin (ESHM-2020) PGA haritasına göre Avrupa'da deprem tehlikesinin en yüksek olduğu ülkeler Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Yunanistan, İtalya ve Arnavutluk. PGA değeri yükseldikçe tehlike artıyor.
Depremler sismograf ile ölçülür. Bu olayları inceleyen bilim dalına da sismoloji denir. Depremin büyüklüğü Moment magnitüd ölçeği (ya da eskiden kullanımda olan Richter ölçeği) ile belirlenir. Bu ölçeğe göre 3 ve altı büyüklükteki depremler genelde hissedilmezken 7 ve üstü büyüklükteki depremler yıkıcı olabilir.
DEPREMLER NERDEN GECE OLUR? Bilimsel olmasa da uzmanlar bu sorunun yanıtını belli bir çerçevede veriyor. Güneş'in çekim gücünün etkisiyle Dünya'nın gece bölümü büyük bir baskı altındayken, gündüz kısmı gevşek konumdadır. Bu sebeple depremlerin genelde gece olduğu ve aşırı basınca dayanamayıp kırıldığı tahmin ediliyor.
En büyüğü 11 şiddetinde. 12'de yeryüzü şekil değiştiriyor, yer çekimi devre dışı kalıyor." dedi. Türkiye'nin depremler konusunda sıklıkla karşılaştırıldığı Japonya'daki fayların farklı özelliklerinin bulunduğuna işaret eden Sözbilir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Japonya'da daha az yıkım olur.
Deprem anlarında en üst katta oturuyorsanız binayı terk etmeye çalışmayın. Çünkü deprem sırasında hem merdivenler hem de asansör sizin için çok daha büyük tehlikedir. Üst katlar alt katlara oranla daha çok sallanır. Paniklemeyin ve sakin olun.
Boğaziçi Üniversitesi - Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Hemen hemen hiç hissedilmez . Özellikle üst katlardaki bazı insanlar tarafından hissedilebilir.
17 Ağustos 1999'da yerel saatle 03:02'de merkez üssü Gölcük olan 40,70 kuzey enlemi ile 29,91 doğu boylamında 7.4 büyüklüğündeki 45 saniye süren Gölcük depremi sadece Kocaeli'nde değil, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir bölgede ve Marmara'da hissedildi. Türkiye'nin deprem geçmişinde "en uzun deprem" olarak biliniyor.
KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREM
AFAD'dan alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde saat 21.53'te 3.9 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem yerin 12 km derinliğinde meydana geldi. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi.
AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, 23 Ağustos 2023 Çarşamba günü Bingöl ili Kiğı ilçesinde saat 11.19'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
AFAD tarafından paylaşılan 24 Ağustos tarihli son depremler verilerini derledik. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri