Çiçekler psikolojik hastalıklara karşı iyileştirici etki göstermektedir. Anksiyete ve zihinsel stres problemi olan bireyler, çiçek terapisi kullanarak rahatlama sağlayabilir. Yapılan araştırmalarda çiçekler, insan zihnine neşe, mutluluk ve zevk vermektedir.
Bitkilerle konuşursan seni anlarlar ve daha hızlı büyürler, çünkü her canlı aslında çıkardığımız seslere duyarlıdır.
Yapılan araştırmalarda çiçekler, insan zihnine neşe, mutluluk ve zevk vermektedir. Yoğun ve stresli bir günün ardından park veya bahçelerde yapılan basit bir yürüyüş, anksiyete giderici ilaç almaktan daha etkili olabilir. Çiçekler, parlak ve sağlıklı bir cilde kavuşmanın en doğal yolu olarak bilinmektedir.
Bitkiler bedensel temas ile sevgiyi algılayan canlılar değillerdir. Onların yapraklarını okşamanız hatta öpmeniz onları mutlu etmeyecektir. Ancak bitkilerinizin yapraklarını okşamanız onların hareketlerine katkı sağlayacaktır.
Çiçekler canlı ve cansızken çevrenin organik yapısına katkıda bulunurlar. Çiçekleri Dünyadaki en önemli üreticiler olarak tanımlayabiliriz. Ürettikleri basit şeker neredeyse tüm böcekleri besleyen türdendir.bazı çiçek türlerinden beslenen böceklerde vardır.
İlgili 16 soru bulundu
Araştırmanın sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, “Çiçek hediyeleşmede önemli bir araç.
Bitkilerin bizimkilere benzeyen duyu organları, dokuları ya da sinir sistemleri olmayabilir, ama buna rağmen onlar gene de hisseder ve çevrelerinde olup bitenleri algılar. Tıpkı bizler gibi onlar da görür ve koklar. Hatta duyar, tat alır, teması hisseder, iletişim kurar, mutlu olur ve dans ederler.
Genel olarak bitkiler yaşamları boyunca tuzluluk, kuraklık, kirlilik, sıcak, soğuk gibi benzer birçok faktörle karşılaşır ve normal büyümeleri, gelişimleri olumsuz yönde etkilenir. Bitkilerde bu koşullarda meydana gelen değişiklikler stres olarak tanımlanır.
Evet, bitkilerin duygular vardır ama bir bitkiye gidip "seni nalet giresi bitki" dediğinizde solacağını sanmam :). Bitkiler tehditlere karşı korku ve stres duyumsarlar ve böylece savunma düzenekleri devreye girer. Örneğin Küstüm otu dokununca çoğu bitkide olduğu gibi strese girer ve yaprakları ile kendini korur.
Nane çiçeği de yer aldığı mekana oldukça olumlu bir tesir bırakır ve şans getirir. Aloe vera, okaliptüs, kasımpatı, kekik, biberiye, yasemin ve bambu çiçekleri şanslı çiçekler içerisinde kabul edilmektedir.
Bulunduğu ortama şans ve para getirdiğine inanılan Crassula çiçeği, halk arasında genellikle para çiçeği ve bereket çiçeği isimleriyle bilinir. Ayrıca kimi yörelerde yeşim çiçeği ve mücevher çiçeği olarak da bilinir. İsminden de anlaşılacağı üzere, bu çiçeğin bulunduğu ortama şans ve para getireceğine inanılır.
Bitkilerin konuşacak ağızları veya imzalayacak elleri olmasa da, yine de birbirleriyle iletişim kurabilirler. Aslında bitkiler, mesajlarının çoğu topraktaki kökler tarafından salgılanan kimyasallar olarak gelen karmaşık kimyasal iletişim sistemlerine sahiptir.
Bitki psikolojisi, bitkilerin duyusal ve tepkisel yeteneklerini inceleyen bir bilim dalıdır. Geleneksel olarak bitkilerin yaşam formlarının yanı sıra fizyolojik, anatomik ve biyokimyasal özellikleri üzerinde odaklanan bitki bilimine yeni bir bakış açısı getirir.
Bitkiler de diğer canlılar gibi dışarıdan gelen uyarılara cevap verebilirler. Bitkilerin bu etkilere verdikleri tepkileri genel anlamda bilinen özellikleridir. Işığa, suya, yer çekimine vs. gösterdikleri tepkileri herkesçe malumdur.
Bitkiler hisseder mi? Bitkiler bir tırtılın ayak sesleri gibi ufak bir dokunuşu hissedebilirler. Ancak acıya karşı bir savunma mekanizmaları yoktur. Sinir sistemleri ve beyinleri olmadığı için biyolojik olarak acı hissetmezler.
Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, evlerde süs amaçlı yetiştirilen çiçeklerin zehirli olduğunu belirterek, özellikle küçük çocuğu bulunan ailelerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Ağaçlar topraktan enerji almazlar, enerjiyi kendileri üretirler. Ağaçlar topraktan aldıkları su (H2O) ile havadan aldıkları karbondioksiti (CO2) güneş ışığı ile tepkimeye sokarak şeker (C6H12O6) ve oksijen (O2) üretirler. Bu işleme fotosentez denir.
Bitkiler, belki de ihtiyaç duyduklarında sinirsel sinyalleri hayvanlardaki gibi kullanıyor fakat bunu pek olası görmüyoruz. Aslında mental süreçlerini insanla karşılaştırarak anlamaya çalıştığımız bitkileri, bizimkinden faklı bir bilinç düzeyine sahip oldukları için kavrayabilmemiz imkansız.
Yapılan araştırmalar, bitkilerin de hissedebildiğini ortaya koyuyor! Süper-hassas ve lazerle kontrol edilen mikrofonlarla yapılan araştırmada, yaprakları koparılan veya bozulmaya başlayan bitkilerin "ağladığı" tespit edildi.
Depresyona iyi gelen bitkiler; melisa, sarı kantaron, yeşil çay, papatya ve passiflora olarak sıralanabilir.
Barış çiçeği, huzur zambağı adıyla da bilinen bu bitkinin bir adı da 'kadın mutluluğu'. Bulunduğu evde çiftler arasında kavgaları azalttığına inanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri