(Ocak 2013- Temmuz 2023) 7/1 kıdem araştırma görevlisinin maaşı 31 bin 763 lira oldu. Araştırma görevlisinin asgari ücrete oranı ise 2,8 olacak.
Akademisyen maaşı ne kadar? 6 aylık enflasyon farkı yüzde 17,55 oldu. 6 aylık enflasyon oranı göz önüne alındığında, 2023 Temmuz zammı ile birlikte akademisyen maaşı 23 bin 398 TL oldu.
Araştırma görevlisi maaşlarına enflasyonun yanı sıra seyyanen zam yapılacak.
50-d araştırma görevlileri lisansüstü eğitimleri tamamlanana kadar çoğunlukla 1 (bir) yıllığına atanır. Bu süre azami eğitim süresini aşmamak kaydıyla her defasında yenilenir.
Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..
İlgili 42 soru bulundu
Yaz ve yarı yıl tatillerinde yapılan öğretim için verilecek ek ders ücretinin hesabında ders yükü dikkate alınmaz. Doktoralarını tamamlayan Araştırma Görevlileri 10 saate kadar ek ders ücreti alabilir.
D kategorisi araştırma görevlilerinin haftada 10 saat, E kategorisi araştırma görevlilerinin ise haftada 5 saat görev yapması beklenir.
Araştırma görevlileri hem özel üniversitelerde hem de devlet üniversitelerinde çalışabilmektedir. Aylık kazançları, çalıştıkları kuruma ve kıdemlerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
(Ocak 2013- Temmuz 2023)
7/1 kıdem araştırma görevlisinin maaşı 31 bin 763 lira oldu. Araştırma görevlisinin asgari ücrete oranı ise 2,8 olacak.
Devlet üniversitelerde görevli öğretim elemanlarının maaşlarında 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yüzde 17,55 oranında ve 15 Temmuz'da da geçerli olmak üzere 8.077 TL seyyanen zam yapıldı.
Öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlere geliştirme ödeneğinin, yarı oran yerine 10 puan artışla %60 oranında ödenmesini sağladık. Bu kazanımla öğretim görevlisi kadrolarında bulunan akademisyenlerimize geliştirme ödeneği üzerinden ilave ücret artışı sağlamış olduk.
Çok uzun yıllardan bu yana gelen uygulamada üniversitelere mülga 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde ihdas edilen Araştırma Görevlisi kadrolarının derece aralıkları 4-7 arasında olmuştur.
Öğretim Elemanı: Akademik personele verilen genel isimlendirmedir.Bir araştırma görevlisi de bir profesör de öğretim elemanı olarak adlandırılır. Öğretim Üyesi:Yüksek lisansın ardından doktorasını tamamlamış kişiler, yani doçent ve profesör kadrosunda olan kişiler öğretim üyesi olarak isimlendirilir.
Akademisyen Olmak İçin Gerekenler
Bilimsel araştırma yapmayı seven, okumaktan, fikir geliştirmekten, bilimsel gelişmeleri yakından takip etmekten hoşlanan, dinlemeyi ve konuşmayı seven, yüksek not ortalamasına sahip lisans mezunları; ALES ile yüksek eğitimlerine devam ederek akademisyenlik yoluna adım atabilirler.
Bilindiği gibi, 2547 sayılı kanunun 50/d maddesine göre atanmış araştırma görevlilerinin süreleri yüksek lisans için 3 yıl, doktora için 6 yıldır. Atamalar başarı durumuna göre birer yıllık dönemler halinde yapılır.
Bunlara ek olarak araştırma görevlisi yaş sınırı da 35'tir. Yani başvuru yapabilmeniz için 35 yaşını doldurmamış olmalısınız. Biraz da araştırma görevlisinin sorumluluklarından bahsedelim. Bunlara dikkat ederek kendinizi alanınızda geliştirebilirsiniz.
Bunlar, özel kanunlarla belirlenen görevler ve telif hakları hariç olmak üzere, yükseköğretim kurumlarından başka yerlerde ücretli veya ücretsiz, resmi veya özel başkaca herhangi bir iş göremezler, ek görev alamazlar, serbest meslek icra edemezler.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı.
“j) Araştırma görevlileri: Harp okullarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı olan ve yetkili organlarca verilen diğer görevleri yapan öğretim elemanlarıdır.”
İşte YÖK'ün cevabı Yükseköğretim Kurulu doktorasını tamamlayan araştırma görevlilerinin istekleri halinde haftalık 12 saati aşmamak kaydıyla ders verebileceklerini kararlaştırdı.
Bu kapsamda, kamu görevlilerinin maaşlarında net 8 bin 77 lira artış yapılmasına ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine TBMM'de başlanacak. Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek.
Asistanlar ortalama olarak 13.500 TL ile 30.000 TL arasında değişen rakamlarda maaş alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri