Deprem vergilerinin nereye gittiği konusunda Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 Van depreminden sonra yaptığı açıklamada toplanan paraların duble yollar, havalimanları ve sağlık harcamalarında kullanıldığını söylemişti.
Leyen'in konferansın kapanışında yaptığı açıklamaya göre, iki ülke için toplanan para 7 milyar euro oldu. Bu paranın 6 milyar 50 milyonu Türkiye'ye, 950 milyonu ise Suriye'ye aktarılacak.
Hala Beyaz Saray arşivlerinde ulaşılabilir olan belgeye göre ABD, 15 Kasım 1999'da 10 bin kişiye kışlık barınak sağlayacak 500 çadırın bağışlandığını duyurmuş, "Bu yeni bağış, depremin hemen ardından sağlanan 14,5 milyon dolara ek olarak yapılmıştır” denilmişti.
Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Cezayir, Fas, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Irak, İsrail, İsveç, İtalya, İzlanda, Japonya, Kıbrıs Rum Kesimi, KKTC, Macaristan, Malezya, Mısır, Pakistan, Rusya, Suudi Arabistan, Ürdün, Yunanistan ve Güney ...
Yayın sonunda toplam 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı. SMS ile yapılan bağışlarda ise 9 milyonun üzerinde SMS ile milyonlarca lira toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayına bağlanarak " AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacaktır…
İlgili 29 soru bulundu
Deprem yardımı Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların Ziraat Bankası'ndaki hesaplarına yatırılacak.
Örneğin daha yenilerde 20 milyarlık zararını kapatmak için Hazine'den 22,5 milyar lira sermaye desteği alan Ziraat Bankası 20 milyar lira bağışlamıştı. Aynı şekilde Hazine'den sermaye desteği alan Vakıflar Bankası 12 milyar, Halk Bankası 7 milyar lira bağış yaptı.
Deprem: "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına yapılan yardımlar
Merkez Bankası (30 milyar), Ziraat Bankası (20 milyar), Vakıfbank (12 milyar) ve Halkbank (7 milyar) toplam 69 milyar lira yardım açıkladı.
Depremde yüzlerce yurttaş hayatını kaybetti, binlerce yurttaş yaralandı. Depremin ardından Türkiye uluslararası yardım talebinde bulundu, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) yanı sıra 45 ülke “yardıma hazır” olduklarını açıkladı. Peki deprem ile mücadelede hangi ülkeler Türkiye'ye nasıl yardım edecek?
Yurt dışından gelen yardımlara ilişkin bilgiler paylaşan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar yardım teklifinde bulunan ülke sayısı 102, 88 ülke bugüne kadar Türkiye'de sahada bize arama kurtarma, sahra hastanesi ya da sağlık ekipleriyle bize yardım etti. 23 ülke görevini tamamlayarak ayrıldı.
Raporda Marmara depreminin 1999 yılı dolar kuruyla 17,1 milyar dolar zarar yarattığı hatırlatıldı. Deprem bölgesinde 3 milyona yakın konut bulunuyor.
Yeni düzenleme ile depremzedelere maaş ödemelerinde sıkıntı yaşanmaması için kimliklerini gösterir herhangi bir belgeyle işlem yapma imkanı sağlandi. Vatandaşların kimlik göstermelerinin mümkün olmaması halinde beyan ettiği bilgiler kontrol edilerek de maaş ödemesi ve diğer bankacılık işlemleri yapılabilecek.
12.05.2023 tarihli ve 32188 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile deprem bölgesindeki kamu görevlilerine 6/2/2023 tarihinden itibaren 6 ay süreyle aylık 2.059,99 TL tazminat ve 972 TL fazla çalışma ücreti olmak üzere toplamda 3.031,99 TL ödeme yapılacak.
Kalyon Holding 950 milyon TL, Doğuş Grubu 500 milyon TL, Limak Holding bugüne kadar sağladığı 400 milyon liralık yardıma ek olarak 100 milyon TL bağış yapıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Şubat 20223 tarihi öğlen saatlerinde deprem bölgesinde olduğu belirlendi. Saat 14.00'da Kahramanmaraş'ta basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralı sayısıyla ilgili bilgi verdikten sonra çadır kentte vatandaşları ziyaret etti.
Türkiye'de televizyon programında depremzedeler için 6 milyar dolar toplandı
6 Şubat Depremleri Sonrasında Türkiye'ye Yardımlar
Kurtarılmayı bekleyen kişilerin aranması çalışmalarına katılmak üzere arama-kurtarma ekibi gönderen ilk ülkeler olarak Azerbaycan, İsrail, Meksika, ABD ve Yunanistan sayılabilir. İsmi sayılan bu ülkeler esasen buz dağının yalnızca görünen kısmı olmuştur.
Şurada Paylaş! Şurada Paylaş! Şurada Paylaş! Sibirya, Kanada, İç Afrika ve Brezilya gibi eski çekirdek masifler üzerinde nereydeyse hiç deprem yaşanmaz.
Türkiye 1991 yılında Bağımsızlıklarını kazanan yeni devletleri ilk tanıyan ülkelerin başında olmuştur. 1992 yılında Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Moldova, Ukrayna, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Belarus'la, Gürcistan'la diplomatik ilişkilerimizi tesis ettik.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de 50 milyon riyal (14 milyon dolar) bağış yaptı. Katar Kızılayı da depremzedelere bir milyon dolarlık acil yardımın yanı sıra 10 milyon dolar toplamak üzere bir kampanya başlattı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bağış hesabında toplanan yaklaşık 122 milyar liranın, 63,5 milyar lirasının barınma ve nakdi yardım desteği olarak Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedelere ulaştırıldığını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi depremzedeler için toplam 136 milyon 589 bin TL bağışladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin, "Kabine üyeleri, kabine toplantısına katılan kamu görevlileri olarak, depremzedeler için AFAD'a toplam 136 milyon 589 bin lira bağışta bulunma kararı aldık." dedi.
Bağışlamak istediği rakamı Acun Ilıcalı da yanlış anladı
Ama yanlış anlaşılmalar bununla bitmemişti. Acun Ilıcalı yanlışlık olduğunu Hamit Duras'în 50 milyar değil 50 milyon TL bağışladığını söyledi.
Ali Koç, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak toplamda 100 milyon değerinde olan 1000 konteyner bağışladıklarını açıkladı.
Türkiye'ye dayanışma ziyaretine gelen Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'in geçen hafta duyurduğu 30 milyon dolarlık bağış hikayesi ülkesinde ufak çaplı bir kriz yarattı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri