Kalan diğer tüm sınıfların ücreti ise aynıdır. B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M sınıfı ehliyet almak isteyen kişilerin 4.154,70 TL harç bedeli, 624 TL değerli kağıt bedeli ve 145 TL vakıf bedeli olmak üzere 4.923,70 TL ödemesi gereklidir.
2023 yılında B sınıfı ehliyet harç ücreti 1.116 Tl'den 2.489 TL'ye yükseldi. B sınıfı ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar toplam da 10.000 TL'den fazla ödeyecek. A sınıfı ehliyet harcı ise 370 TL'den 825,87 TL'ye çıkarıldı.
Güncellenen fiyatların ardından yeni yılda ehliyet harcını nasıl yatırabilirim diye soranlara karşılık ilk cevap devlet bankalarıdır. Devletle anlaşmalı özel bankalara da ehliyet harç parası yatırılabilir. Sürücü belgesi harcı ödeme işlemi için bu bankaların mobil şubelerini kullanabilirsiniz.
D sınıfı ehliyetle minibüs ve otobüs kullanılabiliyor. D sınıfı ehliyette yükün en fazla 750 kg olması şartı aranıyor.
İlgili 29 soru bulundu
“Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Hesaplarına” yatırılmalıdır. “B1,BE,C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G, M” sınıfları için harç ücreti Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına 4.154,70 TL ödeme yapılması gerekmektedir.
B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M sınıfı ehliyet almak isteyen kişilerin 4.154,70 TL harç bedeli, 624 TL değerli kağıt bedeli ve 145 TL vakıf bedeli olmak üzere 4.923,70 TL ödemesi gereklidir.
EHLİYET HARÇ ÜCRETİ NEREYE VE HANGİ BANKAYA YATIRILIR? Değerli kâğıt ve harç bedelleri Maliye Bakanlığı vezneleri, anlaşmalı bankalar ve PTT şubelerine, Vakıf payı ise Türk Polis Teşkilatının protokol yaptığı bankalara yatırılır. Ehliyet harçları devlete, sınav ücretleri ise MEB'e ödenmektedir.
Herhangi bir nüfus müdürlüğüne gitmek suretiyle başvuru ile D1 ehliyet süresi uzatılabilir. Tabii bu konuda yeniden gerekli fiziksel ve zihinsel sınav ile belgelerin tamamlanması gerekir. Zamanda bu konuda randevular internetten ya da Alo 199 üzerinden de alınabilir.
Ehliyet Yenileme Ücreti Nasıl Yatırılır? Kimlik ve ehliyet yenileme ücreti vergi dairesi müdürlüklerine fiziki başvuru ile ödenebileceği gibi internet üzerinden de yapılabiliyor. Ayrıca Akbank, ING Bank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası gibi 12 farklı bankaya ait internet bankacılık sistemi üzerinden yapılabiliyor.
Ehliyet kaç ayda alınır 2023? 2023 yılında ehliyet çıkma süresi toplamda 45 gün sürer. Kursta teorik ders alma süresi 15 gündür. Teorik dersler tamamlandıktan sonra bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmanız gerekir.
2023 yılında alınan karara göre; A sınıfı sürücü belgesi harcı 825,70 TL, B sınıfı sürücü belgesi harcı ise yapılan zam ile birlikte 2 bin 489,90 TL olmuştu.
Ehliyet Almak İçin Yaş Şartları
M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler istenen minimum yaş sınırı 16. A2, B, BE, C1, C1E, F ve G gibi en çok tercih edilen ehliyetler için 18 yaşını doldurmak gerekiyor. C, CE, D1 ve D1E ehliyeti için isteyen yaş şartı 21.
Ehliyet Yazılı ve direksiyon sınavlarını geçtim bundan sonra ne yapmam gerekiyor? Sürücü Kursunuzdan sertifikanızı alıp Nüfus Müdürlüğüne giderek ehliyet belgenizi çıkarabilirsiniz.
Ehliyet başvurusunda bulunan bir kişi, belirlenen harç bedelini ödemişse ve başvurusu kabul edilmemişse, harç parasını geri alma hakkına sahiptir. Ehliyet harç parasını geri almak için başvuru sahibinin, başvurusunun reddedildiğini veya iptal edildiğini kanıtlayan belgeleri sunması gerekmektedir.
-En az B sınıfı ehliyete sahip olmak gerekir. Bu ehliyet sınıfına direk başvuru yapılmamaktadır. -D sınıfı ehliyet alacakların teorik sınavına girmesine gerek yok. -D ehliyet alacakların direksiyon eğitimi alarak, direksiyon sınavına girmeleri gerekiyor.
Telafi eğitiminin ücreti sürücü kursundan sürücü kursuna değişmekle beraber ders başı ortalama 100-150 TL arası, 2 saatlik direksiyon dersinin toplam ücreti ise 200-300 TL arası bir değişiklik gösterebilir.
Sürücü belgeleri kayıp veya çalıntı durumunda yenileniyor olsa bile değerli kâğıt ve vakıf payı bedeli ödeme zorunluluğu vardır.
Açıklama; Ziraat Bankası Maliye Payı ve Vakıf Payını birlikte almaktadır. Ayrı ayrı yatırılmaması rica olunur. ATM Tahsilatı Yapılmaktadır. Açıklama; Halk Bankası Maliye Payı ve Vakıf Payını birlikte almaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri