Tarifenizdeki dakika, SMS ve GB'larınız bittiğinde otomatik olarak durur ve aşım ücreti ödemezsiniz. Üstelik Türk Telekom'un yenilenen mobil altyapısını taahhüdü, cayma bedelini dert etmeden denemenin tam vakti! Türk Telekom Kolay Tarifeler, müşterilerimizin taahhüdünün ilk 3 ayı için kesinlikle cayma bedeli almaz.
Siz de, bu hizmetten memnun olmadığınızı söyleyerek taahhütü iptal etmek istediniz. Kullanıcının abonelik iptali yapması durumunda, her ay standart olan 100 TL ile indirimli ücret olan 80 TL arasındaki farkı ödemesi gerekiyor.
Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.
Taahhüt gün sayınız da, kalan taahhüt süresi ve cayma bedeli ise, SMS yolu ile telefonunuza gelir. Türk Telekom taahhüt sorgulamasını kısa mesaj olarak yapmak yerine ücretsiz mesaj olarak *124# tuşlayarak da yapabilirsiniz.
Telefonun arama yerine *124# yazarak arama yaptıktan sonra gelen ekrana önce 9 rakamını yazıp gönder tuşuna basabilirsiniz. Ardından 3 ve daha sonra 2 tuşlarına basıp gönderdikten sonra taahhüt kalan süre ve cayma bedeli SMS olarak tarafınıza gelecektir.
İlgili 41 soru bulundu
Sözleşmenizin yedinci ayında vazgeçerseniz, bu durumda sözleşmenizin bitimine 5 ay kaldığından sizden 5 aylık süre için cayma bedeli alınabilir. Bir diğer değişle cayma bedeli tutarı 6 aylık tasarrufu geçemez.
Tarifenizdeki dakika, SMS ve GB'larınız bittiğinde otomatik olarak durur ve aşım ücreti ödemezsiniz. Üstelik Türk Telekom'un yenilenen mobil altyapısını taahhüdü, cayma bedelini dert etmeden denemenin tam vakti! Türk Telekom Kolay Tarifeler, müşterilerimizin taahhüdünün ilk 3 ayı için kesinlikle cayma bedeli almaz.
Cayma bedeli, taahhütlü hizmet alımlarında müşteriye yansıtılan bir ücrettir ve genellikle hizmetin standart fiyatının altında olur. Taahhüdün iptal edilmesi durumunda, müşterinin indirimli tarifeden faydalanması nedeniyle ödediği fark ücreti talep edilir.
Fesih bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç 7 gün içerisinde sözleşmeniz sonlandırılmalıdır. Fesih talebinin yerine getirilme süresi günlük süreli yayınlarda 15 gün; haftalık süreli yayınlarda 1 ay; aylık süreli yayınlarda 3 aydır.
İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.
Taahhüt sözleşmesine göre kullanıcıların bu süre boyunca ilgili operatörde kalma sorumluluğu vardır. Eğer süresi içinde operatör değişikliği yapılmak istenirse cayma bedeli ödenmesi gerekir. Bu bedel geriye kalan taahhüt süresine ve operatöre göre farklılık gösterebilir.
Cayma bedelinin iptali veya iadesi kararı alınabilir. İnternet aboneliklerinde cayma bedeli hakkında yeni bir mahkeme kararı ortaya çıktı. Emsal teşkil eden karara göre aboneler 24 aylık taahhütlerde bir sene dolduktan sonra cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshedebilecek.
Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.
Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin 'fesih' hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına 'cayma' nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.
Söz konusu karara göre; bir GSM operatörünün sözleşmeden cayan şahıs ya da kurumdan ceza bedeli adı altında bir bedel talep etme hakkı yoktur. Üstelik bu kararın tüm GSM operatörleri için bağlayıcı olduğunu da söylemek gerekir.
Taahhütlü tarife kullanan Türk Telekom aboneleri istedikleri zaman tarifelerini sonlandırabilirler. Fakat taahhüt süresinden önce sözleşmenizi bozarsanız sizden cayma bedeli tahsil edilir.
Bir taahhüdü verdiğinizde yasal olarak o konudaki belirtilen zamanda hizmeti kullanacağınıza dair söz vermiş olursunuz. Yani bir internet servis sağlayıcıya abone olduktan sonra taahhüt süresi boyunca o interneti kullanmakla yükümlüsünüzdür. Yaygın internet taahhüt süresi genelde 3, 12 ve 24 ay olarak sunulur.
Cayma hakkının detayları Mesafeli Sözleşmesi Yönetmeliği'ne göre belirlenmektedir. Cayma hakkı 14 gün süresi ne zaman başlar dediğimizde ürünün tüketiciye teslim edildiği günden itibaren başlamaktadır. Cayma hakkının kullanılması durumunda yapılacaklar da mesafeli satış sözleşmesinde tüketicilere bildirilmelidir.
Dönme cezası veya diğer adıyla cayma cezası ise belli bir paranın ödenmesi halinde borçluya sözleşmeden kurtulma hakkı tanımaktadır. Sözleşmede cayma cezası öngörülmüşse alacaklı, zararı daha yüksek olsa dahi dönme cezasından fazlasını talep edemez.
Bu servise, *100# menüsünden, TT MobilWAP'tan, WEB sayfasında İşlemler menüsünden, BenimMenüm üzerinden, 11855'i arayarak ya da 11855'e SMS gönderek erişebilirsiniz.
Taahhüdü ihlal suçunun cezası kanunumuzda düzenlenmiştir. Buna göre ödemelerini herhangi bir neden yokken aksatan borçlunun cezası 3 aya kadar tazyik hapsi olacaktır. Borçlu tazyik hapsine başlandıktan sonra borcun tamamını veya o zamana kadar yatırmak zorunda olduğu kısmı öderse tahliye edilir.
444 1 444 Müşteri Hizmetleri üzerinden adınıza kesilen cezaları ve kalan taahhüt süresini öğrenebilirsiniz. Türk Telekom Online İşlemler mobil uygulaması üzerinden adınıza kesilen cezaları ve kalan taahhüt süresine paketlerim bölümünden bakabilirsiniz. Telefonunuzun arama ekranına *124# yazarak arama yapın.
Yeni düzenleme ile artık telefon, tablet, bilgisayar ve drone ürünlerinde de koşulsuz cayma hakkı bulunmuyor. Tüketiciler satın aldıkları sayılı ürünleri 14 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden iade edemeyecek. Ancak bu ürünlerde kusur çıkması ve ayıplı olması halinde iade edebilir.
Taahhüt sözleşmesi bitmeden önceki son faturanızın döneminde, istediğiniz zaman operatör değiştirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri