Üniversite de seçilecek olan programlarda alınan eğitimlerin süresi son derece önemlidir. İki yıllık programları tercih eden kişiler önlisans mezunu sayılırken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu sayılır.
Ön lisans mezunu, üniversitelerin 2 yıllık meslek yüksekokullarından ya da yüksekokullarından mezun olan kişilere verilen unvandır. Liseden mezun olan kişiler, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini okuduktan sonra ön lisans mezunu unvanını alırlar.
Önlisans: Ortaöğretime dayalı dört yarı yılı kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir.
2 Yıllık Bölüm Nedir? İki yıllık bölümler ön lisans bölümleridir ve meslek yüksekokullarıdır. Tıpkı üniversiteler gibi meslek yüksekokulları da yüksek öğretim kurumlarıdır. Dört yıllık üniversite bölümlerinden farklı olarak meslek yüksekokullarının varlık amacı mesleki eğitim vermektir.
ÖNLİSANS (ASSOCIATE DEGREE) NEDİR? Ön lisans, üniversitelerin meslek yüksek okullarında verilen 2 yıl süreli bir eğitimdir. Orta öğretime dayalı dört yarıyılı kapsar ve ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlar; yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yüksek öğretimdir.
İlgili 19 soru bulundu
Önlisans programları 2 yıllık eğitim programlarıdır. Bu programlarda eğitim süresi 4 yarı yıldan oluşuyor.
Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur.
Sıklıkla kullanılan "önlisans"yazımı ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı"ön lisans"tır.
Lisans derecesi veya bakalorya (Orta Latincede: baccalaureus; Yeni Latincede: baccalaureatus), kuruma ve akademik disipline bağlı olarak üç ila yedi yıl süren bir programın tamamlanması üzerine, üniversiteler tarafından verilen akademik derece.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Meslek Dersleri alanlarında lisans mezunu olmadığı/kalmadığı zaman ön lisans mezunu adaylara görev verilebilir.
İki yıllık programları tercih eden kişiler önlisans mezunu sayılırken, dört yıllık programlara kayıt yaptıran öğrenciler lisans mezunu sayılır.
3-18/4/1999 tarihinde görevde bulunanlardan aynı tarih itibarıyla iki yıllık yüksek okul mezunu olmanız halinde hastane müdürü olarak atanmanız mümkün olabilecektir.
Türk Dil Kurumu'na göre "Yükseköğretimde iki yıllık lisans programı." anlamına gelen kelimenin doğrusu "ön lisans" kelimesidir.
Form doldururken bu bölüme geldiğinizde en son bitirdiğiniz eğitim seviyesi yazılır. Örnek vermemiz gerekirse eğer üniversite öğrencisisiniz ve form doldurmanız gerekmekte bu bölüme denk geldiğinizde lise mezunu olduğunuzu belirtmek zorundasınız. Lisans eğitiminiz bittikten sonra lisans yazabilirsiniz.
İki yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumu mezunlarından Silahlı Kuvvetlerin ihtiyacı kadarının seçilmesini müteakip, yedek astsubay temel eğitimini başarı ile tamamlayan ve astsubay astçavuş naspedilen yükümlülerin 12 ay süreyle tabi olduğu askerlik hizmetidir.
Üniversitelerin lisans bölümlerinden (4 yıllık fakülte/ 4 yıllık yüksekokul) mezun olan bütün öğrenciler mevcut programlarda aranan koşulları sağlıyorlarsa yüksek lisans eğitimi alabilirler.
Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.
Undergraduate ise lise eğitimlerini tamamlayıp üniversite kayıt olan öğrenciler için kullanılan genel terimdir. Graduate ise üniversite yani lisans mezunu öğrenciler için kullanılır ve bu öğrencilerin master ve doktora programlarına kayıt olmalarına denir.
öğrenim süresi iki yıl olan önlisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
Türk Dil Kurumuna göre bu kelimenin anlamı “yükseköğretimdeki iki yıllık lisans programı”dır. Bu kelime ayrı olarak yazılır.
Ön ve lisans kelimelerinden oluşan ön lisans kelimesi TDK'ya göre ayrı yazılmalıdır. Ön lisans kelimesinin doğru yazımında ön ve lisans kelimeleri arasında boşluk olmalıdır.
Önlisans; ortaöğretime dayalı dört yarı yılı (en az 2 yılı) kapsayan ve ara insangücü yetiştirmeyi amaçlayan yani lisans öğretiminin ilk kademesini oluşturan bir yükseköğretimdir. çeşitli meslek dalları için kalifiye (bir şeyi yapabilme niteliğini ve ustalığını kazanmış olan, nitelikli) kişiler yetiştirmektir.
Lisans tamamlama, ülkemizde iki yıllık ön lisans bölümleri okuyanların DGS'ye (Dikey Geçiş Sınavı) girerek dört yıllık lisans bölümlerinde okumaya hak kazanıp eğitimlerinin sonunda dört yıllık üniversite diploması aldıkları sürecin halk arasında bilinen adıdır.
Ön lisans programı mezunu ya da öğrencisi iseniz Ön Lisans programlarına, Lisans programı öğrencisi ya da mezunu iseniz hem Ön lisans hem de Lisans programlarına okuduğunuz ya da mezun olduğunuz programın aynısı olmamak kaydıyla kayıt yaptırabilirsiniz.
Fakülte(Lisans) mezunu olduğunda 2 yıllık önlisans diploman yanıyor ve lisans mezunu olduğun için yeni diploma ile hareket etmen gerekecek. Yanma olmaz, önlisans diploması, lisans bölümünü bitirdiğinde, lisans olarak devam eder ve lisans bölümünden mezun olmuş tek diplomayla devam etmiş olursun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri