"Çiftçi Kayıt Sistemi'ne 2024 üretim yılı için başvurularda bulunan çiftçilerimiz, ürün güncelleme başvurularını 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca İl/İlçe Tarım Orman Müdürlüklerinden de başvuru yapılabilecek.
Uygulama, ürün bildirimi ve desteklemeler başta olmak üzere çeşitli konularda çiftçilere kolaylık sağlıyor. Bu kapsamda, e-Devlet üzerinden 1 Ekim 2022 itibarıyla ilk defa yapılabilen ÇKS kayıt yenileme ve ürün güncelleme başvuru sayısı 1 milyon 500 bine yaklaştı.
Çiftçi Kayıt Belgesi almak için iki şekilde başvuru yapılabilir. Başvuru yollarından ilki e-Devlet sistemi üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yaparak başvuru formu doldurmak, ikinci yol ise internetten Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuru Formu doldurarak İlçe Tarım Müdürlüklerine elden teslim etmek şeklindedir.
Bilindiği üzere, 1 Eylül 2023 tarihi itibarıyla başlayan 2024 üretim yılı çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) başvuruları, 2 Ocak 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.
İlgili 22 soru bulundu
1 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2024 üretim yılına ilişkin ÇKS başvuruları, hem il/ilçe müdürlüklerince hem de e-Devlet kapısı üzerinden alınıyor.
Arazinin büyüklüğü 100 dekarının üzerinde ise noter onaylı kira sözleşmesi yaptırmaları gerekir. Eğer ki 100 dekarın altındaysa muhtardan kira sözleşmesi yaptırmaları gerekir. Onaylı kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi alınarak üzerine kaşe basılıp C belgesi doldurması gerekir.
Başvurular, 03/01/2024 tarihinde başlayıp 19/02/2024 tarihinde sona erecek olup www.tarimorman.gov.tr adresinden başvuru yapılabilecektir.
2024 yılında çiftçiye yapılacak tarımsal desteklerle ilgili tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Buğday, arpa, çavdar, yulaf için dekar başına 149 lira destek sağlanacak. Bu desteğin 103 lirasını mazot, 46 lirasını gübre desteği oluşturuyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının bitmesine kısa bir süre kaldığı için yoğunluk olduğunu belirterek, "Üreticilerimizin destek alabilmeleri için 2 Ocak'ta sona erecek başvuru süresinin 1 ay uzatılması gerekiyor." ifadesini kullandı.
Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilen 5000 TL emekli ikramiyesi için ek düzenlemeye gidiliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olduğu için ikramiye alamayan 1 milyon 629 bin 730 çiftçi için düzenlemenin kapsamı genişletilecek ve 5000 TL emekli ikramiyesi verilecek.
ÇKS başvuru dosyasının hazırlanmasında ve e-Devlet başvurularında Ziraat Odalarımız çiftçilerimize yardımcı olmaktadır. ÇKS'ye kaydını yaptıracak çiftçilerimizin Çiftçi Belgesini alabilmesi, Ziraat Odası kayıtlarının aktif kalabilmesi için kayıtlı olduğu Ziraat Odasına en kısa zamanda başvurmaları gereklidir.”
e-Devlet üzerinden alınacak ÇKS belgelerinden ücret talep edilmeyecektir. Çiftçilerin arazi büyüklüklerine göre 9 ile 39 TL arasında değişen ve ÇKS başvurusunu yaparken ödedikleri başvuru ücretleri, beyan etmeleri halinde peşin alınmayacak ve kendilerine verilecek tarımsal destek ödemesinden mahsup edilecektir.
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışamayan emeklilere tek seferlik verilen 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesini alamadı. SGK ödemeleri 11-12-13 Kasım'da, Bağ-Kur ödemeleri 14 Kasım'da yapıldı. Dul ve yetimlere ise bu tutarın aylıktaki hisseye göre yapılması 11 Kasım gününden itibaren yapıldı.
📢Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) 2024 üretim yılı kayıt yenileme başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinde başlıyor. 🧑🏻🌾👩🏻🌾 ÇKS kayıt yenileme başvuruları e-Devlet üzerinden veya İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden yapılabilecek.
T.C kimlik numarasının son hanesi 0-2-4 ve VKN son hanesi 0-1-2-3-4-5-7-9 olanlar ödemelerini 19 Ocak 2024 saat 18:00'den sonra alabilecek. T.C kimlik no 6-8 ve VKN son hanesi 6-8 olanlar ise ödemelerini 26 Ocak saat 18:00'den sonra alabilecek.
Yatırımcılar hibeye esas proje tutarının %50'si oranındaki katkı payını, ayni katkıyı ve toplam tutara ait Katma Değer Vergisi (KDV)'nin tamamını kendi öz kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür. Hibe başvuruları 03 OCAK 2024 tarihinde başlayıp 19 ŞUBAT 2024 tarihinde sona erecektir.
BAŞVURULAR 7 OCAK 2024'E KADAR UZATILDI
Mazot desteği başvuruları 'baskenttarim. ankara. bel.tr' adresi üzerinden yapılmakta olup, başvurular 07.01.2024 tarihine kadar uzatıldı.
Sertifikalı tohum kullanım desteğinde ürünlere göre yüzde 25 ile yüzde 50 arasında artış yapıldı. Bu kapsamda buğday, arpa, tritikale, çeltik, yulaf, nohut ve çavdarın tohum destek birim fiyatı dekar başında 50 liradan 65 liraya çıkarıldı.
Buna göre, bahçe traktörü, dip kazan, kimyevi gübre dağıtma makinesi, mini yükleyici,süt analiz cihazı,tarım römorkları, fındık, mısır, çeltik, ayçiçeği, kabak çekirdeği kurutma makineleri için üreticilere bu yıl yüzde 50 hibe desteği verilecek.
2024 YILI BİREYSEL SULAMA SİSTEMLERİ %50 HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI. Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi Başvuruları 9 Ocak – 22 Şubat 2024 tarihleri arasında Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen ya da noter onaylı vekâlet ile yapılacaktır.
Tarım hibe desteğinden faydalanabilmek için hibe destek başvuru işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Başvurular gerekli tüm evraklar hazırlandıktan sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün ilgili birime yapılabilir. Aynı zamanda e-devlet üzerinden de başvuru işlemleri gerçekleştirilebiliyor.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gidip taahhütname imzalayıp ÇKS kaydınız yapılacak. 3 yıl boyunca 100 dönüm arazide yapacağınız üretime ait her türlü devlet desteğinden faydalanabileceksiniz.
Eğer emekli olan çiftçiler herhangi bir ziraat odasına kaydı varsa yada ÇKS belgesi mevcutsa bu ikramiyeden yararlanamayacak.
Çiftçilik belgesini tarım yaptığınız il ya da ilçelerin ziraat odalarından almanız gerekir. Bunun için öncelikle e-devletten çiftçi kayıt formunu indirmeniz ve çıktısını alarak doldurmanız gerekir. Sonrasında diğer gerekli evraklar ve başvuru formu ile Tarım İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri