İki yıllık meslek yüksekokulu mezunu olmanın birçok avantajı var. İlk olarak, kısa sürede elde edilen mesleki bilgi ve beceriler sayesinde, mezunlar iş dünyasına daha hızlı bir şekilde entegre olabilirler. Yüksek talep gören sektörlerde, iki yıllık meslek yüksekokulu mezunları iş bulma konusunda daha avantajlıdır.
İlgili 38 soru bulundu
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Açıktan üniversite okumak, öğrenciler tarafından tercih edilebiliyor. Açıköğretim üniversitelerinde istenen çok fazla bölüm bulunuyor. İstenilen bölümler seçilerek, kişilerin açıköğretim eğitime katılması mümkündür.
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır. Ön lisans diploma derecesine sahip hemşirelerin; birey, aile ve topluma, sağlık bakım gereksinimleri doğrultusunda bakım vermek üzere, bilgi, beceri ve tutumlarının geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Eğitim süresi, önlisans programları için 2-6 yıl, lisans programları için 4-8 yıl arasında değişmektedir. Açıköğretim bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, internet üzerinden ders materyallerine erişebilmekte, online sınavlara girebilmekte ve staj veya uygulama dersleri gibi zorunlu faaliyetlere katılabilmektedir.
'Yükseköğretim İstihdam Endeksi' sonuçlarına göre, Türkiye'de üniversite mezunları arasında en hızlı iş bulanlar tıp fakültesi mezunları. Tıp fakültesini, diş hekimliği ile fizyoterapi ve rehabilitasyon takip ediyor.
Üniversite de seçilecek olan programlarda alınan eğitimlerin süresi son derece önemlidir. İki yıllık programları tercih eden kişiler önlisans mezunu sayılırken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu sayılır.
2022 yılında TÜİK'in açıkladığı işgücü istatistiklerine göre, yükseköğretim mezunları arasında işsizlik oranı yüzde 11,3 olmuştu. Buna göre geçen yıl 1 milyon 79 bin üniversite mezunu işsiz kaldı. Yükseköğretim mezunu işsizlerin oranı, 2022'de yüzde 10,4 olan genel işsizlik oranının da üstünde bulunuyor.
2 Yıllık Üniversite Tercihi Yapılırken Mezuniyet Sonrası Kamu Ve Özel Sektörde İş Bulunabilen Bölümler Öncelikle Tercih Edilmelidir. Ön Lisans Programları, Yüksek Öğrenimde Önemli Bir Rol Oynar. Özellikle Son Yıllarda, Birçok Öğrenci Ön Lisans Programlarına İlgi Göstermektedir.
AYT'ye girmeyen ve yalnızca TYT oturumuna katılanlar tercih yapabiliyor. Tercihini sadece TYT olarak belirleyenler, TYT puanı ile 2 yıllık önlisans bölümleri üzerinden tercih yapabiliyor. 2 yıl öğrenim süreci bulunan bölümlere sadece TYT'ye girerek tercih yapılabilir.
Bunlar 2 Yıllık DİL bölümler ile 4 yıllık DİL bölümlerdir.
Son yıllarda ön lisans programları arasında özellikle iki yıllık sağlık bölümleri öğrenciler tarafından daha fazla tercih edilmektedir. İki yıllık sağlık bölümlerinin tercih edilme nedeni sağlık alanında olan açık ve taleple birlikte ön lisans programlarının öğrenciyi kısa sürede mesleğe hazırlamasıdır.
AUZEF'e bağlı olan Hemşirelik Programı, iki yıllık açıköğretim lisans tamamlama programıdır.
Üniversite sınavında hemşirelik için taban puanı en yüksek üniversiteye göre bilgi verilecektir. Buna göre YKS say puan türünden 360 almak şarttır. Bu puan için TYT alanında toplam 63,75 net yapılmalıdır. Bu puan için AYT alanında ise 39 net yapmak yeterli görülmektedir.
Dışarıdan üniversite okumak son derece kolaydır. Burada önemli olan seçilen bölümdür. Yani okumakta zorlanacağınız bir bölümü seçmek doğru değildir. Bunun için seçmek istediğiniz bölüme ait dersleri dikkatlice incelemeniz faydalı olacaktır.
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 4 yıllık taban puanları yerine ilgili program bir ön lisans programı olduğu için iki yıllık ön lisans eğitimi puanlarına göre öğrencileri alır. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik taban puanları ilgili yıldaki tercih durumuna bağlı olarak değişebilir.
AÖF Sınavları çok zor olmamasına rağmen; bazı arkadaşlar sınavları gözünde büyütmekte ve bize göre gereksiz strese girmektedir. Oysa AÖF Sınavlarına belirli bir plan dahilinde etkili bir çalışmayla geçmek kolay. Sınavda başarının ilk kuralı çalışmaktır. Ancak bu çalışma bir plan dahilinde olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri