0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir.
Pediatri (Halk arasında Çocuk Doktoru olarak bilinir) bebekler, çocuklar ve ergenlerin hastalık ve tedavisi ile ilgilenen uzmanlık gerektiren bir tıp dalıdır.
Çocuk Kliniği'nde 24 saat süreyle 0-18 yaş arası tüm çocuk hastaların teşhis ve tedavileri çocuk klinikleri, hasta servis ve acil serviste yapılabiliyor.
15 yaş üzeri hastaların iç organlarındaki sıkıntıları teşhis ve tedavi eden bölüm olan iç hastalıkları (Dahiliye) birimi, hastalıkların erken evrede teşhisinin yanı sıra hastalıklardan nasıl korunmak gerektiğine dair koruyucu bilgilendirmeyi de yapmaktadır.
Çocuk hastalıkları uzmanı çocuğun doğumundan 18 yaşına kadar olan sürecindeki sağlık durumu ile ilgilenen uzman doktorlardır.
İlgili 27 soru bulundu
0 ile 18 yaş arasında, çocuk olarak tanımlanan kişilerin doğumsal hastalıkları, doğum sonrası düzenli olarak uygulanması gereken aşı takibi, mental, fiziksel ve motor gelişimi pediatri hekimlerince takip edilir.
Yetişkin insanların iç organlarında yaşadığı sıkıntılarla ilgili teşhis ve tedavi hizmetinin verildiği bölümdür. Ayrıca hastalıklardan korunma konusunda bilinçlendirir ve başka şikayetler konusunda ilgili uzmana yönlendirme sağlar. Dahiliye bölümünde 15 yaş üzerindeki hastalara bakılır.
15 yaş üstü hastaların iç organlarındaki sorunları teşhis ve tedavi eden bölüm olan Dahiliye (İç Hastalıkları), hastalıkların erken teşhisinin yanı sıra hastalıkların nasıl önlenebileceği konusunda da önemli çalışmalar yapmaktadır.
14 yaş ve üzerindeki bireylerin cerrahi dışı tüm şikayetlerinin tanı ve tedavisinde genel dahiliye bölümü tarafından verilen hizmet kapsamındadır.
Pediatri uzmanı; 0 - 18 yaş aralığındaki bebek, çocuk veya ergenlerin fiziksel gelişimlerini incelemek, olası hastalıkları teşhis ve tedavi etmekten sorumludur. Bunların yanı sıra koruyucu sağlık hizmeti sunar.
18 yaşından küçük hastalarımızın muayene ve tedavilerine gelirken ebeveynleriyle birlikte gelmesi gerekmektedir. Hafta Sonları ve Resmi Tatil günlerine randevu verilmemektedir.
* Anne ve babası hayatta olmayan 18 yaş altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ise devlet tarafından ücretsiz genel sağlık sigortalısı sayılmaktadır. Bu işlemler SGK tarafından herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın yapılmaktadır.
18 yaş altında olanlar yani reşit olmayan çocuk hastalarımız acil durumlar (kırmızı alan ) dışında vasisinin ya da velisinin rızası olmadan muayene olamaz. Hekimlerimiz 18 yaş altı hastalar da triaj sonrası acil bir durum izlenmediği takdirde vasisi ya da velisi olmadan muayene edilmez. Sağlıklı günler dileriz.
5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 6/1-c maddesi uyarınca 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununun (ÇKK) 3/1-a maddesi uyarınca daha erken yaşta ergin olsa bile, 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.
Boy kısalığı tedavisi de çocuk endokrinoloji alanına girer. Boy uzaması sağlıklı bir büyümenin adımlarından biridir. Boy kısalığının nedeni genetik olabileceği gibi besin yetersizliği, kronik hastalıklar, tiroid, cushing sendromu, büyüme hormonu eksikliği, iskelet displazileri olabilir.
Hematoloji, kan bilimi anlamına gelmektedir, kan da tüm vücut için hayati önem taşımaktadır. Hematolojiye oranla çocuk hematoloji bölümü daha spesifik bir alandır.
Yetişkin olmayan bireylerde meydana gelen ortopedik hastalıkların tedavi birimi çocuk ortopedi bölümüdür. Genellikle on sekiz yaşına kadar olan bireylerin tüm travmatik ve cerrahi gerektiren tedavileri aynı zamanda ilaç tedavileri çocuk ortopedisi yönetiminde yapılmaktadır.
Dahiliye olarak da bilinen iç hastalıkları kliniğinde hastaların her türlü detaya önem verilerek titizlikle tedavi edilmesi, olası hastalıkların tespit edilebilmesine ve daha ciddi boyutlara ulaşmadan bu bölümde veya ilgili tıbbi birime yönlendirilerek tedavi edilebilmesine olanak sağlamaktadır.
Eğer bir çocukta fiziksel gelişim bozukluğu veya sorunları tespit edilirse çocuk hekimine başvurulması önerilir. Çocuk hekimi, çocuğunuzun genel sağlık durumunu değerlendirecek gerekli testleri ve muayeneleri yaparak çocuğunuzun fiziksel sağlık sorunlarını tanımlayacaktır.
Tıbbi müdahalelerde hastanın rızası gerekir. Hasta küçük veya mahcur ise velisinden veya vasisinden izin alınır. Hastanın, velisinin veya vasisinin olmadığı veya hazır bulunamadığı veya hastanın ifade gücünün olmadığı hallerde, bu şart aranmaz.
Birincisi 18 yaş altı kişinin velisi yokken (acil durumlar hariç ) kaydının yapılmaması, okuldaysa o saatte acil durumsa eğer (nöbetçi öğretmenin görevleri arasında bulunan) “yanında eşlik etmeyle” gelmesi gerekir.
İç Hastalıkları 2 (Dahiliye 2)
18 yaşından küçük isen velinin onayı ve refakatçi gerekir acil durum var ve hayatını tehdit ediyor ise şart aranmaz müdahale edilir.
Bu kapsamda da hastadan istenebilecek olan testler; kan, idrar gibi bazı laboratuvar testi, radyolojik incelemeler ile endoskopik incelemelerdir. Röntgen, MR, ultrason, mamografi ve de bilgisayar tomografidir. Ayrıca üst gastrointestinal endoskopi ile kolonoskopi kontrolü de dahiliye doktorunun isteği üzerine yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri