Ders Ortalamaları 40/20 = 2 dir. Yani 60 puan aldınız bir ders ortalamayı 2 puan etkileyecektir.
2 saatlik bir ders için haftalık ders saati çarpı ortalama not yaparak ağırlıklı puanı bulabilir ve devamında da bunu tüm dersler için yaparak toplam 40 saate bölerek ortalamayı bulmanız mümkündür.
Matematik dersi önemli olan derslerden birisidir. Buna göre de kredisi vardır. Ana ders olduğundan dolayı liselerde genellikle en fazla krediye sahip olan derslerdendir. 6 saatlik bir matematik dersinin ortalamaya etkisi yaklaşık 4-5 puan arasındadır.
Maksimum 2,3 puan artar ortalaman.
Yani 4 saatlik bir dersin ortalamanıza katkısı oldukça fazladır. Yaklaşık olarak 9 puan götürüsü vardır. Bu dersin ortalama olarak ortalamanıza 4-6 arasında bir katkı sağladığını söyleyebiliriz. Ders saati arttıkça dersin etkisi de o oranla artacaktır.
İlgili 39 soru bulundu
Ortalamanız 44 düşüyor, Matematiğin de haftalık ders saati yüksek olduğu için genel ortalamaya 5-6 puan arasında etki edecektir.
Örnekler: mesela ben hep 45 puan alırsam sınıfta kalabilirim ama 100 puan alınca puan seviyem artar ve 50 ye kadar çıkabilir örneğin bir sınavdan 45, 45, 45, 45 puanları alırsam ortalamama 45 olarak geçer ama alırsam 58,75 olarak gösterir yani ortalamanı kurtarır.
40/20 = 2 dir. Yani 60 puan aldınız bir ders ortalamayı 2 puan etkileyecektir.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Yani 4 saatlik bir dersin ortalamanıza katkısı oldukça fazladır. Yaklaşık olarak 9 puan götürüsü vardır.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
En çok saati olan 3 ders (Türkçe-Matematik-Fen bilimleri) ortalamayı yükseltir veya düşürür.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. 2- Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir.
Çok insanın aklına takılan bir soru, kısa ve öz cevap veriyorum: Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz.
Sonuç olarak 4 saatlik bir dersin ortalamaya olan etkisi yaklaşık olarak 4-6 puan aralığındadır.
Şurada Paylaş! TEŞEKKÜR BELGESİ KAÇ PUANLA ALINIR? Takdir ve teşekkür belgesi alabilmek için öğrencilerin herhangi bir dersten zayıfı olmaması gerekiyor. Teşekkür belgesi almak için öğrencinin dönem sonu not ortalamasının 70,00 - 84,99 arasında olması gerekiyor.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Her ders için bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ders başına çıkan not ortalamalarının hepsi toplanır. 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi alır.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
Hocam yeni sisteme göre o dersin tüm sözlüleri ve projelerin notları toplanıp ortalama puanı bir yazılı notu gibi alınıyor. Yani artık sınavdan düşük alınca sözlülerden kurtaramayacağız.
Başarı notları (G) ile takdir edilen beden eğitimi, güzel sanatlar ve benzeri dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
Sonuç olarak sözlü notları, öğrencinin karne notunu etkiler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri