Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak eğitim veren bir polislik kurumdur. Burada adaylar, polis memuru olmak için eğitim alırlar. PMYO'nun eğitim süresi 2 yıldır.
Polis Akademisi veya kısaca PA; Ankara'da bulunan bir devlet üniversitedir.
PMYO Okullarında karma eğitim veren okullar; İstanbul Adile Sadullah Mermerci PMYO ve Samsun 19 Mayıs PMYO'dur. POMEM Okullarında karma eğitim veren okullar ise; İstanbul Arnavutköy POMEM, Yozgat POMEM ve Aksaray Şehit Önder Güzel POMEM'dir.
Adayların Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvurmaları için yaş şartı, sınavın yapıldığı yılın, ekim ayının ilk günü itibari ile askerliğini yapmayan erkek adaylar ile kadın adaylar için 18 yaşının tamamlanmış ve 24 yaşından gün alınmamış, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün alınmamış ...
İlgili 38 soru bulundu
Bu durumda eğitim-öğretimine ara verilen yüksekokulun çalışma takvimi yeniden düzenlenir. MADDE 10 – (1) Öğrencilerin yüksekokula yatılı olarak devam etmeleri zorunludur.
PMYO'larda 2 yıllık eğitim verilirken POMEM'lerde ise, en az 4 ay eğitim verilir. PMYO'lara en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. Fakat POMEM'lere başvuru sayısının %20'sini geçmemek üzere ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. PMYO'lara başvuru yapabilmek için TYT esas alınır.
Önlisans (2 yıllık) veya lisans(4 yıllık) mezunu olmak kaydıyla ÖSYM tarafından her yıl yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan İçişleri Bakanlığının belirlediği taban puanını alabilen herkes kanunda sayılan şartları da sağlaması halinde POMEM'e başvurarak polis olabilmektedir.
Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri. Polis Akademisi.
Öncelikle YKS'ye girmeniz ve yıldan yıla değişmekle birlikte TYT'den en az 260 puan almanız gerekmektedir. Bu puan şartını tamamladıktan sonra Polis Meslek Yüksek Okuluna (PMYO) başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu noktadan sonra ön sağlık sınavı, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat aşamaları bulunuyor.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
PMYO' dan mezun olan öğrenciler Emniyet Teşkilatının çeşitli kadrolarına polis adayı olarak atanırlar.
Ankara (Akyurt) İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.
Önlisans Mezunları Polis Meslek Eğitim Merkezi'ne, yani POMEM'e Başvuru Yaparak Polis Olabilirler. Önlisan Mezunu POMEM Alımı 2 sezondur Yapılmaktadır. POMEM Alımında geçerli yaş şartı; 18 yaşından küçük olmamak ve 30 yaşından gün almamış olmaktır.
2 yıllık üniversite mezunlar polis olmak için POMEM sınavına başvuru yapmalı. Ancak POMEM sınavından önce KPSS sınavına girerek en az 70 almalılar. Ne kadar yüksek puan alırsanız kabul edilme şansınız o kadar artmaktadır.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması şartı vardır. Yapılan açıklamaya göre; TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru gerçekleştirebilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
KPSS 2023 POLİSLİK ATAMA PUAN TÜRÜ
Lisans mezunlarının Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olarak görev alabilmesi için KPSS puan şartı aranır. Polislik başvuruları için KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. KPSS P3 puanı ile POMEM ve PAEM'e başvuru yapılabilir.
Polislik için YKS TYT puan türünden 250 puan almak gerekiyor.
(2) Harçlıklar her aybaşında (ayın 15'inde) peşin olarak PAEM'de okuyan öğrencilere Başkanlıkça, POMEM ve PMYO'da okuyan öğrencilere ise bağlı bulundukları Müdürlüklerce ödenir. (3) Sınıfını geçen öğrenciler sınıf geçme listelerinin ilanını takip eden aydan itibaren üst sınıfın harçlığını alırlar.
(1) Öğrencilere, harp okullarında bulunan askeri öğrencilerin sınıflarına göre almış oldukları miktarda harçlık ödenir. (2) PMYO'da öğrenim gören öğrencilere (6.528) gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarın; a) Birinci sınıfta %50'si, b) İkinci sınıfta %55'i harçlık olarak verilir.
PMYO öğrencilerinin aldıkları aylık harçlık 2000₺'dir.
Öğrencilerin alacakları ücret, eğitim niteliğine, okulun durumuna, öğrencinin görev ve sorumluluklarına bağlı olarak belirlenmektedir. Hak kazanıldığında öğrenciler her ay sabit bir miktarda maaş almaktadırlar.
PMYO başvurusu yapmak isteyen adaylar 700 liralık başvuru ücretini “2023 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırması gerekiyor.
Aksi halde POMEM'le ilişikleri kesilir. Ancak, bu adaylar müracaat şartlarını taşımaları halinde yeniden POMEM öğrenci adaylığına müracaat edebilirler. Madde 12 - Öğrencilere; resmi tatil, sömestr, evci, günü birlik, gece yatısı, hafta sonu ve mazeret izni olmak üzere yedi türlü izin verilir.
Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri