Ettehiyyatü duası, İslam dini için önem taşıyan dualar arasında bulunur. Tahiyyat duası olarak da adlandırılan bu dua, beş vakit namazın ilk ve son oturuşlarında okunur.
6) hastaya 107 adet okunursa Allahın izniyle şifaya. kavuşur. Yemek yaparken okuyun lezzetli bir yemek olur. Mutfakta ettehiyyatü okunursa çok bereketlenirsiniz.
41 Ettehiyyatü duası, kişinin günahlarını affettirir ve onu kötülüklerden korur. Bu dua, kişinin Rabbine yakınlaşmasına ve O'na dua etmesine yardımcı olur. 41 Ettehiyyatü duası, kişinin kalbini huzurlu ve mutlu kılar ve ona manevi güç verir.
Sıkıntılı anlarda kalbin ferahlaması, yemek yaparken yemeğin bereketlenip çoğalması ya da onca kalabalığın içinde yapayalnız hissedildiğinde Allah'ın her daim sizinle olduğunu iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Tahiyyat duası, uyumadan önce okunması tavsiye edilen en etkili dualardan da biridir.
Ettehiyyatü duası, namazın ilk ve son oturuşlarında okunmaktadır. İki rekâtlı namazların ikinci rekâtında, üç rekât kılınan namazların ikinci ve üçüncü rekâtındaki oturuşlarda okunmalıdır. 4 rekâtlı namazların ikinci ve 4. rekâtındaki oturuşlarında okunur.
İlgili 45 soru bulundu
ETTEHİYYATÜ (TAHİYYAT) DUASI NEREDE OKUNUR? Tahiyyât, ister 2 rekatlı olsun ister daha fazla, her namazın oturuşunda okunur.
Ettehiyyatü duasından önce besmele çekilmez. Ancak bu duadan önce besmele çekmek namazı bozmaz. Önceki namazlarınız da geçerlidir.
Bu dua ile sürecin hem daha hızlı hem de daha hayırlı olacağına inanılır. Beklediğimiz işlerin hayırla sonuçlanması ve tez vakitte gerçekleşmesi için de okunduğu bilinir. Bir anlamı da bereket olan Ettehiyyatü duası rızkın artması için de sık sık okunması gereken dualar arasında yer alır.
70 KERE OKUNAN DİLEK DUASI
(70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı. Bir seferde 70 defa okumalı, 71 olsa olmaz, yanına başka isim konsa olmaz, bu bir şifredir.
Ettehiyyatü Duası Arapçası ve Anlamı
Tahiyyat duasının anlamı şöyledir: “Bütün tâzimler, övgüler, mülkler, kavlî, bedenî ve malî ibadetler Allah'a mahsustur. Ey Peygamber! Sana selâm olsun, Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerine olsun. Selâm bize ve Allah'ın sâlih kullarına olsun.
Allâhümmekfinî bi helâlike an harâmike, veğninî bi fadlike ammen sivâke. Allah'ım! Bana helal rızık nasip et beni haramdan koru! Lütfunla beni kendinden başkasına muhtaç etme.
Zenginlik duasının okunuşu; Allahümme ya Ganiyyü ya Hamidü ya Mübdiü ya Müidü, ya Rahimü ya Vedud. Eğnini bi helalike an haramike ve bi fadlike Ammen sivake. Zenginlik duasının tefsiri ise duanın ilk kısmında Allahu Tealanın esmalarını zikretmek vesilesiyle duada esmalar hürmetine istemek fazileti yer almaktadır.
Farzların, vitir namazının ve müekked sünnetlerin son oturuşlarında, gayri müekked sünnetler ile diğer nafile namazların her oturuşunda tahiyyattan sonra Hz. Peygamber (asm) Efendimize selatü selam getirmek (salli, barik dualarını okumak) sünnettir. Bu duaların terkedilmesi durumunda namaz sahih / geçerli olur.
Ramazan ayının 27. gecesi olduğu kabul edilen Kadir Gecesinde yapılan dualar geri çevrilmez, günahlar affedilir ve dileklerimiz kabul olur. Bu mübarek gecede şu şekilde dua edebiliriz: Allâhumme inneke afuvvun tuhibbül afve fa'fu annî.
Allah-u Teala kullarını sürekli rızıklandırır. Amentü duasını günde en az 3 kez okuyan kişilerin hanelerine bolluk ve bereket yağar. Her okunan dua ile Allah'ın verdiği nimetler için şükredilir.
ey allah'ın peygamberi! selam sana. allah teala'nın rahmet ve bereketi de yine senin üzerine olsun. bu selamlama biçimi ,mübarek mirac gecesinde allah teala'nın habibi'ni huzuruna kabulü sırasında bizzat kendisi tarafından habibi'ne yönelttiği selam biçimidir!
"Üç kişinin duası geri çevrilmez.
1- Babanın (evladına) duası. Babanın evladına duası, Peygamber'in ümmetine duası gibidir. 2- Misafirin duası. 3- Mazlumun duası (Tirmizi, Birr, 7/1905)."
La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin bu dua, Allah'ın birliği ve büyüklüğünün kabul edilmesi, insanın kendi kusurlarını ve günahlarını kabullenmesi, Allah'tan af ve yardım dilenmesi anlamına gelir. La İlahe İlla Ente Sübhaneke İnni Küntü Minezzalimin duası ile ilgili hadis de mevcuttur.
Dünyevi bir makam isteyen kişi 12 rekat hâcet namazı kıldıktan sonra samimi kalp ve düzgün niyetle bu ism-i şerifi 111 kere okursa murâdına nâil olur. Bir hâcetin olup da onun yerine gelmesini isteyen kişi, bu ismi şerifi 111 kere okuyup murâdını Allâh-u Teâla'dan isterse şüphesiz Allâh-u Teâla o hâcetini giderir.
Okunuşu oldukça kolay olan Allahümme Salli Barik duası namazların son rekatında Ettehiyyatü duasının ardından okunur. Bu yüzden Salli Barik duasının ezbere bilinmesi şarttır.
Anlaşılacağı üzere Ettehiyyatü duası Allah'ın, Peygamberimizin ve Cebrail'in ortak sözüdür. Bir başka ifadeyle Allah'ın, en büyük peygamberin ve en büyük meleğin sözlerinden oluşmaktadır. Ettehiyyatü duası iki şehadet cümlesi içinde barındırdığı için adına “teşehhüd duası” da denilmiştir.
Tahiyyat duasını okumak vaciptir.
Bu duayı okumamak namazı bozmasa da namazın sevabı azalır.
Tevbe Suresi'nin başında besmele bulunmaması hakkında İslam bilimcileri iddialar öne sürmüşlerdir. Ali'nin bir rivayetine dayandırılan iddiaya göre surenin yaptıkları antlaşmaları bozan paganlara bir uyarı niteliği taşımasından dolayı başına besmele yazılmamıştır.
Namazda her rek'atın başında ve Sübhâneke'den sonra kırâata başlamadan önce besmele çekilir. Fâtiha'dan sonraki zamm-ı sûre için ise ayrıca besmele çekilmez (Zeylaî, Tebyîn, 1/112).
Arefe günü bin İhlas Suresi okurken abdestli olmalı ve her bir İhlas Suresini okumaya başlarken Besmele ile başlamaya dikkat etmek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri