Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi affı borç yapılandırma paketine göre 31 Mayıs 2023'e kadar başvurular alınacak. Yapılandırma başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinden önceki borçlar için geçerlidir. İlk taksit ve peşin ödeme de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılacak.
Vergi borcu yapılandırılması için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 olmuştu. Bu tarih tatile denk geldiği için, son başvuru süresi 3 Temmuz 2023 olarak açıklandı.
Vergi borcu yapılandırma süreci devam ediyor. 2023 yılı vergi affı son süresi 31 Mayıs tarihinde sona erecekti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda vergi borcu yapılandırma son tarihi uzatıldı.
Yapılandırma için başvuruların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar, ilk taksit ödemelerinin ise 30 Haziran 2023 tarihine kadar gerçekleştirilecekti. 26 Mayıs 2023 Cuma Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile başvuru süreleri 30 Haziran'a uzatılmıştı. Şurada Paylaş! SON BAŞVURU 3 TEMMUZ'DA, İLK ÖDEME 31 TEMMUZ'DA!
Şurada Paylaş! BORÇ YAPILANDIRMA SON GÜN NE ZAMAN? SGK tarafından yapılan duyuruda, “Son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos 2023 saat 23.59'a kadar uzatılmıştır” ifadelerine yer verildi.
İlgili 19 soru bulundu
31.07.2023 tarihinde sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı Kurum tahsilat sistemimizde yoğunluk meydana gelmiş ve bu sebeple 7440 sayılı Kanunda öngörülen yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 03.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.
Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi "www.gib.gov.tr" veya e-Devlet "www.turkiye.gov.tr" üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla yapılabilecek.
Yapılandırılan Borç Tekrar Yapılandırılır mı? Borcunu ödemediği için yapılandırma işlemi sonlanan bir kişinin tekrar yapılandırmaya başvurabilmesi için devlet tarafından yeni bir kanun çıkartılması gerekmektedir. Aksi takdirde yapılandırma işleminden yeniden yararlanma hakları yoktur.
Borç affı ve borç yapılandırması kapsamında herhangi bir şekilde devlete borcu olan, icra takibinde olan vatandaşların 31 Aralık 2023 tarihine kadar olan borçlarının yeni açıklanacak paket içerisinde yapılandırılması bekleniyor.
İlk taksit ve peşin ödeme de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılacak. Şurada Paylaş! Yapılandırma başvurusunda bulunanların devlete olan borçlarının gecikme faizi ve cezaları silinerek, yerine enflasyon farkı hesaplanacak. Peşin ödeme yapanların, gecikme faizi yerine hesaplanan enflasyon farkının yüzde 90'ı silinecek.
Kanunda yer alan bilgilere göre vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsayacak. Yapılandırma için son başvuru tarihi 3 Temmuz 2023 olarak belirlendi. VERGİ AFFI YAPILANDIRMA NELERİ KAPSIYOR?
Tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları da yine yapılandırma kapsamına alınıyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK, il özel idareleri, belediyeler ve YİKOB'Iara bağlı tahsil dairelerine ödenecek tutarların ilk taksitini 31 Mayıs 2023'e kadar, diğer taksitlerini ise bu tarihi takip eden aylık dönemler halinde azami 48 eşit taksitte ödeyebilme şartı aranacak.
Başvuru süreleri uzatılan yukarıdaki konulardaki ÖDEME SÜRELERİ 'de 31.07.2023 TARİHİNE KADAR UZATILMIŞTIR.
Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. İşte, borç yapılandırma ödemeleri hakkında bilgiler...
Vergi affı yapılandırma paketi; tüm vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçlarını da kapsıyor.
31 Aralık 2022 tarihinden önce borç kapsamına giren ve 2 bin TL altı olan borçlar, vergi daireleri tarafından otomatik olarak silinecek. Bunun için vatandaşların ekstra bir takip ya da başvuru yapması da gerekmeyecek.
Alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olmasına karşın 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ödenmeyen ve tüm tahsil daireleri itibariyle asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olan borçlar silinecek.
Vergi borcu yapılandırması için başvuruda son gün geldi. Vergi borcu yapılandırılması başvuru süresi bir ay uzatılarak son başvuru tarihi 3 Temmuz 2023 olarak belirlendi. Vergi borcu affı için Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresine giriş yapılacak ya da vergi dairelerine giderek şahsen yapılacak.
Vergi borcu bulunan tüm kişiler, kurumlar ve kuruluşlar kısacası herkes yapılandırma işlemi için başvuru yapabilir. Mükellef konumunda bulunan gerçek ve tüzel kişiler, vergi borçlarını taksitlendirmek amacıyla işlemlere başlayabilirler.
Vergi affı için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlenmiştir. Borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin, yapılandırma başvurularını 31 Haziran'a kadar yapmaları gerekmektedir. İlk taksit ve peşin ödemenin de 30 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılmalıdır.
İlk iki taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi hâlinde bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir3.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Vergi affı kanunu kapsamında GSS prim borcu ödeme ve yapılandırma işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet sayfası gib.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. Dileyen vatandaşlar, direkt olarak gelir idaresi kurumuna giderek müracaat edebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri