Çay ağacı yağı, antifungal özelliklere sahiptir ve tırnak mantarının neden olduğu belirtileri hafifletir.
Çay ağacı yağı, doğrudan etkilenen tırnağa uygulanabilir. Bunun için, bir pamuklu çubuğun uç kısmına birkaç damla çay ağacı yağı damlatılır ve tırnağın üzerine sürülür. Uygulama sırasında, pamuklu çubuğun her iki tarafını da kullanarak tırnağın altına da yağı sürmeye özen göstermek gerekir.
Çay Ağacı İle Tedavi:
Çay ağacı yağını kullanmadan önce tırnağınızı törpüyle tıraşlayın ve yıkayın. Sonrasında zeytin yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağını karıştırıp pamuk ve kulak pamukçuğu yardımı ile tırnak mantarı enfeksiyonu olan ayak veya el parmağınıza sürün. Açık bir şekilde 10 dakika bekleyin.
Yüzyıllar boyunca geleneksel bir ilaç olarak kullanılan yağ; akne, tırnak mantarı, kesik, böcek ısırıkları tedavisinde de uygulanır. Çay ağacı yağı, sabun, yağ ve losyon şeklinde kullanılabilmektedir.
Araştırmalara göre, cilt, boğaz, ağız ve cinsel organlarda sorun yaratan candida albicans mantarına karşı sonuç verebilir. Çay ağacı yağının bazı virüslere karşı da anti-viral özellik gösterdiği araştırmaları hala sürüyor.
İlgili 36 soru bulundu
Doktorunuz bireye oral (ağızdan alınan) veya topikal (doğrudan tırnağa uygulanan) antifungal (mantar temizleyici) ilaçları reçete edebilir. Bazı vakalarda hem oral hem de topikal antifungal ilaçları birleştirmek tedavi sürecinin başarılı olmasına yardımcı olur.
Oral antifungal ilaçlar, genellikle tırnak mantarı tedavisinde ilk tercihtir, çünkü enfeksiyonu hızlı şekilde temizler. Bu ilaçlar, tırnağın enfekte olan bölgesinin yavaşça değişmesini sağlar. Oral antifungal ilaçlar, tırnak mantarı tedavisinde genellikle 6 ila 12 hafta boyunca kullanılır.
Bu amaçla, terbinafin ve itrakonazol gibi etken maddeli ilaçlar reçetelenebilir. Bu ilaçlar, yeni bir tırnağın enfeksiyondan arındırılmasına yardımcı olurken, enfekte olan kısmın da yavaşça değişmesini sağlar. Oral antifungal ilaçlar, tırnak mantarı tedavisinde genellikle 6 ila 12 hafta boyunca kullanılır.
Tırnak mantarı nasıl geçer İbrahim Saraçoğlu tarafından da cevabı verilen bir sorudur. Saraçoğlu aynısefa kürünü tavsiye etmektedir. Ayaklarınızda mantar varsa ayaklarınızı, ellerinizde mantar varsa elleriniz için aynısefa kürünü uygulayabilirsiniz.
Tırnak mantarlarına iyi gelen şeylerden birisi eczanelerde satılan antifungal tırnak kremleridir. Bu krem ve merhemleri deneyerek tırnak mantarlarını azaltabilirsiniz. Tırnak mantarında tırnakların yüzeyinde beyaz renkler oluşabilir. Bu durumda tırnakların törpülenmesi gerekir.
Tırnak mantarına iyi gelen yağlar arasında biberiye yağı ilk sırada yer alır. Bunun nedeni biberiye yağının içeriğindeki antioksidan ve antiseptik bileşenlerin fazla olmasıdır. Buna ek olarak limon yapı, çay ağacı yağı ve kekik yağı da tırnak mantarına iyi gelen yağlar arasında yer alır.
İşte tırnak mantarına karşı en doğal çözüm. Uçucu yağlar son derece konsantre ve çok güçlü bitkisel aktif maddelerdir. Bazıları mantar önleyici özelliklere sahiptir ve mantar enfeksiyonlarının tedavisinde faydalıdır. Özellikle lavanta ve çay ağacı yağını kullanabilirsiniz.
Tırnak mantarı nadiren kendiliğinden iyileşir. Genellikle kronik (uzun-süren) bir durumdur. Giderek kötüleşerek diğer tırnakları etkileyebilir. Etkilenen tırnak düşse de yeni tırnakta mantar ile enfekte olabilir.
Ketoral, krem dışında şampuan formu da bulunan ve mantar tedavisinde kullanılan en güçlü ilaçlar arasında yer alan bir ilaçtır.
AYAK MANTARINA KARŞI
Ama korkmayın, çünkü geleneksel olarak çay ağacı yaprakları zaten kesiklere, yanıklara ve enfeksiyona karşı kullanılır, bu yüzden de ayak mantarı için de mükemmel bir çözüm! Bir pamuğa birkaç damla çay ağacı yağı damlatın ve günde iki kez mantarın olduğu bölgeye sürün.
Çay ağacı yağı yüze nasıl sürülür sorusuna kullanım şekline göre cevap vermek yerinde olur. Eğer yüzdeki sivilceler için kullanılacaksa 2 çay kaşığı doğal bal ile 5 damla çay ağacı yağını iyice karıştırın ve bunu sivilceli yüzünüze sürün 5 dakika bekledikten sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın.
Elma Sirkesi
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Tırnakların güçlenmesine ve parlamasına destek olur. Tırnak mantarının tedavisinde destek görevi görür.
Kantaron yağı sayesinde tedavi süreci kolaylaşan enfeksiyonların arasında deri enfeksiyonları, ayak mantarı, sivilceler ve uçuk (kalıcı bir tedavi yöntemi yoktur) bulunmaktadır.
Tırnak mantarı “dermatofit” adı verilen mantarlar, mayalar ve küf mantarları tarafından oluşturulur. Tırnak mantarını ayakları sıkıştıran küçük veya sivri uçlu ayakkabılar, özensiz ve hijyene dikkat etmeden yapılan manikür ve pedikür işlemleri, tırnaklara gelen darbeler gibi travmatik durumlar oluşturur.
Tırnaklarda oluşan bu sendrom çinko, C ve D vitamini eksikliğinden olabilir. Bunun için limon, süt ve maden suyu ile tırnak bakımı yapabilirsiniz. El tırnak sararması geçene kadar her gün sararan bölgeyi limonla ovup 15 dakika sütte bekletebilirsiniz. Ardından ellerinizi maden suyuyla yıkayabilirsiniz.
Eğer tırnak mantarının yanında ayak mantarınızda varsa, duştan veya ayak yıkamadan 3 dakika önce elinize eldiven takarak, çamaşır suyunu pamuk yardımıyla tüm ayaklarınıza sürebilirsiniz. 3 dakika sonra da ayaklarınızı yıkarsınız.
Kalınlaşmış tırnak bakımında tırnak üzerinde yer alan kalın tabakalar GERLACH makine ve teknik ayak bakımı aletleri ile tırnağın kalınlığı temizlenerek inceltilir. Doğru tırnak kesimi yapılır. Böylelikle hekimin tavsiyesi ile ilaç kullanılıyorsa daha iyi penetre olması sağlanır.
Tedavi edilmediği takdirde tırnak mantarları cilde veya vücudun diğer noktarlarına yayılabilir. Bu nedenle kısa süre içerisinde tedavisine başlanması önemlidir.
Bunun yanında karbonat da mantar tedavisinde oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Yine bir miktar su ısıtılıp içerisine karbonat eklenip ayak su soğuyana kadar içinde bekletilebilir. Daha az sıcak su içerisine karbonat eklenip macun kıvamına gelene kadar karıştırılıp mantarlı bölgeye uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri