Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2 günlük raporda maaş kesintisi ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2 günlük raporda maaş kesintisi ne kadar?

İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

2 gün rapor aldım maaşım kesilir mi?

İşçinin hastalanması sonucu rapor alması halinde işçiye SGK tarafından iş göremezlik ödeneği verilmektedir. Ancak rapor parası ilk 2 gün için ödenmemekte 3. günden itibaren ödenmektedir. Örneğin işçinin 5 gün rapor alması halinde 2 günün ücreti ödenmez 3 günlük rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

2 gün rapor alan işçinin ücretini kim öder?

İlk 2 günlük ücreti işverenin ödemesine dair bir yükümlülük mevzuatta belirtilmemiştir. Öte yandan iş kazası nedeniyle geçici iş göremezlik ödemesi alacak olan sigortalı kişiye Sosyal Güvenlik Kurumu, raporun ilk 2 gününü de kapsayacak şekilde ödeme yapmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Rapor alınca ne kadar kesinti olur?

Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır. Bu nedenle, 3 günlük rapor alan bir çalışanın maaşından 2 günlük ücret kesintisi yapılır. İşveren, bu kesintiyi işçinin ücretinden yapar ve sonra SGK'ya öder. SGK, işçiye 3. günden itibaren iş göremezlik ödeneği öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orduyorum.com

Bir gün rapor alınca para kesilir mi?

SGK'dan geçici iş göremezlik ödemesi almanız için rapor aldığınız gün sayısının iki günden fazla olması gerekiyor. SGK, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 18. maddesi gereği, raporlu olunan 3. gün ve sonrası için rapor parası ödemesi yapıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Raporlu işçinin maaşı kesilir mi?

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

2 günlük rapor bordroda gösterilir mi?

Nitekim bu konuda SGK'nın 2016/21 sayılı Genelgesinde “Hastalık vaka türünde sıra numarası “1” olup, 2 veya daha az gün süreli raporlar için ödenek ödenmeyecek ve çalışılmadığına dair bildirim aranmayacaktır.” şeklinde açıklama yapılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: serkankaplan.com.tr

Özel sektör rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 48. maddesindeki, "Hastalık nedeni ile çalışılmayan günlerde Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından ödenen geçici iş göremezlik ödeneği aylık ücretli işçilerin ücretlerinden mahsup edilir." hükmünün bir zorunluluk olarak dikkate alındığı görülmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resulkurt.com

Rapor maaş kesintisi nereden alınır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Rapor parası hesaplama nasıl yapılır?

Hastalık nedeniyle alınan raporlarda ayakta tedavi için günlük net kazanç günlük brüt kazanç*2/3 formülü ile bulunur. Hastalık nedeniyle alınan raporlarda yatarak tedavi için günlük net kazanç günlük brüt kazanç*1/2 formülü ile bulunur. İş kazası rapor ücreti hastalık rapor ücreti gibi hesaplanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

2 günlük rapor onaylanır mı?

Hastalık durumunda 1 günlük veya 2 günlük istirahat raporları için rapor parası ödenmediğinden, 1-2 günlük hastalık raporları için çalışılmadığına dair bildirim yapılması gerekmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

2 günlük raporu SGK öder mi?

Ancak SGK'dan ödenek alabilmeniz için raporlu olunan gün sayısının 2 günden fazla olması gerektiğini belirtelim. Çünkü SGK, rapor paranızı 2 gün için ödemez. Raporlu olunan 3. gün ve sonrası için ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Bir işçinin günlük rapor parası ne kadar?

RAPOR PARASI 2024 NE KADAR OLDU? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parası, 2023 yılında için ayakta tedavide günlük 223.5 TL, yatarak tedavide de 298,10 TL olarak ödeniyor. Ocak zammıyla günlük en az yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide 444,50 lira ödenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

Rapor alan işçiye maaş ödenir mi?

İşçinin raporlu olduğu süre boyunca maaşı tam olarak ödenir, bununla birlikte SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

2 günlük rapor parası nereden alınır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Bir işçi en fazla kaç gün rapor alabilir?

Raporda kontrol muayenesi belirtilirse bu 10 gün sonunda hastalığın geçmemesi durumunda hekim, kontrol muayenesi yaparak çalışanın istirahatine devam etmesi için 10 gün daha rapor yazabilir. Böylece hastalık izni 20 güne kadar uzatılabilir. Ancak bir hekim, yılda en fazla 40 gün rapor yazabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

Iş yerine rapor verilmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

Dr. Orhan Ersun Civan, bildirimi yapmayan işverene uygulanacak cezayla ilgili şu bilgiyi verdi: "İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

2 günlük rapor parası nasıl hesaplanır?

Hastalık raporu 2 günden fazla olması durumunda ödenir.
  1. – Rapor parası almak isteyen çalışanın son 12 aylık brüt geliri ve son 12 aylık prim günleri ayrı ayrı toplanır.
  2. – Daha sonra 12 aylık brüt geliri son 12 aylık prim gününe bölünür.
  3. – Çıkan sayı ile raporlu olunan gün sayısı çarpılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malimusavirturkiye.com

Yeni rapor parası ne kadar?

Bu bağlamda pek çok kalemde ödeme miktarları değişecek. 2024 İŞ GÖREMEZLİK ÜCRETİ KAÇ TL OLACAK? Asgari ücretlilerin rapor parası günlük yatarak tedavide 223,58, ayakta tedavide de 298,10 lira. Ocak zammıyla günlük en az yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide 444,50 lira ödenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahaber.com.tr

İstirahat raporunda çalışır yazıyor ne demek?

Birinci satıra ilk on günlük istirahatin başlangıç tarihi, satıra ikinci on günlük istirahatin başlangıç tarihi, Üçüncü satıra istirahatin bitiş tarihi yazılarak istirahat süresi sonunda çalışacak ise kontrol kelimesi, kontrol istenmiyorsa çalışır kelimesi çizilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

Özel sektörde rapor parası nasıl alınır?

SGK etkilileri raporu inceler ve onay verir. Onaylandıktan sonra ise PTT'ye veya sisteme tanımlı bankaya ödeme talimatı gönderilir. Daha sonra işçiye SMS yoluyla bilgi verilir. Tüm bu aşamaların sonunda işçi PTT'den ya da ilgili bankadan rapor parasını alır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

SGK rapor kesintisi kaç gün?

Yani alınan her rapor maaştan kesilmez ve bu durumda Sosyal Güvenlik Kurumu da iş görmezlik parası ödemez. Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Raporlu işçinin SGK primini kim öder?

Sizin için rapor sahibi işçinin SGK priminin kim tarafından ödendiğini yazdık. Hastalık, iş kazası, doğum ve meslek hastalığı nedenleriyle geçici iş göremezlik durumu bulunan işçilerin sigorta priminin yatırılmasına dair bir düzenleme yoktur. Bu nedenle işverenin böyle bir yükümlülüğü bulunmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenidevir.com.tr

Rapor parası ayın hangi günleri yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

3 gün rapor parası nasıl alınır?

​ SGK rapor parasını alabilmek için öncelikle işveren tarafından verilen raporun sisteme işlenmesi gerekmektedir. Raporun sisteme işlenmesinden sonra, en fazla on beş gün içinde ödeme alabilirsiniz. Ödeme almak için ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat başvuru yapmanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isgturkiye.com

1 hafta rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Bu durumda, 1 günlük rapor alan çalışanlara SGK tarafından herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. Dolayısıyla, bu çalışanların maaşlarından, raporlu oldukları gün sayısı kadar kesinti yapılmaktadır. İşverenin, raporlu olan çalışanın maaşından yapacağı kesinti, çalışanın günlük brüt ücretinin 2/3'ü kadardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orduyorum.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT