İlgili evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra abone olmak isteyen kişiden abonelik depozito ücretini yatırması istenir. Bu ücret her yıl güncellenmektedir. 2023 yılı için elektrik abonesi depozito ücreti 644.5 TL olarak belirlenmiştir.
1kW mesken için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 37,6 TL güvence bedeli alınır. 5kW mesken için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 188 TL güvence bedeli alınır. 1kW ticarethane için, 20 TL açma/kesme ücreti ve 106,9 TL güvence bedeli alınır. 5 kW ticarethane için, 100 TL açma/kesme ücreti ve 534,5 TL güvence bedeli alınır.
*Fatura ödemeleri 2-12 ay arasında, güvence bedeli ödemeleri ise 3-12 ay arasında taksitlendirilebilmektedir.
CK Boğaziçi Elektrik Güvence Bedeli Ne Kadardır? Kasım 2023 için CK Boğaziçi Elektrik güvence bedeli 1kW sözleşme gücü için ev (Mesken) abone grubu için 128.9 TL, iş yeri (Ticarethane) abone grubu için ise 283.8 TL'dir.
Güvence bedelinin tahsilat şekli Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmelği'nin 27.maddesinde belirtilmiştir. Buna göre elektrik abonelik ücretinin ev (mesken) kullanıcıları için nakit olarak tahsil edilmesi esastır:"Nakit olarak verilecek güvence bedelinin tamamının peşin olarak verilmesi esastır.
İlgili 22 soru bulundu
Depremzedelerden elektrik ve doğal gaz güvence bedeli alınmayacak.
Güvence ücreti, abonelik alacağınız yerin elektrik gücüne göre belirlenir ve birim fiyatla çarpılır. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen ücretler, her yıl değişiklik gösterir. 2022 yılında her 1 kW başına evler için 37,6 TL, ticarethaneler için 106,9 TL olarak belirlenmiştir.
Elektrikte güvence bedeli -teminat bedeli olarak da bilinir- görevli elektrik şirketi tarafından, tüketicinin mevcut kullanım yerinin değişmesi ya da sözleşmesinin sona ermesi durumunda tüketilen elektrik enerjisi miktarının ücretini teminat altına almak için tahsil edilen bir bedeldir.
Ancak tüketicinin talebi halinde, güvence bedeli mesken tüketici grubunda bulunan tüketiciler için faturaya yansıtılmak üzere iki eşit taksitte, diğer tüketici grupları için ilk taksit peşin ikinci taksit faturaya yansıtılmak üzere tahsil edilir.
1.Elektrik aboneliğinizi üstünüze alırken güvence bedelinizi taksitle ödeme seçeneğini seçmiş olabilirsiniz. Bu durumda güvence bedelinin ilk yarısı peşin, diğer yarısı ise faturanıza yansıtılarak tahsil edilmektedir.
En kısa anlatımla, teminat bedeli, abonelik başlangıcında alınır yani tedarik firmasına ödenir ve abonelikten ayrıldığınız anda, firmaya ödenmemiş bir borcunuz yok ise size geri ödenir.
Güvence bedelimi nasıl iade alabilirim? Abonelik sırasında verdiğiniz 'Nakit Güvence Bedeli'nin değerlenmiş hali, eğer varsa borcunuz ile mahsup edildikten sonra, portföye geçişinizin ardından talep ettiğiniz veya edeceğiniz ödeme yöntemine uygun olarak en geç 5 (beş) iş günü içerisinde tarafınıza iade edilecektir.
Güvence bedeli tutarı eşit iki taksit olarak faturanıza yansıtılmaktadır.
Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 444 4 372 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz.
Abonelik İptal
Tahliye başvurusu alınır. 2 gün içinde enerji kesilir ve son tüketimler fatura edilip güvence bedelinden mahsup edilerek sözleşme sonlandırılır. Sözleşme sona erdikten sonra 5 iş günü içinde güvence bedeli iadesi gerçekleştirilir.
Güvence bedelleri, her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından Kurul Kararı ile belirlenir. Güvence bedelini, sözleşme hesap numaranız ile tüm PTT şubelerine, anlaşmalı bankalara, kredi kartı ve Bursagaz web sitesi online işlemler menüsüne üye olarak ödeyebilirsiniz.
Güvence bedeli ödemesi yapan aboneler alacaklı olduklarından güvence bedellerini 126/226- Verilen Depozito ve Teminatlar hesabında muhasebeleştirmelidirler.
Su abone ve plaka ücreti: Su abone plaka ücreti; 30,00 TL alınır. İdarece belirlenmiş kurallara göre tesisatını hazırlatmaya abone başvurularında ikinci keşiften sonra gidilen her kontrol için 40,00 TL ücret alınır.
Aktif veya pasif durumdaki sözleşmeleriniz için güvence bedelinizi, TCKN/VKN/Pasaport Numarası/Yabancı Kimlik Numarası bilgilerinizden herhangi biri ile sorgulayabilirsiniz. Aktif sözleşmeleriniz için abonelik yaptırırken yatırmış olduğunuz güvence bedelini abonelik iptaliniz sırasında geri alabileceksiniz.
Bendine göre depozito yani güvence bedelinin tamamının nakden ödenmesi esastır. Ancak abonenin talebi halinde, tedarik şirketinin de onayıyla iki eşit taksit şeklinde faturaya yansıtılarak tahsil edilebilmektedir.
E-devlet üzerinden elektrik aboneliği açmak için öncelikle T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında açılan sayfada bulunduğunuz bölgenin elektrik şirketinin adını yazarak Bireysel Abonelik Başvurusu bölümüne ardında da “Yeni Başvuru” butonuna tıklayabilirsiniz.
Güvence Bedeli Nedir? Abonelik sözleşmesinin imzalanması esnasında alınır. Mekanik sayaç kullanan abonelerin borçlarını garanti altına alabilmek için tahsil edilen sabit bedeldir. Güvence bedeli, sözleşme feshi hâlinde ilgili mevzuat çerçevesinde geri verilmek üzere KDV hariç tahsil edilmektedir.
Güvence Bedeli Nedir? Güvence Bedeli; İGDAŞ'ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla mekanik sayaç kullanan abonelerden doğal gaz abonelik sözleşmesinin imzalanması sırasında aldığı bedeldir. Ön ödemeli sayaç kullanan abonelerden güvence bedeli alınmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri