Şınav, fazla kilolu veya obez olduğunuzda forma girmek için kullanabileceğiniz en iyi egzersizlerden biridir. Fazla kiloluysanız şınav çekmek zor olsa da, egzersizi daha kolay hale getirmek için değiştirebilirsiniz.
Veriler, farklı yaş ve kiloya uyarlandıklarında bile, şınav çekebilme kapasitesiyle uzun dönemli sağlık arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu. Buna göre 11-20 kez arası şınav çekebilenlerin daha az çekebilenlere oranla kalp hastalığı riskinin yüzde 64 daha az olduğu görüldü.
Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.
Günde 100 şınav çekmek aşağıdaki yan etkilere neden olabilir: Kanada Egzersiz Fizyolojisi Derneği tarafından sağlanan normlara göre, zindelikleri açısından ortalama olarak erkekler art arda yaklaşık 15-20 şınav çekebilir.
Şınav kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 100 şınavın ortalama 800 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
İlgili 34 soru bulundu
Her gün nizami 100 şınav çekerseniz triceps ve göğüs kaslarınızda yıkım yaşayabilirsiniz. Kasların bir dinlenme süresi vardır. Şınav çektiğiniz gün kaliteli bir protein içeren yemek yemeniz gerekiyor. Yoksa kaslarınız güçlenmez.
Şınav sayısı belirlenirken, daha önceden spor yapan bireyler ve spora yeni başlayanlar arasındaki fark gözetilmelidir. Daha önce spor yapmış olan kimseler, rahatlıkla günde 20 şınav hareketiyle başlayabilir. Bu sayı, günler ilerledikçe arttırılır. Günde 100 şınav hareketine kadar yükseltilebilir.
Avustralyalı Lucas Helmke (33), bir saatte 3 bin 206 şınav çekerek rekorun yeni sahibi oldu ve adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.
1- Şınav. Evde omuzları genişletmek için herhangi bir ekipman kullanmadan yapabileceğin egzersizlerin başında şınav hareketi gelir. Şınav hareketi, omuz kaslarını sıkılaştırmanın yanı sıra kolları, göğüs kaslarını, tricepsleri, bilekleri ve merkez bölgeni de güçlendirir.
Uzmanlar, göbek eritmek için şınav çekmenin daha etkili olduğunu açıkladı.
Araştırmalar, şınav gibi egzersizleri hızlandırmanın kas gücünü daha iyi geliştirebileceğini gösteriyor.
Bunlara ek olarak şınav çekmek, kardiyovasküler sistemi güçlendirmek için de faydalı olabilir. Şınav çekerken kalp atış hızınız artar. Bu da kalbiniz ve damarlarınız üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir. Düzenli olarak şınav çekmek, kalbinizin sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olabilir.
Tercihinize göre şınav çektiğiniz tek kol normal şınav pozisyonunda ya da göğsünüzün hizasında olabilir. Bu şınav çeşidi zor bir uygulamadır.
Şınav çekmek için günde şu kadar yapmanız gerekir diye bir kural yoktur, şınav çekme sayısı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayanlar için günde 2-3 kez on tekrar yeterli olacaktır.
Mekik ve şınav kas gelişiminize destek olur boy uzamasına yardımcı olmaz.
Çek Cumhuriyeti'nden Josef Salek, 9 saat 38 dakika 47 saniye boyunca plank pozisyonunda durarak dünya rekorunu kırmayı başardı. Şurada Paylaş! Plank pozisyonunda durma rekoru daha önce 9 saat 30 dakika 1 saniye ile Daniel Scali'ye aitti. Josef Salek aslında bir terapist, öğretim görevlisi ve kişisel gelişim koçu.
ABD'de Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, 10 şınav çekemeyen orta yaşlı erkeklerin kalp krizi ve inme geçirme riskinin çok daha yüksek olabileceğine işaret ediyor. Uzmanlara göre, 40'tan fazla şınav çekebilenlerin 10 yıl içinde kalp-damar hastalığı yaşama riski yüzde 97 daha az.
Guinness Dünya Rekorları
6 saatte en çok: 3.893, Jan Kares tarafından 2018. 12 saatte en çok: 5.742, Andrew Shapiro tarafından 2016. 24 saatte en çok: 7.600, John Orth tarafından 11 Haziran 2016.
Bilek güçlendirme egzersizleri arasında en etkili olan hareketlerden biri de yumruklarınızla şınav çekmek. İkinci en etkili egzersizlerden biri de Barfiks çekmek. Bu hareket bilek kaslarınızı ve kavrama gücünüzü zorlar ve geliştirir.
İşte kısa sürede kollarınızı inceltmeye yardımcı olacak kol incelten hareketler: Kol incelten hareketlerin başında şınav çekmek var. Şınav çekerek kollarınızı kısa sürede şekle sokabilirsiniz.
C: Şınavı Yumrumla Çekersek Bi Yararı Olurmu Sertleşmesi İçin ? Her hareketin etkilediği kas grupları farklıdır. Yumruk ile yapılan şınavın göğüs,sırt,triceps,omuz dışında ayrıyetten bileklerini güçlendirir.
Her gün şınav çekmek zararlı mı derseniz, doğru uygulandığında ve farklı hareketler ile desteklendiğinde hiçbir zararı olmayacağı rahatlıkla söylenebilir. Şınav hareketinden en iyi sonucu almak için farklı şınav çeşitleri denemeyi unutmayın.
Şınav, vücut ağırlığınızı kullanarak istediğiniz her yerde yapabileceğiniz bir egzersizdir. Şınav çekme hareketi birincil olarak göğüs kaslarını çalıştırır. İkincil olarak ise triceps yani arka kol kaslarını ve omuz kaslarını çalıştırır. Ayrıca hareket sırasında bacak kasları, sırt kasları ve karın kasları da çalışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri