Isıcam konfor ve sinerji nasıl anlaşılır? Herhangi bir camın Isıcam olup olmadığını anlamak için pencere yakınında çakmak yakıp, alev gölgesinin dış camın içe bakan yüzeyinde kızıl veya pembemsi, diğer kaplamasız camlarda ise sarımsı bir renk alması gözlemlenir.
Konfor camlar, kaplamasız ısıcam modellerine oranla ısı kaybını yüzde 40 seviyelerine kadar azaltır. Bunun yanında önemli ölçüde güneş ışınlarını ve kontrol eder ve minimum seviye güneş ışının içeri girmesini sağlar. Tabi bunun yanında güneş enerjisi ile gelen yakıcı etkiyi de oldukça yüksek oranda azaltır.
Isıcam Konfor 70/46 bildiğimiz ısıcam ünitelerine ek olarak 2. yüzeyinde IMF ısı ve güneş kontrol kaplaması bulunduran yüksek ışık geçirgenliğine sahip, içten renksiz, dıştan sadece belirli açılarda uçuk mavi parıltıları olan çok amaçlı bir iklim kontrollü yalıtım ünetisidir.
Isıcam S ve Isıcam K diğer camlardan nasıl ayırt edilir? Çakmak alevi dikey duran Isıcam yüzeyine doğru tutulduğunda camların üzerinde dört alev gölgesi görünür. Isıcam S ve Isıcam K'da Low-E/Solar Low-E kaplamalı yüzey çakmak alevini kızıl veya pembemsi yansıtırken, diğer 3 kaplamasız yüzey sarımsı bir alev yansıtır.
Konfor cam, temperli cam olarak da bilinir ve normal camdan daha güçlü ve dayanıklıdır. Konfor camın üretimi, özel bir ısıtma ve soğutma işlemi ile gerçekleştirilir.
İlgili 39 soru bulundu
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Konfor cam ile kışın pencere önleri sıcak, yazın ise soğuk olur. Hem ısı hem de güneş kontrolü sağlamasına rağmen ışık geçirgenliğini hiçbir zaman kaybetmez. Camlarda oluşan buğulanma gibi durumlarda standart çift camlara göre daha az olur ve buğulanma süreci gecikir.
Aracımız da orijinal ve yan sanayi camların arasında düşündüğümüzün aksine görüşte ve görünürde herhangi bir farklılık yoktur. Orijinal cam dediğimiz ürünlerde yan sanayi ile kıyasladığımızda tek farkın logo olmasıdır. Orijinal camlarda kullandığımız aracın kendine ait logosu kullanılmaktadır.
Her çift cam Isıcam değildir.Her çift cam ısı yalıtımlı cam değildir. Üçlü (iki ara boşluklu) yalıtım camı üniteleri daha iyi ısı yalıtımı sağlar mı ? Düzcamlarla oluşturulmuş üçlü (çift ara boşluklu) yalıtım camı üniteleri, standart çift camlara göre daha iyi ısı yalıtımı sağlar.
Isıya dayanıklı bir cam ise, genellikle camın üzerinde sıcaklığı ve kullanım aralığını gösteren ilgili bir etiket olacaktır; Nominal Pyrex camını düşük bir fiyata bulursanız orijinalliğini göz önünde bulundurun.
Şişecam Düzcam'ın ısı ve güneş kontrol kaplamalı yalıtım camları Isıcam Sistemleri K Serisi markası ile pazara sunulmaktadır. Isıcam Sistemleri K Serisi, sıradan çift cama göre ısı kaybını %50, güneş ısısı girişini %40 azaltarak kışın yakıt, yazın da klima masraflarından tasarruf sağlamaktadır.
Kalınlık açısından pek çok çeşit sunar. Füme, bronz, mavi ve yeşil renkleri bulunur. Geniş bir kullanım alanına sahiptir. Temperli camlarda darbelere dayanıklı olduğu gibi ısıya karşı da dayanıklıdır.
Isıcam konfor aynı zamanda kışın da evin sıcaklığını muhafaza etmekte etkilidir ve ısıtma giderlerinizde tasarruf sağlar. Bu bakımdan başta Ege ve Akdeniz bölgesi gibi bol güneş alan ve yazları sıcak geçen yerlerde Isıcam konfor tavsiye edilmektedir.
Pencere sisteminde iki veya üç cam birbirlerine paralel olacak şekilde yerleştirilir. Ardından kenarlardan ara boşluk çıtaları ayarlanan mesafede sabitlenir. Bu noktada ara boşluklara soygaz verilir. Burada boşluklara verilen gaz türü diğerlerinden ısıcam konforu ayıran en önemli özelliklerden bir tanesidir.
Isıcam Sistemleri, Şişecam Düzcam tarafından düzenli olarak denetlenen Isıcam Yetkili Üreticileri tarafından üretilen çift camın markasıdır. Isıcam, iki veya daha çok sayıda cam plakanın aralarında ortam basıncına uygun kuru hava veya gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında bir araya getirilmesi ile oluşur.
Füme renkli balkon ise mahremiyeti sağlar ancak tam verim almak için plise perde sistemi tercih edilebilir. Şeffaf renkte mekanlar daha aydınlık ve ferah olur. Füme renkte ise daha karanlık olur ancak bu durum ortamın kasvetli olmasına neden olmaz.
Argon Gazı Uygulaması Yalıtım Camı ünitelerinin ara boşluğundaki kuru hava yerine bu boşluğa Argon Gazı doldurulması ile meydana gelen ısı camdır. ARGON (Ar) ; renksiz, kokusuz, asal bir gazdır. Yanıcı-patlayıcı değildir. Hiçbir tehlikesi yoktur.
Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığı yetkilileri SÖZCÜ'ye yaptıkları açıklamada, “Filmli cam fabrika çıkışlı ise, üzerinde 43-R ibaresi bulunuyor.
Örneğin Avrupa Birliği kurallarına göre içinde yüzde 4'ten daha az kurşun olan camlar “cam” olarak konumlandırılıyorken, kristal cam olarak değerlendirilmesi için en az yüzde 4 kurşun içermesi gerekiyor. Kurşun oranı yüzde 30 ve daha fazla olursa burada da cam ''yüksek kurşunlu kristal'' adını alıyor.
Camın taşıdığı her renk, transparanlığı ve ışığı da içerir. Renkler koyulaştıkça içsel etkileri de derinleşir ve güçlenir. Cam malzemesinde aynı renkte tek bir kütlenin içerisindeki hacim farklılıkları renkte yoğunluğun azalmasına veya artmasına olanak sağlar.
Isıcam'ın içinde (iki cam plaka arasında) olan terleme (buğulanma) üretim veya montaj hatasından kaynaklanan ve yalıtım camı ünitesinin özelliğini sona erdiren bir hatadır. Böyle bir durumda Isıcam ünitesi Isıcam Yetkili Üreticisi tarafından garanti kapsamında değiştirilir.
Camlar ve döşemeler ıslak bezle temizlenirken, silinen yerler kuruyana kadar ev havalandırılmalıdır. Evin duvarları ve tavanları yağlı boya ile boyanmamalı, plastik esaslı duvar kağıtları veya plastik boya tercih edilmelidir. Banyo ve tuvalet, kullanımdan sonra Pimapen pencere yardımı ile havalandırılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri