Yumurta 5-6 gram protein, temel yağ asitleri, A, B2, B5, B12, D, E ve K vitaminleri ve daha pek çok mineral içeren tam bir besin deposudur.
Ortalama 60 gram ağırlığındaki bir yumurta 6 gram protein içeriyor.
Ortalama olarak 60 gram ağırlığında olan bir yumurta yaklaşık 6 gram protein içeriyor. Tüketilen bir yumurtanın içinde yer alan protein, tamamen sindirildikten sonra zamanla vücut proteinine dönüşerek vücut yapılarında kullanılmaya başlıyor.
Bir bütün, büyük çiğ yumurta şunları içerir:
Protein: 6 gram. Yağ: 5 gram. Magnezyum: 6 mg (günlük değerinizin %1'i) Kalsiyum: 28 mg (günlük değerinizin %2'si)
Günümüzde sporcular tarafından tüketilen çiğ yumurta, önemli enerji kaynağı olmaktadır. Sabahları içilen çiğ yumurta gün içinde daha da enerjik olmaya destek olup uzun süre bir tokluk hissi de vermektedir.
İlgili 35 soru bulundu
2-3 yumurta, en uygun günlük doz olduğu ortaya çıktı. 1.Beyniniz kolinin koruması altındadır. Beyin hücrelerinin normal iletişimini sağlayan fosfolipitler, kolinden oluşur. Bu belirli vitaminin beyindeki en önemli yapı malzemesi olduğu klinik olarak kanıtlanmıştır.
Yumurtanın besin değerlerini en az etkileyen tüketim yöntemi haşlamadır. Haşlanmış yumurta lezzetli olduğu kadar zengin besin değerlerine sahip, kolay hazırlanabilen ve tüketilebilen bir yiyecektir. Bu sebeple sporcular ve vücut geliştiriciler tarafından en çok bu şekilde tüketilir.
Bir Yumurtanın Sarısı ve Beyazı Ne Kadar Proteine Sahiptir
1 yumurta sarısı 100 gram olarak düşünülürse içeriğinde 16 gram protein barındırır. 1 yumurtanın beyazında ise 100 gram olduğu düşünülünce 11 gram protein bulundurur. 1 adet haşlanmış yumurta toplamda 155 kaloridir.
Beyazı, toplam proteinin yarısını (3-4 gram protein) ve bolca da sodyum, potasyum içeriyor. Bu rakamlar dikkate alınınca beyazı mı, sarısı mı gibi bir tartışmaya girmenin gereği bile yok. Lezzet bakımından da besin değeri yönünden de yumurtanın sarısı beyazından iyidir.
1 bardak süt(yağsız) içeriğinde 11.04 gram karbonhidart ve 5.62 gram protein bulunur. 1 bardak sütte(yağsız)0.22 gram yağ bulunur. 1 bardak süt(yağsız) 74 mg sodyum, 260 mg potasyum ve 0.02 mg demir bulunur.
Bir Günlük Protein İhtiyacı Nasıl Karşılanır? En iyi protein kaynakları et, balık, süt ürünleri ve yumurtadır. Aynı zamanda kinoa, baklagiller ve fındık gibi bitkisel gıdalar da proteince zengin gıdalar arasında yer almaktadır. Besinler dışında vücuda besin alınabilecek diğer bir kaynak protein tozudur.
Lif ve proteinden zengin yulaf ezmesinin besin değeri, diyetteyken en çok merak edilen konuların başında gelir. 100 gram yulaf ezmesinin besin değeri tablosu şu şekildedir: Karbonhidrat: 66,2 g. Protein: 16,89 g.
Yumurta (Bütün) (1 büyük boy) içinde 96 kadar kalori mevcut.
Kızarmış yumurtanın 63 kalorisi yağdan gelir. Bir kızarmış yumurtada yaklaşık 6,3 gram protein içerir. 2 yumurtadan oluşan yağda yumurta 182 kalori içerir.
Ortalama ağırlığı 60 gram olarak bilinen bir adet yumurta 6 gram protein içermektedir. Protein kaynağı olarak da adlandırılan yumurta, içerdiği proteinin sindirilebilirliği açısından da diğer besin maddelerine göre öndedir.
Bu doğrultuda bir yumurta içerisinde 6,5 gram kadar protein bulunmaktadır. Bu protein gün içerisinde vücut için gerekli olan miktar bakımından ele alındığında oldukça önemlidir. Günde bir veya iki tane yumurta tüketmek ile beraber ihtiyaç duyulan protein kaynağını elde etmek mümkün.
Sporcular için günlük protein ihtiyacı nedir? Sporcunun günlük protein ihtiyacı; 1.4 -2.4 gr arasında daha fazla kas kütlesi isteyip istemediğine göre değişir.
1 Kase (200g) Yoğurt 122,00 kaloridir. Yoğurt içeriğinde 9,32 Karbonhidrat(g), 6,94 Protein(g), 6,50 yağ(g), 92,00 Sodyum(mg), 310,00 potasyum(mg), 242,00 Kalsiyum(mg), 198,00 A Vitamini(ui), 1,00 C Vitamini(mg), 0,10 ve Demir barındırır.
Aynı zamanda, ihtiyaç duyulduğu durumlarda amino asitlerden enerji de üretilebilir. Sağlıklı bir insanın yaşamını sürdürebilmesi için günlük ortalama 0,8 g/kg/gün protein alması gerekir. Yani 70 kg'lık ortalama bir insan, günlük en az 56 g protein almalıdır.
1 Yemek Kaşığı (12 gr) yaklaşık 44 kcal kalori içerir, 1.28 gr protein, 7 gr karbonhidrat ve 1.02 gr yağ bulunur ve 0.3 porsiyona eşittir. 1 Kase (50 gr) yaklaşık 184 kcal kalori içerir, 5 gr protein, 29 gr karbonhidrat ve 4.25 gr yağ bulunur ve 1.25 porsiyona eşittir.
Kas toparlanması ve büyümesi için şart olduklarından bolca yumurta (hem beyazı hem de sarısı), tavuk, hindi, balık, kırmızı et, kuruyemiş ve protein tozu tüketmeniz gerekir. İdeal protein ihtiyacı kişiden kişiye göre değişir ama her öğün en az 20-30 gram protein içermelidir.
Bu nedenle protein ağırlıklı yiyeceklerin tüketimi sağlıklı bir yaşam tarzında yapılmalıdır. Tavuk göğsü, yumurta, balık, kuru baklagiller, yoğurt, avokado, ceviz ve badem gibi kas yapan yiyecekler tüketerek kas yapımını hızlandırabilirsiniz.
Birçok kişinin de bildiği gibi, sporcu beslenmelerinde en çok kullanılan besinlerden biri yumurtadır. Hem protein bakımından hem de maddiyat bakımından tercih edilir hale gelen yumurta, vücut gelişimini sağlamasının yanı sıra sağlığınızda da oldukça etkili bir besin kaynağıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri