20 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı? Hamileliğin ilk 13 haftasında ortalama 1-3 kilo alan anne adayları, 14. haftadan itibaren 26. haftaya kadar ayda ortalama 1 kilo alırlar. Bu nedenle hamileliğinin 20. haftasına gelen bir anne adayının hamileliğin başlangıcından bu yana 5 kilo alması beklenmektedir.
5. ayın içerisinde olan annemizin o ay içerisinde haftada yarım kilodan toplamda 2 kilo alması beklenir. Annemiz 20 haftalık gebeliğin sonunda gebeliğin başından beri ortalama olarak toplamda 4,5 kilo civarında kilo almış olmalıdır. Hamilelik boyunca toplam kilo alımı ortalama 11 – 14 kilo aralığında olmalıdır.
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.
Annenin kilosundaki değişiklik hem kendi kilosunun artması hem de bebeğin her geçen gün ağırlaşması ile gerçekleşmektedir. 21 haftalık gebelikte anne ortalama olarak 4 ile 6 kilo arasında almış olmaktadır. Hamilelik boyunca annenin dengeli kilo almaya dikkat etmesi sağlığı için oldukça önemlidir.
22 Haftalık Gebelikte Kaç Kilo Alınmalı? 22 haftalık gebelikte anne gebeliğinin başından itibaren toplamda 5-6 kilo almış olmalıdır. Anne gebelik boyunca mutlaka kilo alacaktır ve kilo alması sağlıklıdır. Ancak bu kilo alışının dengeli bir şekilde ilerlemesi annenin sağlığı için önemlidir.
İlgili 15 soru bulundu
Üç aylık dönemlerde ortalama kilo artışı nasıl olmalıdır? - 1'inci Trimester: Toplam 900 gram – 1.8 kilogram. - 2'nci Trimester: 4-6 ay arasında 500 gram/hafta olmak üzere toplam 5-6 kilogram. - 3'üncü Trimester: Yaklaşık 500 gram/hafta üzerinden toplam 3-5 kilogram.
Gebelikte ne kadar kilo alınır sorusunun cevabı hamilelik süreci boyunca değişir. Genellikle ilk kilo alımları hamileliğin 3. Ayında başlar. İlk üç ay içinde 1-2 kilo alımı olmaktayken 3. ayda toplam 3.5 – 4.5 kilo alınmış olduğu gözlemlenebilir.
23 haftalık hamilelikte anne adayları genelde olarak 5,5-6,8 kg arasında kilo almaktadır. Bu kilo alımı her kadına göre değişiklik göstermektedir. Eğer bu kilodan az veya fazla aldıysanız doktorunuza başvurarak bir problem olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
21 Haftalık Bebek
Cenin gelişiminin hızlandığı bu dönemde bebeğiniz ortalama olarak 27 cm uzunluğuna ulaşır. Ağırlığı ise 400 gram civarında seyreder.
23. hafta gebelikte annenin kaç kilo olması beklenir? 23. haftaya ulaşmış olan anne adayının 5,5-7 kilogram alması normaldir.
Anne adaylarının aldığı hamilelik kiloları, aylar ilerledikçe artış gösterebilir. Genelde ilk 12 haftanın yani ilk üç ay sonunda anne adayı bir ya da iki kilo alabilir ve bu dönemden sonra da gebeliğin sonuna kadar her hafta 500 gr almaya devam edebilir.
1-2 yaş arasındaki sağlıklı bir bebek, haftada 50 gram kilo alır ve ikinci yaş sonunda doğum ağırlığının dört katına ulaşır. 2-3 yaş döneminde; Bebeklerde iki yaşından sonra boy uzunluğu ve vücut ağırlığındaki artış yavaşlar. Bu artış, ergenlik dönemine kadar belli bir oranda devam eder.
Gebeliğin 3. trimesterinde yani Gebeliğin 7., 8. ve 9. Aylarında bebeğin kilosundaki artışın giderek arttığı gözlemlenebilir. Yani hamileliğin son 3 ayında bebeğin kilosu artmaya başlayacaktır. Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür.
Bebekler anne karnındaki zamanının bir kısmını uyuyarak geçirir. Uyku süresi 20 dakika ila 2 saat arasında olabilir. Bebek uyanık olduğu zaman diliminde günde ortalama 150-200 defa hareket eder. Fakat bu hareketlerin hepsi anne adayı tarafından hissedilmez.
20 haftalık gebelik döneminde, bebeğin boyu yaklaşık olarak 20 cm civarındadır. 20 haftalık bebek hareketlerini anne adayı net bir şekilde hisseder. Karın içindeki boşluk uygunsa, bebek takla atabilir veya bacaklarıyla annesini uyarabilir.
20 hafta hamilelik şu şekilde hesaplanır. 20 hafta – 2 hafta= 18 hafta hamilelik etmektedir. Yani 4 ay 2 haftalık hamilelik dönemidir. Bu da 4,5 aylık gebeliktir.
Saç ve kaşlar belirgin şekilde çıkmaya başlamıştır. Bebek anne karnında rahatlıkla hareket edebilir, dönebilir ve tekme atabilir. Bebeğin kalp atış hızı ise dakikada 120-160 civarındadır.
24. hafta, gebeliğin altıncı ayına denk gelmektedir. Gebelikler aylarına göre; birinci, ikinci ve üçüncü trimester olarak üç gruba ayrılır. Bu gruplamaya göre 24 haftalık gebelik ikinci trimesterin sonuna denk gelmektedir.
21 haftalık gebelikte bebek nerede durur? Anne karnında bebeğin güvenli bir şekilde büyümesini sürdürdüğü rahim, hamileliğin 21. haftasında orta karın seviyesine kadar gelir. Rahim, 20. haftadan önce göbek deliğinin altındadır.
22 haftalık hamile bir kadında bu haftaya kadar yaklaşık olarak 5-6 kilo kadar kilo artışının olmuş olması beklenir. Tabii ki bu durum annenin gebelik öncesindeki kilosu ile de ilişkilidir.
Bebekler 30 haftadan sonra kaç kilo alır? Anne karnındaki her bebeğin aldığı kilo miktarı farklılık gösterebilir. 30. haftada 1,3 kilogram olan bebeğin kilosu ortalama olarak 31. haftada 1,45 kilogram, 32. haftada 1,6 kilogram, 33. haftada 1,85 kilogram, 34. haftada ise 2 kilogramın biraz üzerinde olur.
C vitamini, potasyum ve B6 vitamini bakımından şifalı olan muz, hamilelik döneminde tüketildiği zaman anne karnındaki bebeğin kilo almasına yardımcı olur.
Fasulye, balık, yağsız et tüketimi aşırı kilo almayı engellediği gibi hipertansiyon hem de gebelik zehirlenmesi riskini azaltmaktadır. Hamilelikte tüketilen bazı gıdalar aşırı kilo alımına, bebeğin zayıf doğmasına, erken doğuma, sakat doğuma hatta düşük yapmaya bile neden olabilmektedir.
Doğum sonrası kilo verme düzeni nasıl oluşur? Doğumdan sonra bebekle ve su kaybıyla beraber yaklaşık 8 kilo kaybedilir. Gebelik döneminde 12,5 kg alan bir anne, doğumdan iki hafta sonra gebelik öncesi kilosuna göre yaklaşık 4-4,5 kg daha fazladır. Daha sonra doğum sonrası 6. aya kadar 2,5 kg daha verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri