Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2 meyve ağaçları arası kaç metre olmalı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2 meyve ağaçları arası kaç metre olmalı?

Elma, erik, ayva ve fındık gibi yüzlek köklüler için en az 1 metre, Armut, vişne ve şeftali için 2 metre, Kayısı, badem, ceviz ve zeytin gibi derin köklü ağaçlar için 2-4 metre, derinlikte olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Iki ağaç arası kaç metre olmalıdır?

Fidan araları 1,5 veya 2 metre sıralar arası 4 veya 3 metre olmalıdır.Bir dönüme 130 ile 160 arasında fidan dikimini yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Şeftali ağacı kaç metre arayla dikilir?

Üretim yöntemine göre dikim mesafesi farklılık gösterir. Şeftali fidanı klasik anaçla üretilen fidanlar sıra arası ve fidan arası 5 metre, yarı bodur anaçla üretilen fidanlar sıra arası 5 metre fidan arası 3 metre, bodur anaçla üretilen fidanlar sıra arası 4 metre fidan arası 2 metre şeklinde dikim yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Fidan çukuru kaç cm olmalı?

Boylu fidanlarda çukur ortalama 50–80 cm çap ve 70 cm derinliğinde olmalıdır. Dikimin fidanların dik durumda kalmasını sağlayacak şekilde yapılması önemlidir. Kökler dikim çukurunda toprakla tam temas içinde olmalı ve boşluk kalmamalıdır. Kökler, dikimden sonra toprakla iyice sıkıştırılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.bel.tr

Bodur ağaçlar kaç metre ara ile dikilir?

Klasik anaçlar 6*6 metre aralıklarla, yarı bodur anaçlar 3*5 metre aralıklarla, bodur anaçlar ise 2*4 metre aralıklar ile dikilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Ağaç Fidan Dikim Aralıkları Kaç Metre Olmalı?

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Meyve ağaçları arası kaç metre olmalı?

Elma, erik, ayva ve fındık gibi yüzlek köklüler için en az 1 metre, Armut, vişne ve şeftali için 2 metre, Kayısı, badem, ceviz ve zeytin gibi derin köklü ağaçlar için 2-4 metre, derinlikte olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

Kayısı ağacı kaç metre ara ile dikilir?

Bu mesafeler toprağın yapısına göre değişmekle beraber ortalama sıra arası 12 m. sıra üzeri 10 m. olarak tesis edilir. Üçgen şeklindeki dikim, meyilli ve yamaç araziler için uygundur. Bu usulde bahçe tesis etmek için fidanlar eşkenar üçgenin köşelerine dikilir. Köşeler arasındaki mesafe 8 veya 10 m. olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.tarimorman.gov.tr

Fidan dikerken nelere dikkat etmeliyiz?

Fidan kökleri güneşe ve rüzgara karşı korunmalıdır. Fidan dikerken kökler kıvrılıp, dönmemeli, toprakta hava boşluğu kalacak biçimde sığ veya derin dikilmemelidir. Dikilecek fidanın 20 cm' den uzun olan kökleri önceden kesilmelidir. Tüplü ve kaplı fidanlar naylon ve kaplarından mutlaka çıkarıldıktan sonra dikilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Kayısı fidanı ne kadar derine dikilir?

Fidan dikimi için belirli en boy genişliğinde çukur açılmalıdır. Ayrıca, fidanlar arasında belirli mesafe bırakılmalıdır. Fidan çukurunun eni ve boyu 50 cm, yüksekliği 60 cm olacak şekilde derin bir çanak hazırlanmalıdır. Kayısı dikmeden hemen önce toprak gübrelenmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Yeni dikilen ağaç kaç günde bir sulanır?

Genellikle, yeni dikilen fidanlar her iki günde bir sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: klonfidan.com.tr

Erik ağacı kaç metre arayla dikilir?

Erik fidanı, dikim yerleri belirlendikten sonra 60x60 cm boyunda ve 50 cm. derinliğinde çukurlar açılır. Erik fidanı dikim aralığı 4x5, 5x5, 6x6 ya da 7x7 metre olarak belirlenir. Dikimden önce fidanlara kök tuvaleti yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kiraz ağacı kaç metre arayla dikilir?

Genellikle Prunus mahalep ile kurulan kiraz bahçeleri için 4x5, 5x5 m. dikim mesafeleri uygundur. Vişne bahçeleri için ise 4x4, 4x5 m. gibi aralıklar önerilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Armut ağacı kaç metre ara ile dikilir?

Genellikle kurak koşullarda ve kuvvetli anaçlar kullanıldığında fidan diki minde aralık ve mesafeler daha fazla tutulmalıdır.Nemli bölgelerde ayva anacı kullanıldığında 3- 4 m, orta boydaki ağaçlar için 4- 6 m ve armut çöğürü üzerine aşılı armutlar için 6-8 m dikim aralığı yeterli olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarimorman.gov.tr

Incir ağacı kaç metre arayla dikilir?

İncir fidanı için dikim aralığı, 8x8-8x6-6x6 ve 8x4 metre olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Meyve fidanı dikimi ne zaman yapılır?

Ziraat Mühendisi Öztürk: Fidan ve meyve ağaçları dikimi için en uygun dönemdeyiz. Yeşil alanlara daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirten Ziraat Mühendisi Fırat Öztürk, fidan ve meyve ağaçları dikimi için en uygun dönemin kasım ve nisan ayları arasında olduğunu belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

1 dönüm araziye kaç meyve ağacı dikilir?

Bir dekar yere 150 –300 arası meyve ağacı dikilir. Çöğür anaçlarında ise 40–33 arası meyve ağacı dikilebilir.Bir dekar bodur anaçlı meyve bahçesinden ilk 8 yılda çöğür anaçlı meyve bahçesine göre 3,5 kat daha fazla verim alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: konya.tarimorman.gov.tr

Kayısı ağacı kaç yıl sonra meyve verir?

Sorumuzun cevabına gelirsek; genel olarak dikimden sonraki 1 yıl içerisinde fidanlarınız az da olsa meyve vermeye başlar. Fakat genel olarak tam meyve verimine 4-5 yaşında geçer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidandiyarim.com

1 ağaçtan ne kadar kayısı çıkar?

Ortalama meyve ağırlığı 40 g ve ağaç başına ortalama verim 15 kg'dır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Kayısı ağacı nereye dikilir?

TOPRAK İSTEĞİ

Derin köklü olduğu için ( kökleri 2 m' ye kadar ulaşır ) derin, geçirgen iyi havalanan, tınlı, tınlı-kireçli topraklarda topraklar da en iyi şekilde yetişir. Taban suyuna çok hassastır. Çok nemli, killi, ağır ve asitli toprakları sevmez çok fakir, kuru topraklarda iyi gelişmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Yeni dikilen fidan neden kurur?

Fidanlar, düzenli olarak sulanmadığında veya sulama yetersiz olduğunda kuruma riski taşırlar. Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artması nedeniyle fidanların su ihtiyacı artar. Bu nedenle, fidanların düzenli olarak sulanması ve toprağın nemli tutulması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: klonfidan.com.tr

Fidan ne zaman dikilmez?

Saksılı ve tüplü fidanlar kar, don olmamak şartıyla yılın 12 ayı dikilebilir. Çıplak köklü fidanlar ise sonbaharda fidanların yapraklarını döktükten sonra tomurcukların kabarmaya başlayacağı zamana kadar kar, don olmayan dönemlerde dikilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidandeposu.com

Hangi aylarda fidan dikilir?

Fidanlar genel olarak sonbaharda yaprak dökümü ile, ilkbaharda ağaçlara su yürümesine kadar geçen devrede dikilirler. En uygun dönem kışı yumuşak geçen yerlerde sonbaharda, kışı sert geçen yerlerde ise ilkbaharda dikmektir. Fidanlar ilkbaharda gövdelerine su yürümeden önce yerlerine dikilmiş olmalıdırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

En iyi kayısı cinsi nedir?

Aslına bakarsanız, Malatya kayısısı, dünya çapında kayısı üretiminde bir numarada yer alıyor. Taze olarak da tüketilse de bu kayısı çeşidi çoğunlukla kuru kayısı olarak ihracat ediliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuruyemisborsasi.com

Kayısı fidanı çok su ister mi?

Kayısı fidanın sulanması bulunduğu konum, iklim ve toprak yapısına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak 10-15 günde bir defa sulanması yeterli olacaktır. Kışın iklimin çok kurak gitmediği bölgelerde sulama yapılmasına gerek yoktur. Bir fidanının su ihtiyacını ağaç yaşı*20-25 litre olduğunu unutmamak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

En iyi kayısı nerede yetişir?

Dünya kayısı üretiminin büyük bir kısmını Malatya karşılıyor. Iğdır ve Anamur'da yetişen kayısı ile Malatya'da yetişen kayısılar arasında fark vardır. Diğer kayısılar yalnızca sofralık olarak ikram edilebilirken Malatya kayısısı fırınlanarak, güneşte kurutularak da ikram edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT