Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

2013 2014 Fenerbahçe neden Şampiyonlar Ligi'ne gidemedi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 2013 2014 Fenerbahçe neden Şampiyonlar Ligi'ne gidemedi?

2 şampiyonlukta UEFA kararıyla Şampiyonlar Ligi'ne gidemedi Fenerbahçe, 2013-2014 sezonunda play-off turunda elenmesinin hemen ardından, UEFA'dan "2 yıl Avrupa kupalarından men" cezası aldı. Fenerbahçe, bu ceza sebebiyle bir sonraki sezon Türkiye şampiyonu olsa da Şampiyonlar Ligi'ne katılamadı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Fenerbahçe neden Uefa'ya gitmedi?

Açıklamanın devamında "Türkiye Futbol Federasyonu'nun yani ülkemizin maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesine karar verilmiştir." denildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Fenerbahçe neden 2 yıl ceza aldı?

Türk futbol tarihinin en büyük skandallarından birisidir. 2010-11 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig'in bazı müsabakalarında şike yapıldığı ve teşvik primi verildiği iddiası üzerine başlatılmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Fenerbahçe Kaç senedir şampiyonlar ligine gidemiyor?

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hasreti ise 13 sezona çıktı. Sarı lacivertliler en son 2008-09 sezonunda Devler Ligi'nde mücadele etmişti. Arsenal, Dinamo Kiev ve Arsenal ile aynı grupta yer alan Fenerbahçe, grubu 2 beraberlik 4 mağlubiyetle son sırada tamamlamıştı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Fenerbahçe neden Konferans Ligi'ne gidiyor?

Sarı-lacivertlilerin finalde Başakşehir'i mağlup etmesi halinde Adana Demirspor Konferans Ligi'ne gitmeye hak kazanacak. Medipol Başakşehir ise finalden zaferle ayrılması halinde Konferans Ligi'ne gidecek. Sarı-lacivertliler, UEFA Konferans Ligi'ne ikinci eleme turundan katılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beinsports.com.tr

Ve İstanbul'a indi !! Açıklama geldi Fenerbahçe'den..

İlgili 19 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Fenerbahçe 2011 de şampiyonlar ligine neden gidemedi?

2 şampiyonlukta UEFA kararıyla Şampiyonlar Ligi'ne gidemedi

Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu şampiyon tamamlayan sarı-lacivertliler, 2011-2012 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde etmesine rağmen "şike soruşturması" sebebiyle Avrupa'ya gönderilmedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Fenerbahçe kaç kez çeyrek finale çıktı?

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 6 kez mücadele etti. 3 kez dördüncü, 2 kez üçüncü ve 1 kez grubunu ikinci sırada bitiren Fenerbahçe, 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 90min.com

Ülke puanına en çok katkı yapan takım hangisi?

Türkiye'de son 5 sezonda ülke puanına en fazla katkı 34 puanla Başakşehir'den geldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan takım?

23 sezonda Manchester United(İNG) 19, Porto(POR) 19, Barcelona(İSP) 19, Real Madrid(İSP) 19, Bayern Münih(ALM) 18, Milan(İTA) 17 ve Arsenal(İNG) 17 kez ile gruplara en çok katılan takımlardır. Arsenal, 1998-99 sezonundan beri toplam 17 kez aralıksız katılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Fenerbahçe kaç yıl üst üste şampiyon oldu?

Ligde en çok şampiyon olan takım durumuna gelen Fenerbahçe, son 4 sezondaki 3 şampiyonluğun sahibi oldu. 2003-2004 ve 2004-2005 sezonlarında üst üste iki şampiyonluk elde eden sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda Galatasaray'a kaptırdığı şampiyonluğun ardından 2006-2007'de tekrar ipi göğüsledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tff.org

Fener 5 yıldız aldı mı?

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, sarı-lacivertli kulübün 5 yıldızlı armasını resmen tescillediklerini açıkladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

UEFA Fenerbahçe 5 yıldız kabul etti mi?

TFF, UEFA'YA 3 YILDIZLI ARMAYI GÖNDERDİ

Fenerbahçe'nin sahaya 5 yıldızlı forma ile çıkma konusunda TFF'den ya da UEFA'dan görüş almadığı öğrenildi. Federasyon kaynakları ise UEFA'ya sarı lacivertlilerin 3 yıldızlı armasını gönderdiklerinin altını çizdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Fenerbahçe 5yıldız mı?

Fenerbahçe'nin 1959 yılından önceki kupalarının da sayılması için TFF'ye yaptığı başvuru için yanıt bekleyen kulüp başkanı Ali Koç, Fenerbahçe'nin sosyal medya hesaplarından 5 yıldızlı logoyu profil fotoğrafı yaptı, ancak Fenerbahçe'nin 5 yıldızlı logosunun bir resmiyeti bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberler.com

Fenerbahçe neden men yedi?

Ceza haberini, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi Hasan Doğan duyurdu. İstanbul Anadolu başsavcılığı tarafından Fenerbahçelilere giden tebligatlarda cezaların 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat'tan verildiği görülüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diken.com.tr

UEFA'da neden Türk takımı yok?

Türkiye, UEFA Ülkeler Sıralaması'nda sezonu 12. sırada tamamladı. Bununla birlikte Türkiye 2024-2025 sezonunda Süper Lig'den Avrupa'ya 5 takım gönderecek. Türkiye'den bu sene UEFA Avrupa Ligi'ne ülkenin toplam puanının yetmemesi sebebiyle hiçbir takım gitmiyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orduyorum.com

Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmek için ne gerekli?

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım için ilk 10'a girmek şart. Kupa 1'in şampiyonu, kendi liginde Devler Ligi bileti alırsa, '11. ülkenin şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılır' kuralı 2024'te kaldırılıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: transfermarkt.com.tr

1 galibiyet kaç ülke puanı?

Ülke katsayıları

Bir ülkeden o sene UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi ve Konferans Ligi'ne kaç takım katılmışsa, onların topladığı puanlar toplanır ve Avrupa kupalarına katılan takım sayısına bölünür. Bu puanlama ülke takımları için şu şekildedir: Elemelerde; Galibiyet: 1 puan.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Avrupa'da en çok puan toplayan Türk takımı hangisi?

Sarı kırmızılılar, çıktığı 306 Avrupa maçında 407 puan toplamayı başardılar. Aslan'ın 108 galibiyet, 83 beraberlik ve 115 mağlubiyeti bulunuyor. Listenin ikinci sırasında yer alan Fenerbahçe ise 256 Avrupa maçında 347 puan aldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: transfermarkt.com.tr

Şampiyonlar Ligi kaç Türk takımı?

Futbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'ne şimdiye kadar Türkiye'den 6 takım katıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Türkiye'nin en iyi takım kim?

2022 YILININ EN İYİ TAKIMI

Fenerbahçe, 2022 yılında Süper Lig'in en iyi takımı unvanını elde etti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Galatasaray dünyanın en iyi kaçıncı takımı?

Türkiye'den en iyi dereceyi elde eden Galatasaray, 46. sırada kendine yer buldu. Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2021 yılındaki ulusal ve uluslararası organizasyonlarda oynanan maçları baz alarak hazırladığı ”Dünyanın En İyi Futbol Takımları” sıralamasını açıkladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medyascope.tv

Türkiye'de en değerli takım hangisi?

Cimbom, son transferleriyle yeni bir rekorun sahibi oldu. 215.98 milyon Euro kadro değerine sahip Galatasaray'ı, 179.8 milyon Euro ile Fenerbahçe izlerken, Beşiktaş 99.3 milyon Euro ile üçüncü, Trabzonspor 94.78 milyon Euro ile dördüncü sırada yer aldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Fenerbahçe 7 0 kime yenildi?

Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerinin futbol takımları arasında oynanan ve Galatasaray'ın en farklı şekilde, 7-0'lık skorla, kazandığı maç. 12 Şubat 1911 tarihinde oynanan maçta gollerin dördünü Celal İbrahim atarken, iki gol Emin Bülent'ten, bir gol ise İdris'ten gelmişti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Fenerbahçe 28 şampiyonluk kabul edildi mi?

Süper Lig, 2. Fenerbahçe, 1924 yılından beri düzenlenen Türkiye Ligi şampiyonalarında toplamda 28 şampiyonluk ile en çok şampiyon olan Türk futbol takımıdır. Süper Lig'de 19 kez, Millî Küme'de 6, Türkiye Futbol Şampiyonası'nda ise 3 kez birinci olarak tamamlamıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

2008 Fenerbahçe kime elendi?

Fenerbahçe 2007-2008 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 1. turda yer aldığı (G) Grubu'nu 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle 11 puanla 2. sırada tamamlayarak 2. tura yükseldi. İkinci turda İspanya'nın Sevilla takımını geçen sarı-lacivertliler, çeyrek finale yükseldiği "Devler Ligi"nde Chelsea'ye karşı elendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: beinsports.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT