Sıva Filesi (50m2) (160gr/m2)
Filli Boya Dalmaçyalı Donatı Filesi Sıva Filesi 160 Gr 55 M2.
Not : 1 Top=50 m2 den oluşmaktadır.
TAVSİYE EDİLEN 2.5 MM UYGULAMA KALINLIĞI İLE 4,5 - 5 M² ALAN KAPLAMAKTADIR. ÜRÜNLERİMİZ 1,5 KG İLE 3 KG ARASINDA ÜRÜN MODELİNE GÖRE DEĞİŞİR.
İlgili 16 soru bulundu
Ülkemizde sıva filesi 160 gr olarak kullanılıyor olsa da farklı gramaj seçeneklerinden faydalanılan durumlar da yaşanmaktadır.
Sıva filesi , yüksek alkali dayanımına sahip fiber cam elyafın iplik haline getirilerek sonrasında dokunması ve tutkal reçine ile kaplanarak renklendirilmesi ile elde edilen taşıyıcı donatı malzemesidir. Sıva filesi yalıtım gereken yapılarda dış ve iç cephelerinde kullanılır.
Dış cephe mantolama uygulaması aşamalarında, sıva harcının strafora tutunmasını sağlayan, fiber cam elyaftan üretilen, 4×4 kare aralığında, 50 metrelik top halinde satılan dış cephe mantolama malzemesine sıva filesi denir.
Çimento esaslı ve polimer katkılı, 1,8 mm agrega içeren tek kat olarak uygulanabilen ince hazır sıvadır. Kullanım Şekli: 1 Torba (25 kg) Forcechem Çimento Esaslı Hazır Sıva 7,5 lt. su ile mikser veya el ile macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.
kendi ürettiği cam elyafını kullanarak Türkiyede bir ilki başarmış ve %100 yerli üretim olarak cam elyafından sıva filesi tesisini faaliyete geçirmiştir. Ülkemizde cam elyafından, dokumasına ve kaplamasına kadar %100 yerli olarak sıva filesi üretimi yapan tek firma Beypan markası ile Beysan A.Ş.'dir.
Sıva fileleri sıvalı ya da macunlu yüzeylerde çeşitli nedenlerle oluşmuş çatlakları önlemek amacıyla kullanılır. Cam ipliğinden dokunmuştur. İplikler dokumadan sonra özel bir kaplama ile dış hava koşullarına ve alkali ortama karşı dayanıklı hale getirilmişlerdir.
Sıva filesinde genellikle eni:1 metre boyu ise 50 metredir. Yani bir topu 50 metredir.
File, düşey olarak orta çizginin üstünde yer alır ve erkekler için 2,43 m; kadınlar için 2,24 m yüksekliğindedir.
Isı yalıtım sıvasının ikinci katı donatı filesi üzerine uygulanır. İkinci kat sıva kuruduktan sonra mala ile mineral sıva adı verilen çimento esaslı dekoratif sıvı uygulamasına geçilir. Bütün bu işlemlerden sonra silikonlu dış cephe astarı uygulanır ve son olarak da dış cephe boyama işlemi yapılır.
5cm Karbonlu Mantolama İzolasyon Levhası *1 Paket 5 m2 Alan Kaplamaktadır.
İlk işlem olarak binanın cephe sayısı belirlenir. Her cephenin eni ölçülür ve kat sayısına bakılır ve her kat 3 metre olarak baz alınır. Ayrıca her cephenin eni ve boyu hesaplanır. Cepheler kaç metre kare geldiyse hepsi toplanır ve boşluklar düşüldükten sonra binanın mantolama yapılacak alanı net olarak ortaya çıkar.
Isı yalıtım levhası yapıştırma harcı alınması gerekmektedir. Bu ısı yalıtım yapıştırma harcı 25 kg ambalajlarda bulunur. m2 başına 4,5-5 kg harcanmaktadır. Yani Bir torba ile 5 m2 bir alan kaplanmaktadır.
1 m3 sıva harcı ile = 30 m2 yer sıvar. Not: Toplam kum'un 2/3'ü kaba kum, 1/3'ü ince kum olmalıdır. 1 m3 iç cephe sıvası harcında = 50 kg kireç kullanılır.
Bir tabakada en fazla 1,5 cm kalınlığında sıva uygulanır, dış sıva en az iki tabakadan meydana gelir ve 2 cm kalınlığından daha az olmamalıdır.
Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı olursa daha iyi olur. Bazı duvarlarda çok çukurlu ve terazisi bozuk olursa mecburi kaba sıva ister. Sıvasız veya tuğlalı duvarlar yapılacak işlemler hemen hemen aynı.
Üzerine yapılan yüklenme ve darbelere karşı dayanıklıdır. Mantolama filesi 160 gr miktara sahip olarak piyasada yer alırken aynı zamanda birçok farklı kapasitelerde de çeşitleri bulunur.
Sıva filesi , yüksek alkali dayanımına sahip fiber cam elyafın iplik haline getirilerek sonrasında dokunması ve tutkal reçine ile kaplanarak renklendirilmesi ile elde edilen taşıyıcı donatı malzemesidir. Sıva filesi yalıtım gereken yapılarda dış ve iç cephelerinde kullanılır.
Güçlü ve kaymaz bir şekilde fayans ve seramikleri yapıştırmaya yarayan bir yapıştırma harcıdır. Kalekim duvar uygulamalarında yapıştırmayı sağlar. Kalekim aynı zamanda dekorasyonlarda kullanılan bir yapıştırma harcıdır. Bundan dolayı dekorasyonları yapmayı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri