Akıllı telefonlar değerli metal ve nadir elementlerle yüklüdür. Örneğin tipik bir iPhone 0,034 gr altın, 0,34 gr gümüş, 0,015 gr paladyum ve gramın binde biri kadar platin içerir. Ayrıca biraz daha ucuz olan alüminyum (25 gr) ve bakır (15 gr) da vardır.
Ayrıca cep telefonu 90 mg gümüş ve 36 mg altın da barındırıyor. Doğada nadir olarak bulunan elementlerden ise 900 mg tungsten, 70 mg kobalt, 70 mg molibden, 160 mg neodim ve 30 mg praseodim içeriyor. Altın ve gümüş değerli metallerden.
Metal dedektörü, manyetik alan değerini ölçerek yakınlarda metal varlığını tespit eden bir Android uygulamasıdır. Bu kullanışlı araç, mobil cihazınızda yerleşik olan manyetik sensörü kullanır ve manyetik alan seviyesini μT (mikrotesla) cinsinden gösterir.
Askeri alanda ise mayınlar, bom- ba ve benzeri mühimmatın yerini tespit etmek için kullanı- lır. Telefon, doğalgaz, elektrik, su ve benzeri dağı- tım kurumları; kaybolan lo- gar kapaklarını bulmada ve yeraltındaki borular, kablolar, va- nalar ve benzeri nesnelerin yer- lerini tespit etmek için dedektör kullanırlar.
Yukarıda da ifade edildiği üzere vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İzinsiz olarak define araştıranlar üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Bu çerçevede, Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde belirlenmiş koşullarla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru yaparak izin alabilirsiniz. İzin alınırken arama yapılacak olan yerlerin açıkça belirtilmesi gerekmektedir. İzin alan define avcıları dedektörlerini kullanarak arama yapabilirler.
hem altın öyle kolay bulunan birşey değil dedektörler buluttan nem kaparlar folyo sararsan etrafına bulamaz.
Dedektör taşımak yasaldır ve suç değildir. Dedektör taşımanın bir yaptırımı yoktur.
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar (anakartlardan, kontaklardan, CPU'lardan vb. altın kurtarmak mümkündür), akıllı telefonlar ve eski nesil telefonlar, VCR'ler, ses sistemleri ve.
Dedektör satın almak ya da kullanmak serbesttir.
Günümüzde pek çok yorum da dile getirilen durum şudur ki son teknoloji kullanılarak üretilen dedektörler dedeye en fazla 3 metre derinlik sunulmaktadır. Bu metre örtüsünden daha derine hareket etmek isteyen kişilerin değişik sisteme sahip cihazlara yönelmesi tavsiye edilmektedir.
BM elektronik atık raporunda yer alan bilgiye göre ise, 1 gram altın elde etmek için, geri dönüştürülmesi gereken telefon sayısı 41'dir. Başka bir ifade ile bir ton eski telefon(bataryaları hariç) 300 gram altın içerir.
Yaklaşık 1 ton cep telefonundan 3,5 kilogramdan fazla gümüş, 3 ton telefondan ise 0,5 kilogram altın elde edilebildiğine dikkat çekildi . Çin'in güneyindeki Guiyu kenti dünyadaki 20-50 ton arasında değişen elektronik atıkların yüzde 72'sinin toplandığı yer.
Bilgisayar, tablet, cep telefonu ve benzeri teknolojik ürünlerde en hızlı iletken altın olmasından dolayı ana kart üzerinde mevcut veri yollarının altın suyu ile yapıldığını belirten Coşkun, “Ayrıca bu cihazların işlemcilerinde ve çiplerinde altın kullanılmaktadır.
"SAHİLDE DEDEKTÖRLE ALTIN ARAMAK YASAK DEĞİL"
Sahilde altın arama hakkında herhangi bir yasa olmadığı hakkında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğünden cevap geldi. Yasak olmadığını öğrenince de sahilde rahat bir şekilde ziynet eşyası arayabiliyoruz.
Bu işin kanuni olup olmadığını soruyorlar. Maden arama ruhsatlı alanlarda altın aramak mevzuata aykırı, onun dışında doğadaki bütün derelerde altın aramanın bir sakıncası yok.
Metal dedektör kullanımı noktasında etraflıca araştırma yapmak ve özelliklerini benzerleriyle kıyaslamak son derece önemlidir. Derin arama dedektörü modellerinin kaç metrelik derinlik ölçme kapasitesine sahip olduğu da mühim bir konudur. En iyi dedektör kaç metre gösterir noktasında ölçülen değer maksimum 6 metredir.
Yani taş veya kaya altında kalmış çok küçük bir altın cürufu bile toprak altından keşfedebilmektedir. Altın dedektörü toprak yapısında dengeleri bozabilecek yüksek mineral seviyelerine karşı kararlı davranacak, derinliğinden ve gücünden kayıp vermeyecek cihazlardır.
El dedektörünün özelliklerine göre de değişir tabi. Ama dediğim gibi kolay değil ve normal biri olarak yapması zor. Unutun bence. Metal geçiremezsiniz ondan. Dedektörü sinyalini geçirmeyen kurşun gibi bir şeyin içine koyarsanız telefonu ise sinyal gelmediği veya geç geldiği için daha çok dikkat çeker.
Emniyet Müdürü Çolak, “Hırsız, artık eski gibi evin altını üstüne getirmiyor. Altın ve ziynet eşyalarını dedektör sayesinde eliyle koymuş gibi buluyor. Vatandaş ise teknolojiden yeterince yararlanmıyor. Bu yüzden hırsızla, uğursuzla mücadelede istenilen sonucu alamıyoruz” dedi.
Yargıtay kararlarına göre “Kendi arazisinde define aramak suç mu” sorusuna olumlu yanıt vermek mümkündür. Neresi olursa olsun ve hatta kendi arazisi bile olsa yetkili makamların bilgisi ve izni olmaksızın hiç kimse define arayamaz.
Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler. Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilir ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir.
Kültür varlıkları bulmak amacıyla, izinsiz olarak kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Ancak, kazı veya sondajın yapıldığı yerin, sit alanı veya bu Kanuna göre korunması gerekli başka bir yer olmaması halinde, verilecek cezanın üçte biri indirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri