Achor'a göre, “Değişime giden yolu kapatan engelleri sadece 20 saniye kadar kısaltmak, yeni bir alışkanlık oluşturmak için yeterlidir.” Bu basit kural, hem olumlu hem de olumsuz yönde işler.
10 SANİYE KURALI NEDİR
Yani ihtiyacınız olmayan sadece bir istek ya da bütçenizde yeri olmayan bir satın alma ise, ürünü yerine bırakın. Eğer bu satın alma sizin için ihtiyaç ya da gerçek bir istek ise ve bütçede yeri var ise alın ve güle güle kullanın.
O telefona sahip olduğunuzu 3 gün boyunca sabah uyanır uyanmaz ve akşam uykuya dalmadan önce 17 saniye boyunca, tüm detayları ile hayal edin. 3 günün sonunda ise o telefona sahip gibi duygunuzu dengeleyin. Göreceksiniz ki 3 gün boyunca toplamda harcayacağınız 102 saniye o telefona sahip olmanızı sağlayacak.
Üç saniye kuralı basketbolda bir kuraldır. Basketbolda boyalı bölge adı verilen dikdörtgen şeklindeki bölgede üç saniyeden fazla durulmamasını gerektiren kuraldır.
Büyük ihtimalle bu kuralı duymayan kalmamıştır ama yine de ne olduğunu açıklayarak başlamış olalım: 5 saniye kuralı, "yere düşen yiyecekleri 5 saniye içinde yerden aldığınız sürece onları yemeniz güvenlidir" der.
İlgili 16 soru bulundu
Dr. Şenay Yılmaz, uykusuzluğun en çok masa başı çalışanları (Bilgisayar karşısında) etkilediğini belirterek, bu nedenle masa başı çalışanların 20-20-20 kuralına göre gözlerini dinlendirmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bu kuralı her 20 dakikada bir 20 saniye 20 metre uzağa bakmak olarak tanımlayan Dr.
Uyanma saatini 21 günlük süre boyunca bir önceki günden on beş dakika ya da yarım saat erken olarak ayarlayarak, kendini istediğin saatte uyanmaya programlayabilirsin. Benzer şekilde egzersiz ya da çalışma rutini oluşturmak için de 21 gün kuralından yararlanabilirsin.
6 saniye kuralının en son 2009 yılında Galatasaray ile Sivasspor arasında oynanan bir maçta uygulandığı ortaya çıktı. ÇOK KONUŞULAN 6 SANİYE KURALI NEDİR? Genellikle skor avantajını elinde tutan takımın kalecileri degaj atışını hemen kullanmazlar.
Bu kuralı bulan kişinin Abraham Hicks ve şöyle söylüyor. Diyor ki: “Bir şeyi odaklandığın süre boyunca eğer on yedi saniye odaklanırsanız hayatınızda onu kendinize doğru çekersiniz.”
“Beyin faaliyetlerinin tümünün bir sonucu olan dikkatin sınav boyunca sürdürülebilmesi için yarım saatte bir 30 saniye gözlerimizi kapayıp, arkamıza yaslayarak derin bir nefes çekmeli ve kendimizi sınav ortamından uzaklaştırmalıyız.
Bir yemek yere düştüğünde, ilk beş saniye içerisinde onu kaldırmanın hijyen bakımından yeterli olduğuna dair yaygın bir görüş var. Ancak bu yanlış bir düşünce çünkü mikroplar çok kısa sürede de yemeklere yapışabiliyor.
Basit ama etkili bir kural ile hem kendi yaşamını değiştiren hem de binlerce kişiye aynısını yapmaları için ilham veren Mel Robbins, uluslararası çoksatan kitabı 5 Saniye Kuralı ile şimdi sizin yaşamınıza dokunacak.
Fırçanızı ve yüzünüzü ıslatın ve fırça başına bir yüz yıkama jeli uygulayın. Yavaşça cildinizi temizleyerek sakallarınıza masaj yapın. Fırça yüzünüzde hareket ederken her 20 saniyede titreşim özelliğini artıran, 3 dereceden oluşan titreşim işlevinin kullanacak ve 60 saniye sonra yüzünüz tamamen arınmış olacak.
6 saniye kuralı, FIFA'nın kalecilerin topu elinde tutup zaman geçirmelerini önlemek için 1998 yılında getirildi. Kurala göre; topu elle tutan kaleci topu 6 saniye içinde oyuna sokmak zorundadır. Aksi halde endirekt serbest vuruş verilir.
Top oyuna sokulurken , top geri sahadaki bir oyuncuya temas ettiğinde ya da legal olarak geri sahadaki bir oyuncu topa temas ettiğinde ve topu oyuna sokan oyuncunun takımı geri sahasında topu kontrol etmeyi sürdürürken bu takım 8 saniye içinde topun ön sahaya gitmesine neden olmalıdır. 8 saniye ihlali olduğunda şut ...
Hedeflerinize Ulaşmanın Basit Yolu: 5 Dakika Kuralı
Bir oturuşta 1 saat okumak ya da bir haftada bir kitabı bitirmek gibi mesela. Bunun yerine kendinize sadece 5 dakika kitap okuma hedefi koyun. Böylelikle başlamanız çok daha kolay olacak ve hatta zaman geçtikçe o 5 dakika siz farkında olmadan uzayacak.
OYUNDAKİ SÜRE UYGULAMALARI
(3 Saniye kuralı). Bu sürede de her iki oyuncudan biri bölgeye girmemiş ise oyun ve süre durdurulur.
Yiyecek yere düştükten sonra hemen al, üfle, ye. Bir şey olmaz, 5 saniye geçmeden bakteriler yiyeceğe bulaşamaz. Bir yiyecek yere düştükten sonra 2-3 saniye içerisinde alıp yersen sorun olmaz, o kadar kısa sürede bakteriler bulaşamaz.
Bu kurala göre yapmanız gereken şudur: Trafiktesin ve önündeki araç bir ağacın ya da herhangi büyük bir cismin yanından geçiyor. Sen de de tam o noktada 88, 89 şeklinde 2 saniye saymalısın. Öndeki aracın geçtiği noktaya 2 saniyeden önce gelmediysen takip mesafeni koruyorsun demektir.
Basketbol topunun belirli alan içerisinde üç saniyede elden çıkarılması anlamına gelmektedir. Basketbolcular bu kurala çok dikkat ederek hareket etmektedir. Her 3 saniyede elden çıkmayan top rakip takıma hücum şansı demektir.
24 saniye kuralı ne zaman geldi? Basketbolda 30 saniye kuralı ne zaman kalktı! 30 saniye kuralı, 24 saniyeye 2000 yılında geçti.
Ama zaman içinde tamamen unutulan bu kural, hemen her ligde çok nadir çalınıyor. Kuralın uygulandığı en son hatırlanan örnek, 2015 yılında Liverpool ile Bordeaux arasında oynanan Avrupa Ligi maçında İngiliz ekibi aleyhine çalındı. Topu elinde 22 saniye tutan Mignolet, rakibin çift vuruş kazanmasına neden oldu.
Genel olarak alışkanlığın bırakılmasındaki zorluk alışkanlık nedeniyle beynin salgıladığı dopamin miktarıyla doğru orantılıdır. En etkili yöntem azaltarak bırakmaktır. Araştırmalara göre bir şeye alışmak ya da bırakmak yaklaşık 20 ile 100 gün arası sürer.
Spiker Ece Üner, konuk olduğu Aslı Şafak'ın 'İşin Aslı' programında "Psikolojide bir kural varmış: 3 dakikadan fazla bir kavga uzuyorsa ve birisi meseleyi uzatıyorsa o seninle ilgili bir problem değildir. O, onunla ilgili problemmiş. Bunu anladığın andan itibaren zaten aydınlanıyorsun.
Uzmanlara göre, bir alışkanlığı bırakmak ya da yeni bir alışkanlık geliştirmek yaklaşık 21 gün alır. (Bu sürenin 18-254 gün arasında değiştiğini, ortalama 66 gün aldığını bildiren çalışmalar da vardır.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri