Vergi İhbarı – Vergi Kaçırma İhbarı (Vergi kaçakçılığı ihbar) Maliye Şikayet. Vergi ihbarı yazılı, tutanağa geçirilmek üzere sözlü, e devlet üzerinden başvuru suretiyle gerçekleştirilebilir. Ayrıca 189 Alo Maliye hattı aranarak da ihbarda bulunabilmektedir.
Bugünden itibaren "Alo Maliye 189" yerine "444 0 189" numaralı hattan VİMER'i arayarak, vergi kayıp ve kaçağı ihbarlarını telefonla yapabilecek. ANKARA - Vatandaşlar, Vergi İletişim Merkezine (VİMER) vergi kayıp ve kaçağı için telefonla ihbarda bulunabilecek.
Vergi İletişim Merkezi (444 0 189) tarafından aylık KDV, Muhtasar ve Damga Vergisi beyannamelerinin verilmesi ile 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hakkında çok sayıda çağrı alınmaktadır.
Vergi Ihbarı Asılsız Çıkarsa Vergi İhbarının Asılsız Çıkması
Vergi kaçakçılığı ihbarında bulunan kişinin kimliğinin gizli tutulması gerçek ihbar olduğu müddetçe geçerli olacaktır. Aksi halde asılsız ihbar sonucu muhbir kimliğinin gizli tutulmasından yararlanamaz. Vergi Usul Kanunu 142.
Vergi ve kayıp ve kaçağına sebebiyet veren kişi veya kurumlar hakkında vatandaşlar tarafından ikramiye talepli olarak yazılı ihbarda bulunulması gerekmektedir. Dolayısıyla, sözlü olarak yapılan ihbarlara istinaden inceleme yapılıp, ikramiye ödenmesi mümkün değildir.
İlgili 45 soru bulundu
Yapılan tüm ihbarların gerçek kabul edildiği 155 POLİS İMDAT HATTI'nda alınan ihbar sisteme geçilir ve gelen tüm ihbarlar gizlilik derecesiyle kayıt altına alınır ve ihbarı veren vatandaşın kimliği kesinlikle başkaları ile paylaşılmaz. 155 Polis İmdat Hattı'na gerekli tüm bilgilerin verilmesi ve delillenip işlemin ...
Vergi kaçakçılığı suçunu işleyen kişiler hakkında 18 (on sekiz) aydan 5 (beş) yıla kadar hapis cezasına hükmolunmaktadır.
Vergi İhbar nasıl yapılır? (Vergi kaçıran nasıl ihbar edilir?) Yukarıda da ifade edildiği üzere vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir.
Yazılı e-posta, dilekçe gibi işleme konulmaktadır. Kişi T.C kimlik numarası ve şifresi ile E Devlet veya turkiye.gov.tr üzerinden vergi kaçırma suçuna ilişkin ihbarda bulunabilir. Vergi ihbarı, Hazine ve Maliye Bakanlığının 189 Alo Maliye Hattı üzerinden de yapılabilmektedir.
Suç uydurma suçu 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 271. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre “işlenmediğini bildiği bir suçu yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil ve emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye 3 yıla kadar hapis cezası verilir.”
+90 312 444 0 189 numaralı hattan ulaşılabilen VİMER hizmet saatleri hafta içi 09:00-19:00 arasında olup, resmi tatil günlerinde hizmet verilmemektedir.
Yeni süreçte vatandaşlar, vergi kayıp ve kaçağına ilişkin telefon ile bildirecekleri ihbarları Vergi İletişim Merkezine yapacaklar. Bundan önce Alo Maliye 189 hattına yapılan ihbarlar, 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren Alo Maliye 189 yerine, 444 0 189 numaralı hattan Vergi İletişim Merkezi'ne yapılacaktır.
Vergi daireleri iş değiştirdiği için vergi dilimi sıfırdan başlatılan ve birden fazla işverene bağlı olarak çalıştığı için Gelir Vergisi eksik hesaplanan kişileri görüşmeye çağırıyor ve eksik beyan edilen tutarlar için pişmanlıktan da yararlanarak beyanname doldurulmasını sağlıyor.
Bu güne kadar her vergi dairesi başkanlığı ve defterdarlığın ihbar ve şikâyetleri değerlendirerek sonuçlandıran birimleri bünyesinde Alo Maliye 189 hattı kendi il sınırlarında hizmet vermekteydi.
189 Vergi İletişim Merkezi'ne(VİMER) ait çağrı merkezi numarasıdır. Mart 2008 yılından beri hizmet veren çağrı merkezi vatandaşlara vergi ile alakalı tüm konularda yardımcı olmaktadır.
Acil Durum numaraları ücretsizdir.
Türkiye'nin yakın tarihinde büyük acılara rol oynayan isimsiz ihbarlar, artık ciddiye alınıp, soruşturulmayacak.
İsminin gizli kalmasını istediğini söyleyerek ihbar yapabilir. İş sağlığı ve güvenliği kanunu gerekliliklerine uymayan işletmelere, çalışanların ihbarı sonrasında teftiş yapılır.
DUYURU: ALO 124 VERGİ İHBAR HATTI DEVREYE GİRMİŞTİR.
Yeni tanımlamalarda mali denetim, kamu idarelerinin hesap ve işlemleri ile mali faaliyet, mali yönetim ve kontrol sistemlerinin değerlendirme sonuçları esas alınarak mali rapor ve tablolarının güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin denetimi ifade eder şekilde (5018/68 Sayıştay Kanunu teklifi madde:2/c) düzenlenmiştir.
Cep telefonunuzun SMS bölümüne BORC boşluk TC Kimlik Numarası boşluk anne kızlık soyadının ilk 2 harfini yazıp 1189'a mesaj at.
Ayrıca Vergi İletişim Merkezi hattından (189), vergisel konularda danışma, ihbar yönetimi ve MTV işlemlerine ilişkin bilgi alabilirsiniz.
213 Sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK)'nun 359/b maddesinde sahte belge kullanan kişilerin üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacakları hüküm altına alınmıştır. Kanunda yapılan tanıma göre sahte belge; gerçek bir muamele veya durum olmadığı halde bunlar varmış gibi düzenlenen belgedir.
Terkin ile vergi cezası ortadan kalkar. Tahakkuk ve takipten vazgeçilmesi: Vergi cezasının tahsili için yapılacak masraf cezadan fazla ve tahsil imkanı yok ise tahakkuk ve takipten vazgeçilebilir. Bu halde de vergi cezası kalkar. Af: Af vergi cezalarını kısmen veya tamamen ortadan kaldırır.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri