2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında verilen derslerin Bütünleme sınavları, sınav takviminde belirtildiği şekli ile online ve yüz yüze olarak 03-09 Temmuz 2023 tarihleri arasında OİS üzerinden tamamlanacaktır.
2023 ATA-AÖF BÜTÜNLEME SINAVLARI NE ZAMAN? Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi akademik takvimine göre; bütünleme sınavları 15-18 Haziran tarihleri arasında organize edilecek.
Bütünleme Sınavı Ne Zaman Olur? Bütünleme sınavı vize ve final haftası bittikten sonra yapılır. Final haftası bitince notlar açıklanır ve notların sisteme girilmesinin ardından bütünleme sınavı süreci başlar. Bütünleme sınavının tarihleriyle saatleri önceden ilan edilir ve öğrenciler o gün sınav yerinde olurlar.
AÖF'te tek ders, telafi veya bütünleme sınavı bulunmamaktadır. Bunun yerine öğrenciler yaz okullarını katılır. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yaz okulu sınavları 19 Ağustos'ta yapılacak. Kayıt işlemleri ise 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek.
ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVLARI ONLİNE MI, YÜZ YÜZE Mİ OLACAK? ATA AÖF bahar yarıyılı bütünleme sınavları çevrimiçi (online) olarak yapılacak.
İlgili 19 soru bulundu
Sınavlar, her bir ders için her yarıyılda en az bir ara sınav, bir bitirme sınavı ve bir bütünleme sınavı (bitirme sınavının telafisi) olmak üzere yüz yüze gözetimli olarak yapılır. Sınavlarda uygulanacak kurallar, Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile belirlenir ve öğrencilere duyurulur.
BÜT sınavına giriş yapabilmek için öncelikle öğrencilerin zayıf notu olması gerekiyor. Herhangi bir dersten zayıf almış öğrenci için bu sınav sistemi oluşturuluyor. BÜT sınavları okul dönemlerinin kapatılmasıyla birlikte yapılıyor. Özellikle tatil zamanlarında yapılan bir sınav türüdür.
Bütünleme sınavında 100 üzerinden en az 45 puan almak zorunludur. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu notu yerine geçer. Öğrencilerin bütünleme sınavlarından başarılı olabilmeleri için her dersin bütünleme sınavı notunun en az CC harf notu olması zorunludur.
Yani bütünleme sınavı ikinci bir final sınavıdır. Final sınavı notunuz silinir ve bütünleme sınavından aldığınız not yazılır. Dersten kalan öğrenciler ve final sınavına giremeyip mazeretini belgeleyememiş öğrenciler girebilir.
Bütünleme sınavına, Yeterlik Sınavına girme koşullarını sağladığı halde giremeyen ve girdiği halde başarısız olan öğrenciler alınır. olan başarı kuralları, bütünleme sınavlarında da uygulanır. Bütünleme sınavı sonunda oluşan harf notu için dönem sonu sınavı sonucunda girilen harf notu aralıkları kullanılır.
ATA AÖF bütünleme sınavları online olarak internet üzerinden düzenleniyor. Sorumlu olunan sınavlara saat 10:00 ile 23:00 saatleri arasında giriş yapılabiliyor.
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemindeki derslerinizin Bütünleme (Telafi) sınavları 8-9-10 Temmuz 2023 tarihlerinde https://esinav.istanbul.edu.tr/ adresinden gerçekleştirilecektir.
ATA AÖF tarafından yapılan duyuruda ATA AÖF bütünleme sınav sonuçları erişiminin 10 Nisan'da adayların kullanımına açıldığı bildirildi.
Buna göre Örgün Eğitimde 2022-2023 Bahar Yarıyılı Yarıyıl sonu (final) ve Bütünleme sınavları da çevrim içi olarak yapılacak.
Bütünleme Sınavı'na giren öğrencinin Dönem Sonu Sınav notu geçersiz olur.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
Bu yılki ATA AÖF bütünleme sınavı tarihi belli oldu. Öğrenciler ise arayışa geçti. Bütünleme sınavı da yarıyıl sonu sınavı gibi il sınav merkezlerinde yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Bu sınavdan alınan puan yarıyıl sonu sınav notunun yerine geçer ve dönem sonu not ortalamasını %70 oranında etkiler.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Dersten geçer not alan ve başarılı sayılan öğrenciler bütünleme sınavına katılamazlar. bulunmaktadır. bütünlemeye giremezsiniz. almadığınız sürece bütünleme sınavına giremezsiniz.
Genelde büt finalden daha kolay oluyor ama hocaların vicdanına bağlı, zor da gelebilir. Bu arada 55 almak çok zor değil finalde, yaparsın. Kurul cikmislarina ve geçen seneki final çıkmışlara bak.
Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda final notunuz geçerli olur.
Telafi(Bütünleme)sınavı için öğrencilerin başvuru yapmasına gerek yoktur, başarısız(FF) ve koşullu başarılı(DD, DC) dersler için öğrenciler telafi(bütünleme) sınavına girebilir.
Bütünleme sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilirsiniz. DD ve DC harf notunu alan öğrencilerimizin bütünleme sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır; ancak FF alan öğrencilerimizin ilgili dersten başarılı olabilmesi için bütünleme sınavına girme zorunluluğu bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri