Dr. Şenay Yılmaz, uykusuzluğun en çok masa başı çalışanları (Bilgisayar karşısında) etkilediğini belirterek, bu nedenle masa başı çalışanların 20-20-20 kuralına göre gözlerini dinlendirmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bu kuralı her 20 dakikada bir 20 saniye 20 metre uzağa bakmak olarak tanımlayan Dr.
Hedeflerinize Ulaşmanın Basit Yolu: 5 Dakika Kuralı
Bir oturuşta 1 saat okumak ya da bir haftada bir kitabı bitirmek gibi mesela. Bunun yerine kendinize sadece 5 dakika kitap okuma hedefi koyun. Böylelikle başlamanız çok daha kolay olacak ve hatta zaman geçtikçe o 5 dakika siz farkında olmadan uzayacak.
Bu kural, çocuğunuzla uzun süredir birbirinizi görmemişsiniz gibi her gün görüşmeniz gerektiğini söyler. Ayrıca çocuğun gözleri ile aynı seviyede olmak ve 3 dakika çocuğa sarılmak ve siz yokken neler yaptığını sormak çok önemli. Çocuğunuzu okuldan alırken veya işten eve döndüğünüzde bu kurala uymanız çok önemli.
Uyanma saatini 21 günlük süre boyunca bir önceki günden on beş dakika ya da yarım saat erken olarak ayarlayarak, kendini istediğin saatte uyanmaya programlayabilirsin. Benzer şekilde egzersiz ya da çalışma rutini oluşturmak için de 21 gün kuralından yararlanabilirsin.
Achor'a göre, “Değişime giden yolu kapatan engelleri sadece 20 saniye kadar kısaltmak, yeni bir alışkanlık oluşturmak için yeterlidir.” Bu basit kural, hem olumlu hem de olumsuz yönde işler.
İlgili 28 soru bulundu
2 Dakika Kuralı Nedir? 2 dakika kuralı, ertelemeyi ortadan kaldırmayı ve insanların küçük görevleri tamamlamasına yardımcı olmayı amaçlar. Bir eylemi 2 dakika veya daha kısa sürede yapabiliyorsanız o anda yapın ve geciktirmeyin.
5 saat kuralı oldukça basit bir yaklaşıma sahiptir. Her gün 1 saatinizi öğrenmek istediğiniz konuya ayırın hafta içi günlerini baz alırsak bu da haftada 5 saatlik bir süre demektir.
72 kuralı olarak bilinen pratik kural paranızın kaç yıl sonra iki katına çıkacağını bulmak için işe yarar. Bunun için 72 sayısını, yüzde kısmını hesaba katmadan faiz oranına bölmeniz yeterli. Örneğin %15 faiz oranı ile paramızın kaç katına çıkacağını bulmak için 72 / 15 = 4,8 yıl olarak bulabiliyoruz.
Bu kurala göre, hayatın %10'u başımıza gelen hadiselerden meydana gelir; mesela bir hata yapmak, uçuşun ertelenmesi veya yoğun trafik nedeniyle işe geç kalmak gibi. Geriye kalan %90 ise, bu %10'a nasıl karşılık verdiğimize göre farklılık gösterir.
Malcolm Gladwell'e göre; temel olarak bir konuda uzman olabilmek için toplamda 10 bin saat o konu üzerinde çalışılması gerekmektedir. Buna göre bir konu için yıllarınızı ve önemli oranda vaktinizi harcamadan başarıya ulaşmanız mümkün olmamaktadır.
“Beyin faaliyetlerinin tümünün bir sonucu olan dikkatin sınav boyunca sürdürülebilmesi için yarım saatte bir 30 saniye gözlerimizi kapayıp, arkamıza yaslayarak derin bir nefes çekmeli ve kendimizi sınav ortamından uzaklaştırmalıyız.
Üç saniye kuralı basketbolda bir kuraldır. Basketbolda boyalı bölge adı verilen dikdörtgen şeklindeki bölgede üç saniyeden fazla durulmamasını gerektiren kuraldır.
6 saniye kuralının en son 2009 yılında Galatasaray ile Sivasspor arasında oynanan bir maçta uygulandığı ortaya çıktı. ÇOK KONUŞULAN 6 SANİYE KURALI NEDİR? Genellikle skor avantajını elinde tutan takımın kalecileri degaj atışını hemen kullanmazlar.
Bu kuralı bulan kişinin Abraham Hicks ve şöyle söylüyor. Diyor ki: “Bir şeyi odaklandığın süre boyunca eğer on yedi saniye odaklanırsanız hayatınızda onu kendinize doğru çekersiniz.”
Basit ama etkili bir kural ile hem kendi yaşamını değiştiren hem de binlerce kişiye aynısını yapmaları için ilham veren Mel Robbins, uluslararası çoksatan kitabı 5 Saniye Kuralı ile şimdi sizin yaşamınıza dokunacak.
Bir yemek yere düştüğünde, ilk beş saniye içerisinde onu kaldırmanın hijyen bakımından yeterli olduğuna dair yaygın bir görüş var. Ancak bu yanlış bir düşünce çünkü mikroplar çok kısa sürede de yemeklere yapışabiliyor.
Fırçanızı ve yüzünüzü ıslatın ve fırça başına bir yüz yıkama jeli uygulayın. Yavaşça cildinizi temizleyerek sakallarınıza masaj yapın. Fırça yüzünüzde hareket ederken her 20 saniyede titreşim özelliğini artıran, 3 dereceden oluşan titreşim işlevinin kullanacak ve 60 saniye sonra yüzünüz tamamen arınmış olacak.
Büyük ihtimalle bu kuralı duymayan kalmamıştır ama yine de ne olduğunu açıklayarak başlamış olalım: 5 saniye kuralı, "yere düşen yiyecekleri 5 saniye içinde yerden aldığınız sürece onları yemeniz güvenlidir" der.
24 saat kuralı olarak adlandırılan bu kurala göre beğendiğiniz şeyi almadan önce onu gerçekten almalı mısınız diye 24 saat düşünmeniz gerekli. Bu 24 saat boyunca kendinizi ihtiyacınız olduğuna ikna ederseniz ürünü almalı, olmadığına ikna ederseniz de satın almamalısınız.
Bu kuralı basitçe kavramak için yatmadan 6 saat önce kafein kullanmamak ve uyumadan yarım saat önce teknolojik aletlerden uzak durmak noktalarını takip edebilirsiniz.
Bu kavramı Gölcük Depremi ile birlikte öğrendik. Sonra yine 'öğretici' büyük depremler yaşadık. Depremde ilk 72 saat 'altın saatler' olarak nitelendiriliyor. Bir insan enkaz altında kalmışsa en yüksek direnci ilk 72 saatte gösterebiliyor.
Sarsıntı durduğunda, etrafınıza bakarak çevreniz ve kendi emniyetinizden emin olduktan sonra binayı terk edin. Deprem sonrası ilk 72 saatte, yardım ekipleri size ulaşana kadar acil ihtiyaçlarınızı ve değerli evraklarınızı saklayabileceğiniz bir afet ve acil durum çantası hazırlayın.
Depremde ilk 72 saat, enkaz altında kalan depremzedelerin kurtarılması için çok önemlidir. Bu süre zarfında, çöken binaların altında kalan insanların hayatta kalma şansı en yüksek düzeydedir. İlk 72 saatten sonra hayatta kalma oranları maalesef hızla düşmektedir.
Deprem Sonrası İlk Kaç Saat Önemli? Uluslararası otoriteler tarafından kabul gören ilk 72 saat, birey olarak yardım almaksızın kendi başınıza hayatta kalmanız gereken süre olarak bildirilir. Yerel/ulusal/uluslararası kaynaklarca kabul edilen ilk 72 saat, afetzedeler için son derece önemlidir.
10000/8 = 1250 denklemi üzerinden yapılan hesaplamada 10.000 saat kuralına uygun bir şekilde çalışmak isteyen kişilerin 10.000 saati yaklaşık 1250 gün içerisinde tamamlayacağını söylemek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri